Foto: Naturbyen af EFFEKT
Livgivende Byer
og Arkitektur
Hvordan skaber vi byer, arkitektur og samfund, der er i synergi med naturen og giver mere tilbage end de tager?
Byggebranchen anno 2024 er præget af stor kompleksitet og rivende udvikling. Vi står midt i en grøn omstilling, hvor emner som LCA, grænseværdier, certificeringer, dokumentation og taksonomi er på alles læber. Der er så mange hensyn, vi skal tage, når vi bygger og udvikler, men hvordan kan vi sikre, at vi tager de rigtige valg, der er med til at bidrage positivt til det liv, der skal leves i og omkring vores projekter?
Hvis vi skal bygge inden for de planetære grænser, kræver det en stor omvæltning af den måde, vi bygger på. Nogle ting skal vi blive bedre til, nogle ting skal vi helt droppe og nogle ting bliver vi nødt til at gentænke og genoverveje. Hvis vores byer og boliger skal have et markant andet udledningsaftryk og skal bygges på markant anderledes måder, kræver det et opgør med hvad vi bygger og ikke mindst hvorfor.
På Building Green Aarhus den 10.-11. april 2024 får du sat fokus på temaet ’Livgivende byer og arkitektur’. Vi fortsætter med at se mod den regenerative tilgang til byggeri, og du bliver klogere på hvordan byer kan være livgivende og give mere liv tilbage end de tager. Du får sat fokus på livet i og omkring vores byer, sunde byer, der ikke belaster klima og helbred og byer, der er gode at bo i. Du får også sat fokus på genbrug, transformation og renovering af bygninger i byerne.
Building Green Aarhus vender tilbage i 2024. Sæt kryds i kalenderen den 10-11. april 2024!
Få konkret viden om
bæredygtighed i byggeriet
Over 2 dage kan du opleve 80 talere på 3 scener og 60 udstillere med produkter og løsninger, der sætter fokus på bæredygtige tiltag til byggeriet. De 3 scener vil være fyldt med inspirerende keynotes og debatter, der alle giver dig ny viden og inspiration til dit arbejde med bæredygtigt byggeri og arkitektur. Under temaet ‘Livgivende byer og arkitektur’ får du stillet skarpt på hvordan byer kan være livgivende og give mere liv tilbage end de tage. Du kommer også i dybden med blandt andet transformation og kulturarv, sundhed, natur og social bæredygtighed og materialer og cirkularitet i byggeriet.
Aktuelle temaer på Building Green Aarhus
Transformation og kulturarv
I de kommende år vil vi nødvendigvis se et fald i nybyggeri, og som branche skal vi blive markant bedre til at bruge den eksisterende bygningsmasse. Igennem renovering og transformation kan vi skabe projekter og byer, der ikke blot er bedre for klimaet fordi ressourceforbruget og udledningerne er lavere, men som også er bedre for os mennesker, fordi vi kan bygge oven på stedets historie og iboende kulturelle identitet. Derved kan vi skabe bygninger og byrum som brugerne holder af og passer på i mange år.
Sundhed, natur og social bæredygtighed
Med øget urbanitet kommer vi fremover til at være flere, der skal deles om pladsen i vores byer. Derfor er det vigtig at have fokus på at skabe sunde byer, der igennem et holistisk blik på sundhed og natur kan være med til at løfte nogle af de store sociale udfordringer, vi kigger ind i de kommende år. Sociale indsatser, trivsel, active living, adgang til naturen og et forhold til vores planet og livet omkring os er nogle af de vigtige fokusområder, vi bliver nødt til at udvikle for at skabe byer, der både er sund for krop og sind.
Materialer og cirkularitet i byggeriet
Ressourcerne er knappe, og produktionen af de materialer, vi er vant til, er en svinende affære. Et stigende fokus på at opskalere brugen af biobaserede CO2-lagrende materialer og genanvendelse og upcycling af allerede ibrugtagne materialer er helt centralt i en omstilling, hvor byggebranchen på få år skal reducere sit klima- og ressourceaftryk markant. Løsningerne findes, men der er behov for fælles indsatser for at opskalere og gøre brugen af materialerne mere simpel, gennemsigtig og værdiskabende.
Del viden om bæredygtigt byggeri med byggebranchen
Til Building Green mødes hele byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet møde arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Aarhus Congress Center. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab og kan erfaringsudveksle og netværke med alle parter i byggebranchen.
Du kan se alle vores events og konferencer om bæredygtigt byggeri her.
Partnere 2023
Oplev de nyeste bæredygtige
løsninger til byggeriet
Building Green Aarhus er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og Aarhus Congress Center vil være fyldt med de nyeste løsninger og produkter inden for bæredygtigt byggeri. Over 70 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet.
5 gode grunde til at deltage på
Building Green Aarhus?
Oplev et stærkt line-up af bæredygtige frontløbere fra ind- og udland
Få konkret viden om livgivende byer, transformation, social bæredygtighed, materialer og cirkularitet i byggeriet
Bliv inspireret af spændende og innovative projekter
Se det nyeste og bliv inspireret af løsninger og produkter med bæredygtige tiltag fra 70 udstillere
Udvid dit netværk og vær med til at erfaringsudveksle med alle parter i byggebranchen
Praktiske informationer
Studerende på Building Green
Udstillerne er vores vigtigste forudsætning for, at Building Green kan afholdes, og for altid at kunne give vores kunder muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer: For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Building Green dækker over hele værdikæden i byggebranchen, og det spænder derfor over rigtig mange uddannelser.