DK | EN

Foto: Dimension Design

Urban Transformation
– til gavn for mennesker
og planet

Hvordan skaber vi byer til gavn for mennesker og vores planet? Vi står i en akut klima- og naturkrise, hvor byggeriet har en stor del af ansvaret.

Byerne har potentiale til at blive en vigtig del af løsningen og derfor er det altafgørende at vi ikke fortsætter ’business as usual’, når vi planlægger og udvikler fremtidens byer for mennesker. Vi har den nødvendige viden, om hvad planeten har behov for og vi kender til menneskers fysiske, sociale og mentale behov. Hvordan vi kan forene disse behov, skal tænkes ind hver eneste gang vi udvikler bydele, bygger nyt og renoverer eksisterende bygninger. Derfor sætter Building Green Aarhus fokus på, hvordan vi kan transformere vores byer til gavn for mennesker og planet.

På Building Green Aarhus på Aarhus Congress Center bliver du klogere på hvilke problemer naturen og klimaet er ramt af og hvilken rolle byerne kan spille for at gøre en forskel. Du får sat fokus på, hvordan vi forener behovet for at skaber byer til gavn for mennesker og planet. Du bliver inspireret af talere fra Danmark og udlandet med stor indsigt i byudvikling og viden om mere bæredygtige bud på materialer til byggeriet. Du hører også om byudvikling for mennesker, hvor der er en god balance mellem de fælles og de private rum og de materialer, der bruges til at bygge nyt og transformere eksisterende byggeri.

Building Green Aarhus vender tilbage i 2024. Sæt kryds i kalenderen den 10-11. april 2024!

0

Dage

0

Scener

00

Talere

00

Udstillere

Få konkret viden om
bæredygtighed i byggeriet

Over 2 dage kan du opleve 80 talere på 3 scener og 60 udstillere med produkter og løsninger, der sætter fokus på bæredygtige tiltag til byggeriet. De 3 scener vil være fyldt med inspirerende keynotes og debatter, der alle giver dig ny viden og inspiration til dit arbejde med bæredygtigt byggeri og arkitektur. Under temaet ‘Urban transformation – til gavn for mennesker og planet’ får du stillet skarpt på hvordan vi kommer væk fra ‘business as usual’, og kommer i dybden med blandt andet byudvikling for det gode liv og materialer på planetens præmisser.

Billet og tilmelding

Det er gratis at deltage på Building Green Aarhus

Dato

10. april 2024
11. april 2024

Åbningstider

Onsdag: 09:00 – 16:30
Torsdag: 09:00 – 16:30

Venue

Aarhus Congress Center
Margrethepladsen 1
8000 Aarhus

Udvalgte talere på
Building Green Aarhus
2023

Andrew-Waugh-350x300px

Andrew Waugh

Founder, Waugh Thistleton Architects

Anne-Mette-Boye-350x300px

Anne Mette Boye

Stadsarkitekt, Aarhus Kommune

Jan-Gehl-350x300px

Jan Gehl

Grundlægger, Gehl Architects

Johanne Mose Entwistle

Johanne Mose Entwhistle

Partner, effektchef, AART

Olav-de-Linde-350x300px

Olav de Linde

Grundlægger og bestyrelsesformand, Ejendomsselskabet Olav de Linde

Bente-Lykke-Sorensen350x300px

Bente Lykke Sørensen

Bystrategisk chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune

Signe-Kongebro-350x300px

Signe Kongebro

Partner, global design director, Henning Larsen

Sinus-Lynge-350x300px

Sinus Lynge

Grundlægger, EFFEKT

Mette-Nymann-350x300px

Mette Nymann

Partner, LOOP architects

Rune-Kilden-350x300px

Rune Kilden

Direktør, Kilden & Hindby

Tobias-Bogeskov-Eriksen-350x300px

Tobias Bøgeskov Eriksen

Byrådsmedlem (S), medlem af Klima- og Miljøudvalget, Aalborg Kommune

Martha-Lewia-350x300px

Martha Lewis

Head of materials, Henning Larsen

Liselott Stenfeldt

Liselott Stenfeldt

Team director and head of research & development, Gehl Architects

Hanne-Tine-Ring-Hansen-350x300px

Hanne Tine Ring Hansen

Bæredygtighedsingeniør, Søren Jensen

Peter-Munk-350x300px

Peter Munk

Bygningschef, AaK Bygninger

Mikkel-Melamies-350x300px

Mikkel Melamies

Projektudviklingsdirektør, PensionDanmark

Joan-Bruun-Thiesen-350x300px

Joan Bruun Thiesen

Arbejdsmiljø- og bæredygtighedschef, Scandi Byg

Simeon-Østerlund-Bamford-350x300px

Simeon Østerlund Bamford

Arkitekt MAA, partner, ReVærk Arkitektur

Lone-Lindgaard-Laursen-350x300px

Lone Lindgård Laursen

Bæredygtighedschef, IKANO Bolig

Uffe-Leth-350x300px

Uffe Leth

Arkitekt MAA, partner, LETH & GORI

Henrik-Poulin-350x300px

Henrik Poulin

Civilingeniør og senior bæredygtighedskonsulent, Arkitema

Anne-Beim-350x300px

Anne Beim

Professor, ph.d., centerleder ved CINARK, Det Kongelige Akademi

Aktuelle temaer på Building Green Aarhus

Byudvikling for det gode liv

Du får sat fokus på, hvordan vi skaber byer for mennesker med den rigtige balance mellem det fælles og det private. For at sikre høj livskvalitet skal det urbane liv understøtte det rette miks mellem bolig, fritid, erhverv og kultur. Du får dermed stillet skarpt på emner som lokal sammenhængskraft, behovet for korte afstande til natur og byens tilbud og helhedsorienteret byudvikling.

Materialer på planetens præmisser

Du får sat fokus på den nødvendige transformation af byggeriets materialevalg, når vi bygger nyt og renoverer den eksisterende bygningsmasse. Det er vigtigt at vi bygger, udvikler og vælger materialer, der ikke belaster planeten og mennesker unødvendig for at sikre en positiv transformation af vores byer til gavn for planeten. Du kan også opleve et særligt fokus på biobaserede materialer til byggeriet.

network

Specialudstillinger

Bæredygtighed
i praksis

– powered by STARK

STARK og Building Green sætter fokus på bæredygtighed i håndværkerhøjde. STARK har et stort udvalg af grønne materialer og produkter, og enorme mængder data, der gør det lettere for alle aktører i byggebranchen at træffe de mest klimavenlige valg, der gavner planeten og miljøet.

Build
Biobased

– løsninger med biobaserede materialer

Besøg en specialudstilling, der udelukkende fokuserer på biobaserede materialer og løsninger til byggeriet. På Build Biobased kan du se se, mærke og dufte til materialerne, gå i dialog med de spændende leverandører og høre om potentialet for de biobaserede løsninger.

Brandtest af
biobaserede konstruktioner

– VIA University College Aarhus

På udstillingen sætter VIA University College Aarhus fokus på brand som en designparameter til at lave sikre biobaserede konstruktioner. Her kan du se resultater fra forsknings- og udviklingsprojektet og få den nyeste viden fra aktuelle brandtests.

Når innovation bliver afgørende for grøn transformation

– Construction Center Denmark

Innovationsmiljøet Construction Center Denmark er et mødested for nye teknologier, iværksættere, virksomheder, forskning, talent og ikke mindst stærke partnere fra den etablerede byggeindustri. Lad dig inspirere på udstillingen, når du præsenteres for nyeste teknologier og services.

specialudstillinger

Del viden om bæredygtigt byggeri med byggebranchen

Til Building Green mødes hele byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet møde arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Aarhus Congress Center. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab og kan erfaringsudveksle og netværke med alle parter i byggebranchen.

Du kan se alle vores events og konferencer om bæredygtigt byggeri her.

Partnere 2023

partnere

Udvalgte talerinterviews

Menneskers behov og ønsker bør stå i centrum for et bæredygtigt design

Liselott Stenfeld, Director & Head of R&D | Gehl

“Men for at komme længere med at løse udfordringerne, som både brugere og samfundet står overfor til dagligt, tror jeg også, at det er vigtigt, at vi fokuserer mere på den sociale bæredygtighed, og på de muligheder, som ligger i at skabe social sammenhængskraft, mere tryghed og bedre livskvalitet. Der er mangel på billige boliger i hele landet, og ensomhed er en reel udfordring både for den enkelte borger og for samfundet. “

Vi er kun lige gået i gang med at løse menneskehedens største ligning

Lone Lindgård Laursen, bæredygtighedschef | IKANO Bolig

“En del af løsningen på omstillingen til reelt at bo på én planet kan findes i den måde, vi organiserer vores rammer for livet. Jeg tror, det er selvforstærkende og mere bæredygtigt, hvis de fysiske rammer er udviklet ud fra operationelle mål omkring optimering af ressourcer samtidig med at det som menneske giver en meningsfuld og sanselig værdi.”

Vi er nødt til at forstå begrebet ”bæredygtighed” i et meget bredere og holistisk perspektiv

Kasper Panum, partner | Panum & Kappel Arkitekter

” Begrebet ”bæredygtighed” hører jeg ofte benyttet om byggerier, produkter eller processer, der blot gør det lidt bedre end vi gjorde i går. Det er problematisk, fordi man derved forsøger at udnytte modtagerens manglende viden eller indsigt i byggeriets eller produkternes egentlige påvirkning, der jo sjældent har et 100 % neutralt aftryk på miljø eller mennesker. Ofte er der en masse rigtig gode hensigter bag, men det fordrejer og forsimpler billedet af hvad der i virkeligheden skal til. “

Vi skal skabe luft i budgetterne til de bæredygtige løsninger

Christopher Ketil Dehn Carlsen, arkitekt og partner | Tegnestuen LOKAL

” Vi skal turde at tage hatten helt af og gå meget ambitiøst til renoverings- og tilbygningsprojekter. Byernes tage repræsenterer i min optik muligheden for at bygge centralt og attraktivt uden at skulle fundere og uden at skulle inddrage kostbar plads på terræn. Når man vurderer at tagrenoveringer oftest igangsættes i forbindelse med udskiftning af taget grundet slitage, giver det i min optik kun mening at forøge tætheden i samme omgang.”

Oplev de nyeste bæredygtige
løsninger til byggeriet

Building Green Aarhus er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og Aarhus Congress Center vil være fyldt med de nyeste løsninger og produkter inden for bæredygtigt byggeri. Over 70 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet.

5 gode grunde til at deltage på
Building Green Aarhus?

Oplev et stærkt line-up af bæredygtige frontløbere fra ind- og udland

Få konkret viden om urban transformation, byudvikling for mennesker og materialer på planetens præmisser

Bliv inspireret af spændende og innovative projekter

Se det nyeste og bliv inspireret af bæredygtige løsninger og produkter fra 70 udstillere

Udvid dit netværk og vær med til at erfaringsudveksle med alle parter i byggebranchen

Praktiske informationer

Billet og tilmelding

Det er gratis at deltage på Building Green Aarhus

Dato

10. april 2024
11. april 2024

Åbningstider

Onsdag: 09:00 – 16:30
Torsdag: 09:00 – 16:30

Venue

Aarhus Congress Center
Margrethepladsen 1
8000 Aarhus

Studerende på Building Green

Udstillerne er vores vigtigste forudsætning for, at Building Green kan afholdes, og for altid at kunne give vores kunder muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer: For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Building Green dækker over hele værdikæden i byggebranchen, og det spænder derfor over rigtig mange uddannelser.

Har du spørgsmål vedrørende Building Green og Building Green Aarhus, er du meget velkommen til at kontakte os på
info@buildinggreen.eu eller 35 25 35 45