DK | EN

Foto: Naturbyen af EFFEKT

Livgivende Byer
og Arkitektur

Hvordan skaber vi byer, arkitektur og samfund, der er i synergi med naturen og giver mere tilbage end de tager?

Byggebranchen anno 2024 er præget af stor kompleksitet og rivende udvikling. Vi står midt i en grøn omstilling, hvor emner som LCA, grænseværdier, certificeringer, dokumentation og taksonomi er på alles læber. Der er så mange hensyn, vi skal tage, når vi bygger og udvikler, men hvordan kan vi sikre, at vi tager de rigtige valg, der er med til at bidrage positivt til det liv, der skal leves i og omkring vores projekter?

Hvis vi skal bygge inden for de planetære grænser, kræver det en stor omvæltning af den måde, vi bygger på. Nogle ting skal vi blive bedre til, nogle ting skal vi helt droppe, og nogle ting bliver vi nødt til at gentænke og genoverveje. Hvis vores byer og boliger skal have et markant andet udledningsaftryk og skal bygges på markant anderledes måder, kræver det et opgør med, hvad vi bygger og ikke mindst hvorfor.

Building Green Aarhus bliver afholdt den 10.-11. april 2024 i Aarhus Congress Center. Her får du sat fokus på temaet ’Livgivende byer og arkitektur’. Vi fortsætter med at se mod den regenerative tilgang til byggeri, og du bliver klogere på, hvordan byer kan være livgivende og give mere liv tilbage, end de tager. Du får sat fokus på livet i og omkring vores byer, sunde byer, der ikke belaster klima og helbred og byer, der er gode at bo i. Du får også sat fokus på genbrug, transformation og renovering af bygninger i byerne.

Vær med til at sætte fokus på livgivende byer og arkitekur den 10-11. april 2024!

0

Dage

0

Scener

00

Talere

00

Udstillere

Få konkret viden om
bæredygtighed i byggeriet

Over 2 dage kan du opleve 80 talere på 3 scener og 70 udstillere med produkter og løsninger, der sætter fokus på bæredygtige tiltag til byggeriet. De 3 scener vil være fyldt med inspirerende keynotes og debatter, der alle giver dig ny viden og inspiration til dit arbejde med bæredygtigt byggeri og arkitektur. Under temaet ‘Livgivende byer og arkitektur’ får du stillet skarpt på, hvordan byer kan være livgivende og give mere liv tilbage, end de tager. Du kommer også i dybden med blandt andet transformation og kulturarv, sundhed, natur og social bæredygtighed og materialer og cirkularitet i byggeriet.

Billet og tilmelding

Det er gratis at deltage på Building Green Aarhus

Dato

10. april 2024
11. april 2024

Åbningstider

Onsdag: 09:00 – 16:30
Torsdag: 09:00 – 16:00

Venue

Aarhus Congress Center
Margrethepladsen 1
8000 Aarhus

Udvalgte talere på
Building Green Aarhus

Ludovico-Lombardi-350x300

Ludovico Lombardi

Director, Zaha Hadid Architects

Kristine Viren 350x300px

Kristine Virén

Formidlingschef og arkitekt, Videncentret Bolius

Olav-de-Linde-350x300px

Olav de Linde

Grundlægger og bestyrelsesformand, Ejendomsselskabet Olav de Linde

Anne-Mette-Boye-350x300px

Anne Mette Boye

Stadsarkitekt, Aarhus Kommune

Rune-Kilden-350x300px

Rune Kilden

Direktør, Kilden & Hindby

Rikke Juul Grtam-350x300px

Rikke Juul Gram

Partner, Scønherr

Dani 350x300px

Dani Hill-Hansen

Architect, sustainable design engineer, EFFEKT

Rie Øhlenschlæger

Rie Øhlenschlæger

Arkitekt MAA, AplusB

Lasse Lind - 350x300px

Lasse Lind

Partner & head of consultancy, 3XN / GXN

Bente-Lykke-Sorensen350x300px

Bente Lykke Sørensen

Bystrategisk chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune

Jesper Pagh

Jesper Pagh

Stadsarkitekt, Horsens Kommune

Mette Qvist 350x300px

Mette Qvist

Underdirektør, EjendomDanmark

Rasmus Kierkegaard - 350x300px

Rasmus Kierkegaard

Kreativ chef, LINK Arkitektur

Sisse-nor-350x300

Sisse Norman Canguilhem

Direktør for partnerskaber og strategisk udvikling, Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Mikkel-Schlesinger-350x300px

Mikkel Schlesinger

Partner, CEBRA

Hanne-tine-ring-350x300

Hanne Tine Ring Hansen

Fagchef for Regenerativt Byggeri, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Søren Tscherning - 350x300px

Søren Tscherning

Adm. direktør, Tscherning

Darma-Duus-350x300px

Darma Louise Duus

Chef for cirkulære løsninger, Troldtekt

Thomas Kingo Karlsen

Thomas Kingo Hede Karlsen

Ejer, Kingo Karlsen Holding

Grith-Bech-Nielsen-350x300

Grith Bech-Nielsen

Koncernbæredygtighedschef, Aarsleff

mikkel-thomassen - 350x300px

Mikkel Thomassen

Partner, Smith Innovation

Katrina_Wiberg-350x300px

Katrina Wiberg

Associate professor, Arkitektskolen Aarhus

Lise Lyngfelt Molander 350x300px

Lise Lyngfelt Molander

Forretningschef, Byggeri og Anlæg, Teknologisk Institut

line-noermark-350x300pc

Line Nørmark

Partner og med-stifter, Transition

talere

Aktuelle temaer på Building Green Aarhus

Transformation og kulturarv

I de kommende år vil vi nødvendigvis se et fald i nybyggeri, og som branche skal vi blive markant bedre til at bruge den eksisterende bygningsmasse. Igennem renovering og transformation kan vi skabe projekter og byer, der ikke blot er bedre for klimaet, fordi ressourceforbruget og udledningerne er lavere, men som også er bedre for os mennesker, fordi vi kan bygge oven på stedets historie og iboende kulturelle identitet. Derved kan vi skabe bygninger og byrum, som brugerne holder af og passer på i mange år.

Sundhed, natur og social bæredygtighed

Med øget urbanitet kommer vi fremover til at være flere, der skal deles om pladsen i vores byer. Derfor er det vigtig at have fokus på at skabe sunde byer, der igennem et holistisk blik på sundhed og natur kan være med til at løfte nogle af de store sociale udfordringer, vi kigger ind i de kommende år. Sociale indsatser, trivsel, active living, adgang til naturen og et forhold til vores planet og livet omkring os er nogle af de vigtige fokusområder, vi bliver nødt til at udvikle for at skabe byer, der både er sund for krop og sind.

Materialer og cirkularitet i byggeriet

Ressourcerne er knappe, og produktionen af de materialer, vi er vant til, er en svinende affære. Et stigende fokus på at opskalere brugen af biobaserede CO2-lagrende materialer og genanvendelse og upcycling af allerede ibrugtagne materialer er helt centralt i en omstilling, hvor byggebranchen på få år skal reducere sit klima- og ressourceaftryk markant. Løsningerne findes, men der er behov for fælles indsatser for at opskalere og gøre brugen af materialerne mere simpel, gennemsigtig og værdiskabende.

network

Del viden om bæredygtigt byggeri med byggebranchen

Til Building Green mødes hele byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet møde arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Aarhus Congress Center. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab og kan erfaringsudveksle og netværke med alle parter i byggebranchen.

Du kan se alle vores events og konferencer om bæredygtigt byggeri her.

Partnere

partnere

Udvalgte talerinterviews

Hvordan skal vi bo og bygge i fremtiden?

Kristine Virén, formidlingschef og arkitekt | Videncentret Bolius

“Vores bomønstre og sociale cirkler har flyttet sig, og vores ret stationære boliger, kvarter og arealer imellem bygninger og boliger har ikke helt fulgt med udviklingen. I de samme undersøgelser kan vi se, at det faktisk kan løfte et naboskab og fællesskab markant. For at komme derhen er nøgleordene pilotprojekter og inspiration, der kan sætte ord og billeder på nye ideer og projekter inden for nye boformer, kvarterdannelser og fællesområder, der i højere grad tilgodeser de nye bomønstre og vores fællesskaber.”

Vi har et stort ansvar for at nedbringe vores aftryk

Mikkel Schlesinger, arkitekt og partner | CEBRA

“Det første skridt er skabe en baseline, så vi kender nuværende påvirkninger, og sætte klare mål for, hvor vi skal hen. Vi anvender i Reduction Roadmap de Planetære Grænsers sikre handlingsrum som mål for, hvor vi skal hen. Andet skridt er at lave en plan for, hvordan vi skal gøre det, og endelig dokumentere og dele effekterne. I CEBRA taler vi løbende med vores bygherrer om at bruge roadmappets mål, og vi oplever større fokus mod klimabyggeri.”

Bæredygtighed bør være det centrale tema i ethvert byggeprojekt

Lasse Lind, partner & head of consultancy | 3XN / GXN

“Der er mange gode tendenser, men det overordnede billede er, at det går alt for langsomt. Byggebranchen er ikke bæredygtig, og det vil kræve en blanding af lovgivning, økonomisk pisk og gulerod samt ny teknologi at speede omstillingen op. Jeg ser egentlig at store dele af branchen er klar til at gøre tingene anderledes, men at der stadig oftest går ’business as usual’ i projekterne, når virkeligheden rammer. Bæredygtighed bør være det centrale tema i ethvert byggeprojekt, og det er det ikke nu.”

Vi skal genbruge, forbedre og transformere de byggede strukturer vi har

Rie Øhlenschlæger, arkitekt og indehaver | AplusB

“Vi skal udvikle den tætte lave omdannelse af byerne med mulighed for byggefællesskaber, selvbyggere, kollektivbebyggelser mm. som nødvendigt og positivt alternativ til flere parcelhusudstykninger. Og vi skal ikke give tilladelse til flere store etagebebyggelser i 6-8 etager. Og vi skal ikke tillade nye parcelhusbyggerier. Grønne og blå elementer skal opprioriteres og størst muligt areal skal friholdes fra bebyggelse.”

Oplev de nyeste bæredygtige
løsninger til byggeriet

Building Green Aarhus er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og Aarhus Congress Center vil være fyldt med de nyeste løsninger og produkter inden for bæredygtigt byggeri. Over 70 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet.

5 gode grunde til at deltage på
Building Green Aarhus?

Oplev et stærkt line-up af bæredygtige frontløbere fra ind- og udland

Få konkret viden om livgivende byer, transformation, social bæredygtighed, materialer og cirkularitet i byggeriet

Bliv inspireret af spændende og innovative projekter

Se det nyeste og bliv inspireret af løsninger og produkter med bæredygtige tiltag fra 70 udstillere

Udvid dit netværk og vær med til at erfaringsudveksle med alle parter i byggebranchen

Praktiske informationer

Billet og tilmelding

Det er gratis at deltage på Building Green Aarhus

Dato

10. april 2024
11. april 2024

Åbningstider

Onsdag: 09:00 – 16:30
Torsdag: 09:00 – 16:00

Venue

Aarhus Congress Center
Margrethepladsen 1
8000 Aarhus

Studerende på Building Green

Udstillerne er vores vigtigste forudsætning for, at Building Green kan afholdes, og for altid at kunne give vores kunder muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer: For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Building Green dækker over hele værdikæden i byggebranchen, og det spænder derfor over rigtig mange uddannelser.

Har du spørgsmål vedrørende Building Green og Building Green Aarhus, er du meget velkommen til at kontakte os på
info@buildinggreen.eu eller 35 25 35 45