DK | EN

Bæredygtige valg – transformation, materialer og bynatur

Når vi spørger byggebranchen, hvad de største udfordringer med bæredygtigt byggeri og arkitektur er lige nu, er svaret alle de svære valg, der ofte opstår. I alle byggeprojekter er der mange valg involveret – især når der er tale om bæredygtigt byggeri, og det er næsten altid et valg mellem det grønne og det ’vi plejer’. Alle vores valg har konsekvenser, og derfor er vi nødt til at have den rette viden, så vi kan tage de svære valg.

På Building Green Aarhus i Centralværkstedet den 30. & 31. marts 2022 får du sat fokus på temaet bæredygtige valg. Du får konkret viden om valg i forbindelse med undertemaerne transformation, materialer og bynatur. Skal du tage et valg om at bygge nyt eller transformere en eksisterende bygning, hvilke materialer skal du vælge og hvor meget prioriterer du at gøre plads til naturen i byudviklingen?

Det er gratis at deltage – tilmeld dig nu!

Sæt kryds i kalenderen

30. & 31. marts 2022

Begge dage åbent fra 09.00-16.30

Vi ses i

Centralværkstedet

Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C

Få konkret viden om bæredygtigt byggeri

Over 2 dage kan du opleve 80 talere på 2 scener og 70 udstillere af bæredygtige produkter og løsninger til byggeriet. De 2 scener vil være fyldt med inspirerende keynotes og debatter, der alle stiller skarpt på bæredygtige valg med fokus på transformation, materialevalg og bynatur. Du får konkret viden med dig, så du nemmere kan tage de bæredygtige valg, så husk din notesbog.

Få konkret viden om bæredygtigt byggeri

Over 2 dage kan du opleve 80 talere på 2 scener og 70 udstillere af bæredygtige produkter og løsninger til byggeriet. De 2 scener vil være fyldt med inspirerende keynotes og debatter, der alle stiller skarpt på bæredygtige valg med fokus på transformation, materialevalg og bynatur. Du får konkret viden med dig, så du nemmere kan tage de bæredygtige valg, så husk din notesbog.

Aktuelle temaer

Transformation

Når vi river ned og bygger nyt, koster det en del på CO2-regnskabet. Det er derfor vigtigt, at vi ikke kun rette fokus på bæredygtigt nybyggeri, men at vi også ser nærmere på den eksisterende bygningsmasse. På Building Green Aarhus bliver du klogere på transformation og renovering. Hvornår er det mest optimalt at transformere og hvornår får vi mest ud af en renovation? Hvordan sikrer vi, at vi bevarer vores arkitektur og kulturarv samtidig med vi bygger bæredygtigt og opdaterer eksisterende bygninger til fremtiden? Hvad skal vi overveje, når vi vil transformere en bygning til fremtidens brug? Hvad må vi og hvad må vi ikke i forhold til lovgivningen? Du kan også se frem til at høre om aarhusianske og internationale transformationsprojekter.

 

Bynatur

En del af den bæredygtige omstilling er at gøre vores byer mere grønne og skabe mere bynatur, men det er også en disciplin, der kræver svære valg. Vi kan lukke biodiversitet ind i nybyggeri, anlæg, drift, renovering og omdannelse af det bebyggede miljø. Men hvorfor gør vi det ikke? Nogle af de største udfordringer for mere urban biodiversitet er mangel på viden og visionære eksempler at spejle sig i. På Building Green får du sat fokus på bynatur og landskab, og du kan høre om samspillet mellem fremtidens bæredygtige byudvikling, naturen og de omkringliggende havmiljøer.

Materialer

Det er vigtigt at se på valget af materialer og de forskellige materialers CO2-aftryk og effekt på klimaet – især med det kommende krav om LCA-beregninger. Vi kommer ikke uden om de svære materialevalg, hvis vi vil bygge mere grønt. Men hvad skal du overveje, når du skal vælge materialer? Hvordan sikrer du dig, at du vælger de rigtige? Hvilke materialer er mest bæredygtige i hvilke projekter? Hvilke materialer kan vi genbruge og med hvilke konsekvenser? Til Building Green får du sat fokus de forskellige materialer, materialevalg, cirkularitet, LCA-beregninger og materialernes målbarhed. Du kan også blive inspireret af spændende projekter, hvor materialevalg og cirkularitet er medtaget fra starten.

temaer

Hvad får du ud af at deltage på Building Green?

– Du får konkret viden om bæredygtigt byggeri med hjem
– Du bliver klogere på transformation, materialevalg og bynatur
– Du bliver inspireret af bæredygtige frontløbere fra ind- og udland
– Du hører om spændende bæredygtige projekter
– Du kan opleve de nyeste løsninger og produkter fra 70 udstillere
– Du kan erfaringsudveksle med alle parter i byggebranchen

Tilmeld dig og få en masse brugbar viden med hjem

Mød hele byggebranchen

Til Building Green mødes hele byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet møde arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Centralværkstedet i Aarhus. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab og kan erfaringsudveksle og netværke med alle parter i byggebranchen.

Oplev det nyeste inden for bæredygtigt byggeri

Building Green Aarhus er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og Centralværkstedet vil være fyldt med de nyeste løsninger og produkter inden for bæredygtigt byggeri. Over 70 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet.

Partnere

partnere

Modtag nyheder og bliv inviteret til events

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

nyhedsbrev

Praktiske informationer

Billet og tilmelding
Det er gratis at deltage i Building Green Aarhus. Du henter din gratis billet her og fremviser den i døren.

Venue
Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C

Åbningstider
Onsdag den 30. marts: 9.00-16.30
Torsdag den 31. marts: 9.00-16.30

Coronaforholdsregler
Der er ikke længere restriktioner ved events i Danmark, men vi holder os løbende opdateret på sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Der er god plads, og vi sørger for tilgængelig håndsprit. Læs mere om events og coronaforholdsregler her.

Studerende på Building Green
For at give udstillerne muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer: For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på info@buildinggreen.eu eller 35253545

galleri