Bæredygtige valg – transformation, materialer og bynatur
Når vi spørger byggebranchen, hvad de største udfordringer med bæredygtigt byggeri og arkitektur er lige nu, er svaret alle de svære valg, der ofte opstår. I alle byggeprojekter er der mange valg involveret – især når der er tale om bæredygtigt byggeri, og det er næsten altid et valg mellem det grønne og det ’vi plejer’. Alle vores valg har konsekvenser, og derfor er vi nødt til at have den rette viden, så vi kan tage de svære valg.
På Building Green Aarhus i Centralværkstedet den 15. & 16. juni 2022 får du sat fokus på temaet bæredygtige valg. Du får konkret viden om valg i forbindelse med undertemaerne transformation, materialer og bynatur. Skal du tage et valg om at bygge nyt eller transformere en eksisterende bygning, hvilke materialer skal du vælge og hvor meget prioriterer du at gøre plads til naturen i byudviklingen?
Sæt kryds i kalenderen
15. & 16. juni 2022
Begge dage åbent fra 09.00-16.30
Vi ses i
Centralværkstedet
Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C
Udvalgte talere

Thomas Rau
Founder and architect, RAU Architects

Césare Peeren
Founding partner and architect, Superuse

Julian Weyer
Partner og arkitekt, C.F. Møller Architects

Kathrin Susanna Gimmel
Arkitekt og partner, JAJA Architects

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner og arkitekt, AART

Marianne Levinsen
Indehaver, arkitekt MAA, MDL, DI, Marianne Levinsen Landskab

Malene Hjortsø Kyndesen
Arkitekt og partner, Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Anne Mette Boye
Stadsarkitekt, Aarhus Kommune
Aktuelle temaer
Transformation
Når vi river ned og bygger nyt, koster det en del på CO2-regnskabet. Det er derfor vigtigt, at vi ikke kun rette fokus på bæredygtigt nybyggeri, men at vi også ser nærmere på den eksisterende bygningsmasse. På Building Green Aarhus bliver du klogere på transformation og renovering. Hvornår er det mest optimalt at transformere og hvornår får vi mest ud af en renovation? Hvordan sikrer vi, at vi bevarer vores arkitektur og kulturarv samtidig med vi bygger bæredygtigt og opdaterer eksisterende bygninger til fremtiden? Hvad skal vi overveje, når vi vil transformere en bygning til fremtidens brug? Hvad må vi og hvad må vi ikke i forhold til lovgivningen? Du kan også se frem til at høre om aarhusianske og internationale transformationsprojekter.
Bynatur
En del af den bæredygtige omstilling er at gøre vores byer mere grønne og skabe mere bynatur, men det er også en disciplin, der kræver svære valg. Vi kan lukke biodiversitet ind i nybyggeri, anlæg, drift, renovering og omdannelse af det bebyggede miljø. Men hvorfor gør vi det ikke? Nogle af de største udfordringer for mere urban biodiversitet er mangel på viden og visionære eksempler at spejle sig i. På Building Green får du sat fokus på bynatur og landskab, og du kan høre om samspillet mellem fremtidens bæredygtige byudvikling, naturen og de omkringliggende havmiljøer.
Materialer
Det er vigtigt at se på valget af materialer og de forskellige materialers CO2-aftryk og effekt på klimaet – især med det kommende krav om LCA-beregninger. Vi kommer ikke uden om de svære materialevalg, hvis vi vil bygge mere grønt. Men hvad skal du overveje, når du skal vælge materialer? Hvordan sikrer du dig, at du vælger de rigtige? Hvilke materialer er mest bæredygtige i hvilke projekter? Hvilke materialer kan vi genbruge og med hvilke konsekvenser? Til Building Green får du sat fokus de forskellige materialer, materialevalg, cirkularitet, LCA-beregninger og materialernes målbarhed. Du kan også blive inspireret af spændende projekter, hvor materialevalg og cirkularitet er medtaget fra starten.
Hvad får du ud af at deltage på Building Green?
– Konkret viden om bæredygtigt byggeri med hjem
– Viden om transformation, materialevalg og bynatur
– Inspiration af bæredygtige frontløbere fra ind- og udland
– Inspiration gennem spændende bæredygtige projekter
– Overblik over de nyeste løsninger og produkter fra 70 udstillere
– Du kan erfaringsudveksle med alle parter i byggebranchen
Mød hele byggebranchen
Til Building Green mødes hele byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at fremme bæredygtigt byggeri og arkitektur i Danmark. Du kan blandt andet møde arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri og arkitektur i Centralværkstedet i Aarhus. Du bliver en del af et stort bæredygtigt fællesskab og kan erfaringsudveksle og netværke med alle parter i byggebranchen.
Oplev det nyeste inden for bæredygtigt byggeri
Building Green Aarhus er også en platform for bæredygtige løsninger til byggeriet, og Centralværkstedet vil være fyldt med de nyeste løsninger og produkter inden for bæredygtigt byggeri. Over 60 virksomheder er klar til at vise deres bæredygtige produkter frem til dig og til at inspirere dig til grønne løsninger i byggeriet.
Praktiske informationer
Billet og tilmelding
Det er gratis at deltage i Building Green Aarhus. Du henter din gratis billet her og fremviser den i døren.
Venue
Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C
Åbningstider
Onsdag den 15. juni: 9.00-16.30
Torsdag den 16. juni: 9.00-16.30
Coronaforholdsregler
Vi holder os løbende opdateret på sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Der er god plads, og vi sørger for tilgængelig håndsprit. Læs mere om events og coronaforholdsregler her.
Studerende på Building Green
For at give udstillerne muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer: For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på info@buildinggreen.eu eller 35253545