Onsdag den 3. maj
Main Stage
Green Sessions
Innovation Stage
Specialudstillinger
Torsdag den 4. maj
Main Stage
Green Sessions
Innovation Stage
Specialudstillinger
Main Stage
Green Sessions
Innovation Stage
Specialudstillinger
Main Stage
Green Sessions
Innovation Stage
Specialudstillinger
Bæredygtighed i praksis – powered by STARK

Det behøver ikke være svært at bygge bæredygtigt. På Building Green Aarhus den 3. & 4. maj 2023 sætter STARK og Building Green fokus på bæredygtighed i håndværkerhøjde.

Specialudstillingen “Bæredygtighed i praksis – powered by STARK” er et samarbejde mellem Building Green og den landsdækkende byggemarkedskæde STARK. Samarbejdet udspringer af et ønske om at flytte byggeriet i en mere grøn retning.

 

STARK har et stort udvalg af grønne materialer og produkter, og enorme mængder data, der gør det lettere for alle aktører i byggebranchen at træffe de mest klimavenlige valg, der gavner planeten og miljøet.

 

Læs mere om udstillingen her

Innovation Stage

Som noget helt nyt kan vi præsentere Innovation Stage på Building Green Aarhus. Her kan du opleve kortere indlæg og et program, der kombinerer pitches fra start-ups med specialister og spændende viden om nye projekter.

 

Du kan blandt andet få en masse inspiration om biobaserede løsninger til byggeriet og konkret information om hvordan vi bruger eksisterende byggematerialer igen og igen.

 

Vi glæder os til at løfte sløret omkring det fulde program og du vil snart kunne finde en oversigt over talerne her.

09:10
Moderator Nina Koch-Ørvad byder velkommen
Moderator Nina Koch-Ørvad byder velkommen image
Nina Koch-Ørvad
Projektchef, Værdibyg
Build Biobased

Vi står i en akut klima- og naturkrise, og byggeriet og brugen af byggematerialer har en stor del af ansvaret. Derfor er det vigtigt, vi ser nærmere på, hvordan vi fremover kan gøre brug af løsninger og materialer, der ikke skader planeten, klimaet, naturen og menneskeheden unødigt.

 

En del af løsningen er at bruge flere biobaserede byggematerialer, der er fornybare, CO2-neutrale og kommer fra naturlige ressourcer. Materialer som for eksempel halm, hamp, ålegræs, tang mv. kan være med til at sænke klimaaftrykket på byggematerialer, men det kræver at byggebranchen ser det store potentiale og oplever materialerne på første hånd.

 

På Building Green Aarhus kan du besøge en specialudstilling, der udelukkende fokuserer på biobaserede materialer og løsninger til byggeriet.

 

Læs mere om udstillingen her

09:15
Jacob Bundsgaard: Hvordan får vi bæredygtig vækst og livskvalitet til at gå hånd i hånd i Aarhus?

Aarhus skal være en god by for alle. For os, der bor her i dag, for tilflyttere og for de kommende generationer af aarhusianere.

 

Samtidig står vi lokalt, nationalt og internationalt med så store og vilde problemer, at velkendte løsningsmodeller ikke slår til: klimakrise, sundhedskrise, forsyningskrise, demokratikrise, rekrutteringskrise….

 

Vilde problemer kalder på nye og vilde løsninger som løftes i flok – også i forhold til byens udvikling nu og i fremtiden.

Jacob Bundsgaard: Hvordan får vi bæredygtig vækst og livskvalitet til at gå hånd i hånd i Aarhus? image
Jacob Bundsgaard
Borgmester, Aarhus Kommune
09:30
Debat faciliteret af Værdibyg: Planetens stemme i byggeprocessen

Med indførelsen af klimakrav i bygningsreglementet ser vi for første gang, at hensyn til planeten får en direkte indflydelse på den måde, vi planlægger, designer og udfører byggeri på. Vi har sat fokus på CO2 og LCA, men måske er det blot startskuddet til en omstilling af byggeriet, hvor bæredygtighed og de planetære grænser bliver afgørende parametre? Det kræver dog, at vi får integreret de nye krav i byggeprocessen – og den nye forståelse af, hvad der er vigtigt, når vi bygger.

 

Med afsæt i den kommende vejledning om LCA-processen inviterer Værdibyg til en diskussion af, hvordan CO2 kan blive en afgørende beslutningsparameter i byggeprocessen. Og hvordan det potentielt kan klæde byggebranchen på til for alvor at bygge på planetens præmisser.

 

Moderator: Stephan Sander, seniorprojektleder, Værdibyg.

 

Debat faciliteret af Værdibyg: Planetens stemme i byggeprocessen image
Kasper Benjamin Reimer
Arkitekt M.Arch. head of innovation, EFFEKT
Debat faciliteret af Værdibyg: Planetens stemme i byggeprocessen image
Mads Skalborg Simonsen
Udviklingschef, Scandi Byg
Debat faciliteret af Værdibyg: Planetens stemme i byggeprocessen image
Mette Jensen
Bygherrerådgiver, Aak Bygninger, Aalborg Kommune
Debat faciliteret af Værdibyg: Planetens stemme i byggeprocessen image
Stephan Sander
Seniorprojektleder, Værdibyg.
09:30
Anne Mette Boye: Forandringskapacitet

Intentionerne bag bytransformation er ofte byvækst, øget bykvalitet eller et ønske om omstilling til mere bæredygtige bydele. Byomdannelse i den eksisterende by viser sig dog ofte at være kompleks og stiller store krav til en dyb forståelse af stedet. Med afsæt i forskellige byområder i Aarhus, får du sat  fokus på, hvordan vi kan tale om bydeles forandringskapacitet, og på betydningen af at arbejde nuanceret og tilpasset i forhold til f.eks. bydeles bystruktur, bykultur, praksis, fortællinger, rumlige kvaliteter og bygningers tilpasningsdygtighed.

Anne Mette Boye: Forandringskapacitet image
Anne Mette Boye
Stadsarkitekt, Aarhus Kommune
10:15
Olav de Linde: Vi kan ikke lide at smide ud

Genbrugsmursten, træbjælker og gammelt jern. Ejendomsselskabet Olav de Linde genbruger gedigne materialer i deres mange bygningsrenoveringer. Sådan har det altid været for virksomhedens grundlægger Olav de Linde, der ikke kan lide at smide ud. I dag har de et stort genbrugslager fyldt med brugte byggematerialer og beholder stort set altid de bygninger, som de køber og renoverer. Det betaler sig ofte på den lange bane. Hør om deres tilgang og erfaringer, når Olav de Linde giver indsigt i nogle af de projekter, hvor der er fokus på kvalitet, gode materialer, genbrug og CO2-neutralitet.

Olav de Linde: Vi kan ikke lide at smide ud image
Olav de Linde
Grundlægger og bestyrelsesformand, Ejendomsselskabet Olav de Linde
10:40
Miljømærkning Danmark: Svanemærket byggeri – Generation 4

Kom og hør om overskrifterne i Svanemærkets kommende kriterier for nybyggeri, der lanceres medio maj 2023.

 

I de kommende kriterier for svanemærket byggeri bliver der især strammet på de krav, der kan være med til at reducere klimabelastningen og fremme den cirkulære økonomi. Og som noget nyt bliver det fremover også muligt at certificere kontorbyggeri.

 

På scenen løfter Svanemærket sløret for de største nyheder i den kommende kriteriegeneration 4.0 for svanemærket byggeri, som lanceres medio maj 2023.

Miljømærkning Danmark: Svanemærket byggeri – Generation 4 image
Stinus Kappel
Senior konsulent & produktudviklingsansvarlig, Svanemærket byggeri, Miljømærkning Danmark
11:15
Debat faciliteret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri: Nyt byfællesskab – fra nedlagt industrigrund til blomstrende bydel

I Aarhus’ midtby er det nye bykvarter Trælasten ved at tage form. Den tidligere industrigrund gennemgår en transformation, der skal munde ud i en ny blomstrende bydel. Eller byfællesskab om man vil. Ledetrådene ’fællesskab’ og ’bæredygtighed’ har været bærende temaer i udviklingen af bykvarteret. I debatten vil deltagerne med udgangspunkt i Trælasten drøfte, hvordan vi skaber succesfulde byfællesskaber. Hvordan sikrer vi den rette balance – både mellem det fælles og det private? Og mellem mennesker og natur?

 

Moderator: Christina Korsbek Olsen, arkitekt og byudvikler, Esbjerg Kommune.

 

Debat faciliteret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri: Nyt byfællesskab – fra nedlagt industrigrund til blomstrende bydel image
Bente Lykke Sørensen
Bystrategisk chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune
Debat faciliteret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri: Nyt byfællesskab – fra nedlagt industrigrund til blomstrende bydel image
Mikkel Melamies
Projektudviklingsdirektør, PensionDanmark
Debat faciliteret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri: Nyt byfællesskab – fra nedlagt industrigrund til blomstrende bydel image
Micki Aaen
Sustainability engineer, Aaen engineering
Debat faciliteret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri: Nyt byfællesskab – fra nedlagt industrigrund til blomstrende bydel image
Christina Korsbek Olsen
Arkitekt og byudvikler, Esbjerg Kommune
11:30
Liselott Stenfeldt: Mennesket og oplevelsen i centrum for inkluderende byudvikling

Hvad sker der, hvis man ser udviklingen af byer, bydele og gader som en stor social infrastruktur, der er holdt sammen af mennesker? Liselott deler konkrete eksempler om hvordan data kan inspirere til at designe inkluderende i det offentlige rum. Hvordan kan en bedre forståelse for forskellige menneskers adfærds- og bevægelsesmønster bidrage til trygge og imødekommende byrum? Og hvordan kan et bedre indblik for hvad som får folk til at føle sig hjemme bidrage til en by der inviterer til sameksistens?

Liselott Stenfeldt: Mennesket og oplevelsen i centrum for inkluderende byudvikling image
Liselott Stenfeldt
Team director and head of research & development, Gehl Architects
12:25
Signe Kongebro: Hævet over den menneskelige skala – byplanlægning og byfornyelse

Med udgangspunkt i den prisvindende Downsview-masterplan i Toronto, Canada, vil Signe Kongebro dele sine arbejdsmetoder og Henning Larsens “life-centered”-tilgang til byplanlægning.

 

Med fokus på visionen for den godt 2 km2 store masterplan, som er designet af Henning Larsen, SLA og KPMB, vil Signe præsentere hvordan konceptet “15-minutters byen” vil transformere den tidligere Downsview lufthavn til en bæredygtig, fleksibel og sund bydel fuld af natur og åbne pladser.

Signe Kongebro: Hævet over den menneskelige skala – byplanlægning og byfornyelse image
Signe Kongebro
Partner, global design director, Henning Larsen
12:30
Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed?

Strå, ler og et manifest for planetært rimelige boliger. Det er, hvad tre hold af arkitekter og ingeniører arbejder med i hvert deres projekt under initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet. Projekterne skal udstilles som prototype på UIA 2023 i København. Men kan næste generations visioner omsættes til reelle boliger og arkitektur, som nogen vil bo i? Og er arkitekter, ingeniører og bygherrer klar til at løfte opgaven? Mød de tre hold til en debat om fremtidens boliger og byggematerialer.

 

Moderator: Steen Breiner, forfatter og journalist

 

Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed? image
Anne Beim
Professor, ph.d., centerleder ved CINARK, Det Kongelige Akademi
Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed? image
Simeon Østerlund Bamford
Arkitekt MAA, partner, ReVærk Arkitektur
Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed? image
Agnes Garnow
Videnskabelig assistent, arkitekt MAA, BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø
Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed? image
Uffe Leth
Arkitekt MAA, partner, LETH & GORI
Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed? image
Christopher Ketil Dehn Carlsen
Arkitekt MAA, partner, Tegnestuen Lokal
Debat faciliteret af Realdania og VILLUM FONDEN: Næste generations klimabyggeri: Vision eller virkelighed? image
Steen Breiner
Journalist
13:25
Debat faciliteret af Danske Arkitektvirksomheder: Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – modsætninger eller forudsætninger?

Social bæredygtighed er essentiel for at sikre miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt byggeri. Men social værdiskabelse vægtes oftest ikke i byggeprocesser, og offentlige investeringer anvendes, uden at social effekt vurderes.

 

Danske Arkitektvirksomheder sætter fokus på social bæredygtighed for at drøfte hvad der skal til, for at beslutningstagere kan sætte mål for og evaluere social værdiskabelse på lige fod med klima og økonomiske mål i urban transformation. Samtalen vil blandt andet tage afsæt i NYE-casen.

 

Moderator: Vibeke Grupe Larsen, ph.d., forsker i verdensmål og bæredygtighed, Danske Arkitektvirksomheder

 

Debat faciliteret af Danske Arkitektvirksomheder: Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – modsætninger eller forudsætninger? image
Johanne Mose Entwiste
Effektchef, AART
Debat faciliteret af Danske Arkitektvirksomheder: Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – modsætninger eller forudsætninger? image
Mette Nymann
Partner, LOOP Architects
Debat faciliteret af Danske Arkitektvirksomheder: Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – modsætninger eller forudsætninger? image
Carsten Primdahl
Founding partner, CEBRA
Debat faciliteret af Danske Arkitektvirksomheder: Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – modsætninger eller forudsætninger? image
Vibeke Grupe Larsen
Ph.d., forsker i verdensmål og bæredygtighed, Danske Arkitektvirksomheder
14:00
Bente Lykke Sørensen: Bæredygtighed i byudvikling

Aarhus skal udvikles bæredygtigt med en bystruktur, der har fokus på kommende generationers gode hverdagsliv. Vi skal også vælge klogt i forbindelse med eksempelvis materialer til anlæg, jordhåndtering og ved beplantning i byrum, hvor vi med de rigtige valg kan øge lokal biodiversitet og omdannelse af CO2.

Bente Lykke Sørensen: Bæredygtighed i byudvikling image
Bente Lykke Sørensen
Bystrategisk chef, Teknik & Miljø, Aarhus Kommune
14:35
Andrew Waugh: Low impact architecture and innovative construction

There is an urgent need for change to mitigate the climate crisis, and Waugh Thistleton Architects suggest a global shift towards renewable, bio-based materials. The studio is well known for being a long-standing advocate of timber and a practice dedicated to deliver beautiful buildings and places that acknowledge their effect on people and the planet. In this talk, award-winning Andrew Waugh will share insights into a few pioneering projects and address some of his key findings when creating low impact architecture and innovative construction.

Andrew Waugh: Low impact architecture and innovative construction image
Andrew Waugh
Founder, Waugh Thistleton Architects
Bæredygtighed i praksis – powered by STARK

Det behøver ikke være svært at bygge bæredygtigt. På Building Green Aarhus den 3. & 4. maj 2023 sætter STARK og Building Green fokus på bæredygtighed i håndværkerhøjde.

Specialudstillingen “Bæredygtighed i praksis – powered by STARK” er et samarbejde mellem Building Green og den landsdækkende byggemarkedskæde STARK. Samarbejdet udspringer af et ønske om at flytte byggeriet i en mere grøn retning.

 

STARK har et stort udvalg af grønne materialer og produkter, og enorme mængder data, der gør det lettere for alle aktører i byggebranchen at træffe de mest klimavenlige valg, der gavner planeten og miljøet.

 

Læs mere om udstillingen her

Innovation Stage

Som noget helt nyt kan vi præsentere Innovation Stage på Building Green Aarhus. Her kan opleve kortere indlæg og et program, der kombinerer pitches fra start-ups med specialister og spændende viden om nye projekter.

 

Du kan blandt andet få en masse inspiration om biobaserede løsninger til byggeriet og konkret information om hvordan vi bruger eksisterende byggematerialer igen og igen.

 

Vi glæder os til at løfte sløret omkring det fulde program og du vil snart kunne finde en oversigt over talerne her.

09:10
Moderator Nina Koch-Ørvad byder velkommen
Moderator Nina Koch-Ørvad byder velkommen image
Nina Koch-Ørvad
Projektchef, Værdibyg