BG Innovation Jam

I forbindelse med Building Green Aarhus, som løber af stablen 10.-11. april, inviterer Building Green innovative startups til at være med igennem et helt nyt område, BG Innovation Jam.

Building Green inviterer en række start-ups med gode, innovative og mere bæredygtige løsninger, til at komme og vise deres idéer og produkter for branchen. Den store omstilling i en mere bæredygtig retning som byggebranchen de kommende år skal gennemgå sætter store krav til innovative nye idéer, og at branchen formår at gøre idéerne til virkelighed og hjælpe med at tage de innovative løsninger og idéer i brug. Mødet med den etablerede branche er vigtigt og kan være svært for en ung virksomhed, der mest er fokuseret på at udvikle deres gode idéer. Derfor vil vi med BG Innovation jam give dem en hånd og hjælpe med at løfte de gode idéer frem.

Oplev fremtidens bæredygtige byggeløsninger og mød de mest spændende start-ups på BG Innovation Jam på Building Green i Aarhus Congress Center den 10-11 April 2024! Udforsk den nyeste bølge af innovative løsninger, der vil vise deres ideer og løsninger frem!

Du kan læse mere om de udvalgte startups her på siden, og du kan hente din gratis billet her.

Kom og vær en del af denne unikke mulighed for at se, de banebrydende idéer, der vil være med til at skabe bedere løsninger for branchen.

Architectural Colour Tools

Architectural Colour Tools (ACT Colour) er en del af det bæredygtige Velux projekt “Living Places”, hvor de har stået for farvesætning og interiør. De blev i den forbindelse opmærksomme på, at konventionel maling er fyldt med kemikalier, som er dårlige både for vores sundhed og for klimaet. Afgasningen af disse kemikalier måles i VOC-værdier (Volatile Organic Compound). En lav VOC-værdi bidrager til et samlet lavere CO2- aftryk, fordi mængderne af afgasning fra kemikalier og forureninger fra genstande og byggematerialer i indeklimaet nedbringes. Grænseværdien for VOC-værdier i maling er af Miljøstyrelsen sat til max 30g VOC/liter for mat vægmaling. ACT Colour har nu udviklet en kollektion af naturlig maling i 96 håndlavede farver, ”ACT Architectural Paint”, med en VOC-værdi på under 1g VOC/liter til byggebranchen. Disse er – i modsætning til digitalt udviklede farver (som ofte er baserede på modetrends) – ud over bæredygtige – også tidløse og sanseligt stimulerende farver, som skal overleve trends og dermed reducere behovet for at male dem om, fordi de forbliver æstetisk aktuel.

Energy Flow Wall

Energy Flow Wall har udviklet et unikt ventilations- og varmesystem til både nybyg og til renovering,  udelukkende baseret på solens energi. Ikke kun medens solen skinner men systemet har også indbygget lagring af solens energien fra dagen til anvendelse om natten hvor vi har mest brug for den.

Energy Flow Wall består af Ventilationsvinduer, Solvægge med faseskiftende materiale, Aftræksvarmepumpe og elektronisk styring af indeklima og energiforbrug i hvert rum.

Vinduerne leder forvarmet frisk luft ind i bygningen medens det faseskiftende materiale i Solvæggen bliver opvarmet og lagrer energi til udnyttelse om natten. Aftræksvarmepumpen sørger for at der er et undertryk i bygningen og at energien i afkastluften bliver genanvendt. Den elektroniske styring registrerer indeklimaet i hvert rum og regulerer ventilerne i facadeelementerne så indeklimaet er optimalt og opretholdt. Samtidig regulerer styringen varmeforbruget i rummene og regulerer også varmepumpens drift så den ikke ventilerer unødigt.

Green Energy Solarroof

En grøn, æstetisk løsning
Green Energy Solarroof tilbyder solcelleløsninger designet til ståltag med fokus på æstetik og lav CO2-udledning. Deres CIGS-solpaneler er designet til både pandeplader og klikfalsplader med det klare formål at præsentere et grønnere alternativ til traditionelle solcelleløsninger, der forener æstetik og effektivitet

Recycling og lavt CO2-aftryk
Green Energy Solarroof′s CIGS-solpaneler er designet med henblik på adskillelse og recycling, og de udnytter allerede eksisterende materialer.  CIGS-solcellerne udleder under en tredjedel af CO2 sammenlignet med krystallinske solceller.

Reduceret materialeforbrug, maksimeret udbytte
Med et ultralet design på kun 3 mm og en vægt på 2,2 kg pr. kvadratmeter er deres solpaneler ideelle til ståltag. Selv under skyggeforhold leverer deres solpaneler imponerende resultater med kun en 10-20% reduktion i produktionen, samtidig med at de øger det årlige udbytte med 10-20% sammenlignet med traditionelle solpaneler.

GreenDozer

Genbrug for alle byggeriets aktører – store som små

GreenDozer er en online platform for alle professionelle leverandører og købere af genbrugte byggematerialer.

Ambitionen er at samle alt ét sted, så vareudbuddet og mængderne bliver så store, at arkitekter, rådgivere, bygherrer, håndværkere og private gør-det-selv folk, alle kan finde de genbrugte byggematerialer, de søger, til deres byggeprojekt.

Ved at samle så mange aktører som muligt, øger GreenDozer udbuddet og understøtter efterspørgslen af genbrugte byggematerialer, så det bliver lige så nemt at købe og bruge genbrugte materialer, som nye materialer.

En af udfordringerne ved at bygge med genbrugte byggematerialer er at finde et tilstrækkeligt vareudbud i passende mængder. Alle der har prøvet ved, hvilke organisatoriske og logistiske udfordringer det kan give. GreenDozer er ikke bare en online-platform til salg af genbrugte materialer, men et samarbejde med en bred aktørkreds, der sikrer øget udbud i stor skala.

GreyWaterSolution

GreyWaterSolution arbejder for, at reducerer vores energi og vandforbrug i bygningerne. Det gør de ved at recirkulere badevand fra bruseren og varmen i det. Vandet bruges til skyllevand i toilettet og varmen bruges internt i bygningen.

Blue Flow er en stand-alone løsning, som genbruger badevandet til toiletskyl i husholdningen. Det kan f.eks være i lejlighed, rækkehus eller parcelhus. Med Blue Flow reducerer man sit vandforbrug med 25% og gavner miljøet, da der ikke anvendes kemi til rens af vandet. En sensor analyserer vandet og sikre, at det kun er den rene del af vandet bliver recirkuleret, mens det beskidte løber ud som spildevand.

Ved større anlæg tilbyder de central rens af vandet samt muligheden for energi genanvendelse. I dag sender vi ca. 30 grader varmt vand direkte ud i kloakken. Det er en masse energi og CO2 der ikke bliver genanvendt. Data har vist en varmegenanvendelse på 25-85% og en vand reduktion på 20-35%. Det giver en kontant besparelse for kunden på de faste udgifter og en CO2 besparelse for miljøet. Systemet er yderst interessant for hoteller, svømmehaller, fitnesscentre mm. med stort forbrug. Tilbagebetalingstiden ligger på 3-5 år, hvis det indarbejdes i projektet fra start.

Viamap

Bæredygtige data skal kunne fremfindes nemt og kunne bruges analytisk og visuelt. Det er grundtanken bag vores innovative softwareplatform Mapit. Mange brancher er tættere forbundet end de måske er klar over.

Fx ved brug af data som vandets veje, oversvømmelser, trafikdata, bevægelses-polygoner, beskyttelsestyper, naturarealer osv. At sidestille disse data og arbejde med DGNB, ESG mv, har før krævet undersøgelse i mange forskellige værktøjer. Viamap har i fællesskab samlet det hele i én enkel og nem platform, der ikke kun er for Geo/Gis specialister eller excel hajer. Her kan alle være med. Sammen med Mølbak Landinspektører og Newsec Advisory, har de arbejdet intenst på at gøre Softwareplatformen klar til byggebranchen.

Alle skal med ombord, så de bæredygtige data kan blive endnu mere udbygget. Og brancher på tværs samarbejder med et fælles mål om at sætte maksimal fokus på bæredygtigheden ved planlægning, udbygning, nybygning, tilbygning og ombygning.