Bengt Holst på Build for Biodiersity

Vi har brug for naturen for at blive hele mennesker

Build for Biodiversity den 5. & 6. marts kan du være med til at sætte fokus på urban biodiversitet og se på udfordringer og løsningerne, så vi sammen kan handle og skabe mere biodiversitet i byerne. Det er fjerde år i træk konferencen bliver afholdt, og i år kan du blandt andet glæde dig til et yderst spændende oplæg med Bengt Holst.

Bengt Holst har i mange år været videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København og er nuværende formand for både Dyreetisk Råd, Rådet for Zoologiske Anlæg og Den Danske Naturfond. Bengt blev for alvor et kendt ansigt i februar 2014, da han som talsmand for København Zoo stod frem i både dansk og international presse og forsvarede sin og Københavns Zoo’s beslutning om at aflive den unge han-giraf, Marius, foran et live publikum.

Bengt Holst har et imponerende CV, og har igennem 30 år medvirket i talrige sammenhænge i både TV, radio og podcasts som ekspert i natur og zoologi, hvor han har udtalt sig om sit syn på natur og dyr. Han er desuden forfatter og bidragsyder til flere bøger, herunder Naturens stemme, en biografisk bog om mødet mellem mennesket og naturen på det helt nære plan – men også med perspektiver og tanker, der berører os alle sammen. Ifølge Bengt er målet at få en nuanceret debat om vores forhold til naturen og på lang sigt at få bevaret den mangfoldighed, der er i naturen: ”Uden naturen har vi ingen fremtid. Vi skal bruge den, men også respektere, at der kommer generationer efter os, der også gerne vil kunne bruge naturen”

– Vi er jo alle biologiske væsner, og som jeg ser det, er naturen den største værdi på jorden. En så mangfoldig, spændende, smuk og endnu uudforsket verden meget, meget større end os selv. Den grandiositet oplever jeg kun i naturen; i Alperne, på Grønland eller ved Furesøen. Det er en fornemmelse af storhed. At vi bare er en lille del af en stor helhed. Det er nok meget godt at tænke på i ny og næ; ikke fordi vi skal underspille os selv, men måske komme lidt ned mere på jorden og finde vores rette plads i systemet, lyder det fra Bengt Holst i et interview bragt i Politikken i forbindelse med udgivelsen af Naturens Stemme.

Kan vi planlægge os ud af biodiversitetskrisen?  

Bengt Holst åbner ballet på konferencen Build for Biodiversity den 5. & 6. marts hvor han blandt kommer omkring flere spændende spørgsmål såsom kan vi planlægge os ud af biodiversitetskrisen? Hvad er biodiversitet egentlig for en størrelse, og hvorfor er den i krise? Og ikke mindst – hvad betyder hensynet til biodiversiteten for by- og landskabsplanlægningen herhjemme? Det bliver et spændende oplæg, hvor Bengt ligeledes dykker ned i, hvilken betydning urban biodiversitet kan have for både byer, mennesker og vores planet.

På konferencen får du praktiske værktøjer til arbejdet med biodiversitet i arkitektur og byggeri, du får også sat fokus på, hvordan vi sammen kan blive stærkere til det strategiske planlægningsarbejde. Hør en lang række af kompetente og inspirerende talere fra et bredt udsnit af branchens aktører. Konferencen er relevant for målgruppen af arkitekter, ingeniører, landskabsarkitekter, entreprenører, bygherrer, leverandører og andre repræsentanter i branchen. Det er også her, du kan netværke, debattere biodiversitet og erfaringsudveksle med dine kollegaer i branchen.

Vil du høre mere fra Bengt Holst?

Vær med på Build for Biodiversity og hør et spændende indlæg med Bengt Holst om biodiversitetskrisen. Læs mere om konferencen og tilmeld dig i dag.

Flere artikler
Dagmar Øye snakker om træbyggeri og byggesystemer på Build in Wood.
Der er ikke tid til, at vi holder kortene tæt til kroppen inden for træbyggeri