Foto: TREDJE NATUR, Structured Environment, Henrik Innovation, Aichiken for Nordisk and The City of Inabe
Det regenerative
byggeri
Vi står på en brændende platform, de globale CO2-udledninger er stukket helt af og biodiversitetskrisen er massiv. Det er tid til at handle for alvor!
Kan du forestille dig byer, der føles som skove, hvor bygninger er klædt med planter og træer og tagene er plastret til med haver og landbrug? Kan du forestille dig bygninger, der er elektrificerede og hvor energikilden er vedvarende? Eller hvad med byer, der samler mennesker i fællesskaber og hvor den mentale trivsel er i top? Det kan vi, for vi drømmer om en regenerativ fremtid!
Det regenerative byggeri er et ambitiøst mål, og det kræver seriøse kvantespring for, hvordan vi planlægger, designer og bygger. På Building Green København den 1.-2. november 2023 hæver vi endnu en gang barren, når vi sætter fokus på temaet ’Det Regenerative Byggeri’. Du bliver klogere på regenerativt byggeri og hvad vi kan gøre lige nu og her for at rykke henimod det.
Lyder det for radikalt, ambitiøst eller som en fantasi? Så husk, at byer er skabt af mennesker, og at initiativer bliver søsat og implementeret mange steder rundt omkring i verden.
Lad os sammen vende udviklingen og se mod en fremtid med regenerativt byggeri!
BÆREDYGTIGHED I
BYGGERIET I FOKUS
Over 2 dage i Forum kan du opleve et omfattende program med store danske og internationale talere og spændende debatter, der giver dig deres perspektiv på, hvordan vi kan arbejde for at rykke mod generativt byggeri og hæve vores bæredygtige ambitioner. Under temaet ‘Det Regenerative Byggeri’ får du ny viden, inspiration og indsigt i arbejdet med bæredygtighed i byggeriet. Du kommer i dybden med emner som alt slags liv, renovering og transformation, materialer på planetens præmisser og energi og CO2-udledninger. Derudover kan du opleve en stor udstilling med løsninger og produkter med bæredygtige tiltag.
Hvad er regenerativt byggeri?
Det regenerative byggeri sigter efter, at byggerier og de miljøer de indgår i ikke blot er bæredygtige, men kan bidrage til regeneration ved at genoprette og bidrage positivt til det omkringliggende økosystem. På samme tid har de regenerative principper et fokus på at forbinde mennesker med naturen. Det handler om at kompensere for fortidens ødelæggelser og reducere presset på de planetære grænser. Formålet er at tænke længere end reduktion af negativ påvirkning og i stedet stræbe efter positive forandringer og regenerering. Bæredygtighed i en traditionel forstand er ikke længere målet, men en milepæl.
UDVALGTE TALERE PÅ
BUILDING GREEN KØBENHAVN

Michael Pawlyn
Architect and director, Exploration Architecture Limited (UK)

Amanda Levete
Director, AL_A (UK)

Jan Gehl
Grundlægger, Gehl Architects

Katherine Richardson
Professor i Biologisk Oceanografi & leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet

Anne Skare Nielsen
Chief futurist, Universal Futurist

Anders Lendager
Grundlægger, Lendager

Lara Kaufman
Design Director, Studio Gang (USA)

Frank Jensen
Ejer og bestyrelsesformand, Søren Jensen

Lars Storr-Hansen
Direktør, Danske Arkitektvirksomheder

Bhawna Jaimini
Urban practitioner and writer (India/UK)

Sinus Lynge
Partner, EFFEKT

Sophie Hæstorp Andersen
Overborgmester, Københavns Kommune

Viktoriia Didych
Lead architect, Balbek Bureau (Ukraine)

Flemming Rafn
Partner, Tredje Natur

Signe Kongebro
Arkitekt, partner og global design director, Henning Larsen

Kasper Guldager Jensen
Co-founder, Home.Earth

Lars Autrup
Direktør, Arkitektforeningen

Mette Qvist
Director, Ejendom Danmark

Søren Nielsen
Arkitekt MAA og seniorpartner, Tegnestuen Vandkunsten

Anne Beim
Professor, ph.d., architect MAA, head of CINARK - Center for Industrialized Architecture

Karen Mosbech
Co-founder – Investments & Development, Home.Earth

Søren Pihlmann
Arkitekt MAA, founder, pihlmann architects

Harpa Birgisdóttir
Professor, BUILD Aalborg Universitet Institut for Byggeri, By og Miljø

Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov
Head of innovation, EFFEKT
AKTUELLE TEMAER
Alt slags liv
Regenerativt byggeri sætter fokus på at forbedre alt slags liv. Det tager højde for det sociale aspekt af bæredygtighed for at skabe sunde og inkluderende miljøer. Det handler også om at give plads til biodiversitet og at det bebyggede miljø skal sigte efter at skabe forbindelser med naturen for at forbedre menneskers velvære og give levesteder for dyrelivet.
Renovering og transformation
Inden for regenerativt byggeri kommer vi ikke udenom det eksisterende byggeri. Ved at skabe positive forandringer i den bygningsmasse er der et stort potentiale for at imødekomme fremtidens behov. Du får forskellige bud på renovering og transformation og får stillet skarpt på, om det er holdbart at blive ved med at bygge nyt.
Materialer på planetens præmisser
I produktionen af byggematerialer sker der ofte meget CO2-udledning, og der kan være en stor negativ påvirkning på miljøet. Brug af genanvendte og genbrugte materialer, lokale og biobaserede materialer med lavt CO2-aftryk kan blandt andet være nogle bud på løsninger. Derfor bliver du klogere på hele livscyklussen for de materialer, vi bruger.
Energi og CO2-udledninger
Kan det regenerative byggeri generere mere energi end det forbruger? Hvad er potentialet for at bygninger kan optage CO2 fra atmosfæren? Hvilken rolle kan energieffektivitet spille? På samme tid er det vigtigt at undgå CO2-blindhed, for det regenerative byggeri handler om at holde sig inden for ALLE de planetære grænser.
NETVÆRK OM BÆREDYGTIGHED I BYGGERIET MED HELE BYGGEBRANCHEN
På Building Green mødes alle parter i byggebranchen til inspiration og erfaringsudveksling for at sætte skub i bæredygtigheden i byggeriet og arkitekturen i Danmark. Du kan blandt andet erfaringsudveksle og netværke med arkitekter, bygherrer, entreprenører, byplanlæggere, byggekonstruktører og andre med interesse for bæredygtigt byggeri i Forum i København. Du bliver en del af et stort fællesskab, der vil arbejde for at accelerere den bæredygtige tilgang til byggeri og arkitektur.
Vil du have mere viden om bæredygtighed i byggeriet? Se alle vores konferencer og events inden for byggeri og arkitektur her.
VIDENSPARTNERE
PARTNERE
& MEDIEPARTNERE
BLIV INSPIRERET AF BÆREDYGTIGE
LØSNINGER TIL BYGGERIET
Building Green er også en platform for løsninger til byggeriet med bæredygtige tiltag. I to dage forvandler vi Forum til én stor udstilling med over 150 virksomheder, der er klar til at vise deres produkter og løsninger frem til dig og til at inspirere dig til mere grønne løsninger i byggeriet. Du kan blandt andet opleve certificeringer, tag- og facadeløsninger, solceller, træmaterialer, moduler, isolering, tegl, akustikløsninger, ventilationsvinduer, belysning og meget andet.
5 GODE GRUNDE TIL AT DELTAGE PÅ
BUILDING GREEN KØBENHAVN
Oplev et stærkt line-up med over 130 danske og internationale talere på 5 scener
Bliv klogere på hvad regenerativt byggeri er og hvordan vi kan gå imod det
Lær om emner som alt slags liv, renovering og transformation, materialer på planetens præmisser og energi og CO2-udledninger
Se det nyeste inden for løsninger med bæredygtige tiltage fra 170 udstillere
Netværk med 8000 fagfolk fra byggebranchen
PRAKTISKE INFORMATIONER
Studerende på Building Green
Udstillerne er vores vigtigste forudsætning for, at Building Green kan afholdes, og for altid at kunne give vores kunder muligheden for nemt at møde den målgruppe, de forventer er til stede på Building Green, har vi følgende retningslinjer: For at deltage som studerende skal du være min. 18 år og være sidsteårs-studerende på en relevant studieretning. Building Green dækker over hele værdikæden i byggebranchen, og det spænder derfor over rigtig mange uddannelser.