Building Green giver plads til nye stemmer i Aarhus

Iværksætteri, innovation og nye stemmer i branchen får en særlig plads, når Building Green slår dørene op i Aarhus Congress Center den 10. og 11. april. Building Green har i år valgt at dedikere et stort område til iværksættere med nye innovative løsninger til byggeriet, som har til formål at inspirere byggebranchen og drive udviklingen mod en grønnere fremtid.

Lørdag den 16. marts markerede en kedelig dato for Danmark, idet vores forbrug af ressourcer oversteg, hvad vores planet kan reproducere på et år. Derfor har vi brug for mere end blot at skære ned på vores klimaaftryk, og det kræver et opgør med, hvordan og hvorfor vi bygger. En del af løsningen kan komme fra innovative ideer og virksomheder, lyder det fra Building Green, som har lavet et nyt område på Building Green Aarhus, BG Innovation jam, hvor de vil sætte fokus på iværksættere, der udvikler innovative og grønne løsninger.

– Vi tror på at innovation kan være en af nøglerne til at løse nogle af de udfordringer, branchen står over for, og derfor har vi inviteret iværksættere og start ups til at være en del af eventen. Der er en masse spændende innovative løsninger som fortjener at komme frem i lyset, og vi håber det nye område kan være med til at skubbe nogle af de ideer frem og at iværksætterne kan være med til at inspirere forandringer og forvandle den måde, vi bygger på, udtaler Sarah Elhauge, direktør for Building Green.

Nye stemmer i branchen

De nye og unge stemmer i branchen får ligeledes plads på Building Green Aarhus, fordi det er vigtigt at fremhæve de unges ambitiøse tanker om fremtiden og bæredygtighed. Sammen med Arkitektforeningen har Building Green inviteret den næste generation i byggebranchen til en samtale om, hvilke muligheder og forventninger de har til branchen:

– Jeg ønsker, at byggebranchen i højere grad tilgodeser naturens ressourcer og menneskers velfærd. Iværksættelsen af livgivende byer, arkitektur og samfund, der er i synergi med naturen, kræver, at vi tør bremse den vækst og de produktionssystemer, som kun giver økonomisk overskud. De unges stemmer er vigtige i denne debat, da mange af dem er mere villige til at omstrukturere vores samfundsdesign. De kan bidrage med en kultur og en livsstil, som ikke er nær så fjern fra de regenerative principper, som den overforbrugskultur, mange har levet efter i en hel generation, lyder det fra Emily Helsengreen, rådgiver, bæredygtighed i byggeriet hos Transition, som også er en del af panelet på Building Green Aarhus.

Nyt område med fokus på iværksætteri og innovation

’BG Innovation Jam’ sætter fokus på innovative og nye løsninger til byggeriet og en af udstillerne, som de besøgende kan møde på området, er Architectural Colour Tools, der blandt andet fremstiller sanseligt stimulerende farver baseret på planter, pigmenter og mineraler. Vibeke Snedgaard Rafaelsen, co-founder og CEO i Architectural Colour Tools, ser frem til dagene i Aarhus Congress Center:

– Vi håber at tale med så mange arkitekter, designere og virksomheder inden for byggeriet som muligt. Målet er vidensdeling, etablering af kontakter, netværk og i de bedste tilfælde at indgå i strategiske partnerskaber. Vi er en del af det bæredygtige Velux-projekt, Living Places, hvor vi blev opmærksomme på, at konventionel maling er fyldt med kemikalier, som er skadelige både for vores sundhed og for klimaet, hvilket var startskuddet til Architectural Colour Tools.’

Innovation giver os muligheden for at imødekomme de stadigt voksende krav til bæredygtighed og skabe en mere bæredygtig fremtid for vores byer og samfund, lyder det fra Jens Beck Sørensen, head of emerging markets hos Green Energy Solarroof, som også deltager i ‘BG Innovation Jam’:

– Vi ser frem til at deltage i Building Green Aarhus for at præsentere vores solcelleløsning, som er et grønnere alternativ til traditionelle solcelleinstallationer, hvor cirkularitet og genanvendelse har været i fokus helt fra designfasen. Vi ser også frem til at dele vores passion for bæredygtigt byggeri med andre fagfolk i branchen, få værdifuld feedback, skabe nye forbindelser og muligvis etablere nye samarbejder, som kan bidrage til vores fortsatte vækst og udvikling som virksomhed.

På området kan de besøgende også møde virksomhederne GreenDozer, som er en platform til genbrug af materialer; Energy Flow Wall, med et elektronisk styresystem til indeklima; og Grey Water Solution, som har udviklet et recirkulerende vandsystem og; Viamap, som gør det nemt at visualisere data på landkort.

Building Green Aarhus bliver afholdt den 10. og 11. april i Aarhus Congress Center, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus.

Se hele programmet for Building Green Aarhus

Mere info og gratis tilmelding

Flere artikler
Holistisk planlægning ville gavne både klimaet og bymiljøet