Building Green København lancerer stjernespækket program

Den verdenskendte arkitekt Shigeru Ban kommer til København, når Building Green åbner dørene til årets største bæredygtighedsevent for byggebranchen. På årets afholdelse er der stort fokus på temaet ’Vejen mod Absolut Bæredygtighed’, og det har talere og samarbejdspartnere grebet som en god udfordring.

For tolvte gang samler Building Green byggebranchen i Forum den 2. og 3. november, og de fem scener vil være fyldt med inspirerende talere og spændende debatter om blandt andet doughnut-økonomi, planetære grænser, CO2-udledning, materialer og hvordan byggeriet kan komme så tæt på absolut bæredygtighed som muligt. 

–  Det har været meget spændende at forberede årets Building Green København, for absolut bæredygtighed er et utroligt ambitiøst tema, og det er også et tema, hvor vi ikke kan komme med alle svarene. Men vores talere og samarbejdspartnere har bare grebet udfordringen, og vi har formået at samle dem, der har nogle af de stærkeste bud på, hvordan vi kommer så tæt på absolut bæredygtighed som muligt. Vi er meget glade for resultatet, og vi kan godt love, at der bliver mulighed for at lade sig inspirere af nogle af de førende stemmer i Danmark og den internationale scene, fortæller Ditte Rosenquist, Head of Sustainability og programansvarlig hos Building Green.

Store danske og udenlandske navne

Programmet er spækket med verdenskendte navne som Kate Raworth, ophavskvinden til den økonomiske Doughnut-model, der holder åbningstalen direkte fra London. Hun laver et særligt indlæg, hvor hun målretter doughnut-modellen til arbejdet med at opnå mere bæredygtigt byggeri. Åbningstalen efterfølges af et spændende indlæg om Reduction Roadmap, der giver et helt nyt bud på, hvordan vi oversætter planetære grænser for CO2-udledning til konkrete reduktionsmål for byggebranchen.

Af internationale profiler får Building Green blandt andre besøg af den japanske stjernearkitekt Shigeru Ban og de prisvindende arkitekter Sarah Wigglesworth og Andrew Whalley. Sarah Wigglesworth vil tale om miljømæssig humanisme og hendes tegnestues arbejde med ’low impact living’. Store danske profiler som for eksempel Connie Hedegaard, indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen og arkitekterne Kasper Guldager og Kim Herforth vil også indtage scenen og give deres bud på en mere bæredygtig byggebranche. 

Som altid vil scenerne også være fyldt med spændende debatter, der handler om alt lige fra New European Bauhaus, cirkulær økonomi til lovgivning.

Nye specialudstillinger på programmet

I forlængelse af den store udstilling af bæredygtige produkter og løsninger til byggeriet som hvert år fylder Forum, introducerer Building Green i år to nye specialudstillinger, der særligt har fokus på digitale løsninger og nogle af de spændende biobaserede løsninger, der er til byggebranchen lige nu.

–  Vi har forsøgt at lave en oplevelse, så det aldrig er det samme at komme på Building Green. Det skal være fyldt med spændende nye initiativer. Vi oplever allerede stor interesse fra branchen, og vi håber endnu flere vil være med til at hæve ambitionsniveauet sammen med os og tage de vigtige snakke og debatter, så vi sammen kan se på hvordan vejen mod absolut bæredygtighed for byggebranchen ser ud, lyder det afslutningsvist fra Ditte Rosenquist.

Se hele programmet med alle talere, scener, debatter og udstillinger

Læs mere om Building Green København og hent din gratis billet

Flere artikler
Kommunerne rykker på den bæredygtige dagsorden - Building Green
Kommunerne rykker på den bæredygtige dagsorden: I Hjørring løfter man bæredygtighedsudfordringer sammen med borgerne