Building Green er tilbage i Aarhus med stort program

Building Green er tilbage i Aarhus med stort program

Building Green er tilbage med den bæredygtige byggeevent i Aarhus den 15. og 16. juni. I dag løfter vi sløret for en perlerække af talere fra ind- og udland og et meget spændende program, der både har international og lokal inspiration.

Building Green er tilbage i Aarhus efter de sidste to års corona-aflysninger. I Centralværkstedet er der lagt op til to dage med solskin og en masse erfaringsudveksling om bæredygtigt byggeri og arkitektur. Vi er glade for endelig at være tilbage i Aarhus, og vi synes eventen har manglet vest for Storebælt:

– Det er vigtigt, at vi diskuterer bæredygtighed og grøn omstilling i byggeriet i hele Danmark, og derfor er vi enormt glade for at være tilbage i Aarhus. Vi oplever allerede en stor opbakning fra branchen, og vi kan ikke vente med at facilitere en masse viden, debatter og inspiration til byggebranchen i Jylland. Vi ved fra vores research, at der er en masse fagfolk, der gerne vil inspireres og være med, og vi glæder os til at gøre et stort comeback i juni, lyder det fra Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Spændende projekter i Jylland

Det netop offentliggjorte program tager udgangspunkt i det overordnede tema ’bæredygtige valg’ og undertemaerne transformation, materialer og bynatur. Vi har også skruet op for det lokale fokus og sat inspirerende projekter i Jylland og lokale bæredygtige frontløbere på programmet:

– Vi har forsøgt at sammensætte programmet, så vi både bringer ny viden om bæredygtigt byggeri og klæder branchen på til at tage bæredygtige valg. Derudover har vi haft fokus på at inspirere gennem bæredygtige projekter i Danmark og udlandet, hvor fokus især har været på Jylland. Der er mange spændende projekter blandt andet i Aarhus, Fredericia, Randers og Aalborg, som vi synes skal frem i lyset, og som vi skal lære af og dele med hinanden, fortæller Sarah Elhauge.

Lokalt fra Aarhus gæster blandt andre landsbyudvikler og co-founder Levi Dørken fra Tegnestuen Arken, Kathrin Susanna Gimmel, arkitekt og partner hos JAJA Architects, Anders Tyrrestrup fra AART og Julian Weyer fra C.F. Møller Architects Building Green. De mange talere vil inspirere med projekter som Bofællesskabet Kløverbakken i Odder, transformationen af en gammel pap- og papirfabrik i Sarpsborg, GAME Streetmekka i Aalborg, flodbyen i Randers, Gellerupparken, den nye arkitektskole i Aarhus og mange flere.

Men der er ikke kun lokal inspiration gennem de to dage. Fra udlandet får vi blandt andre besøg af hollandske arkitekt Thomas Rau, der er kendt for et særligt fokus på cirkulært byggeri, og arkitekten Césare Peeren, der er co-founder af den Rotterdam-baserede tegnestue Superuse.

To nye områder med fokus på håndværkere og træbyggeri

To nye områder rykker ind i Centralværkstedet i juni. Det første er et samarbejde med STARK, som vi allerede indledte i efteråret til Building Green i Forum i København. Med den landsdækkende byggemarkedskæde er de gået sammen om at hjælpe og rådgive håndværkere og SMV’er, så de er bedre rustet til fremtidens miljøkrav og bæredygtigt byggeri. På området kan de besøgende få konkret viden og vejledning fra STARKs bæredygtighedsambassadører.

I forbindelse med eventen i Aarhus lancerer vi endnu et nyt område i samarbejde med FSC Danmark, der indtager balkonen i Centralværkstedet sammen med en række samarbejdspartnere fra projektet HOME for the future. Her møder deltagerne en blanding netværk, pitches og workshops med inspiration om træ fra ansvarligt drevne skove og FSC-projektcertificering.

Se programmet her

Læs mere og tilmeld dig gratis her

Flere artikler
der er masser af international erfaring med biomaterialer
Der er masser af international erfaring med biomaterialer, så det er bare at smøge ærmerne op