Oplev startupvirksomheder på Building Green med fokus på grøn livsstil og grøn byudvikling

Innovative startups med fokus på grøn livsstil og byudvikling

Grøn livsstil og grøn byudvikling er det helt centrale for startupvirksomhederne NJORD og URBAN TREE. Du kan møde dem på Building Green København den 3.-4. november i det nye Start Up + Meet Up område.

De to virksomheder er blandt de 8 innovative startups, som har vundet en plads i det nye område på Building Green København i Forum. I følgende artikel kan du læse om NJORD og URBAN TREE, som er to af de startups, som har fået en plads i det nye område.

NJORD

Virksomheden NJORD laver kuppeldrivhuse, hvor grøn livsstil og dyrkning er omdrejningspunktet. Drivhuset er dansk produceret, stormsikkert, designed for disassembly og opført i genanvendte materialer i biomimetisk design. Strukturen er opbygget af hexagoner som er sammenføjet og gør strukturen selvbærende.

Drivhusene er designet således at de let kan skaleres op med nye moduler og herved udvides. Virksomheden lægger vægt på et cirkulært materialeforbrug med genanvendt akryl og aluminium. Med simple værktøjer kan drivhuset skilles ad og gennem tilbagesalg og redesign kan materialerne indgå i en cirkulær økonomi.

Hos NJORD er den grønne livsstil og nabofællesskabet to vigtige punkter. Med et levende og grønt fællesskab imellem husene reetablerer de forbindelsen mellem mennesker og natur. Det skaber helhed og sammenhængskraft mellem visionerne for et bæredygtigt byggeri og beboernes konkrete adfærd.

Kuppeldrivhuse fra NJORD

URBAN TREE

URBAN TREE er her for at vise en ny løsning, der skal gøre vores byer mere grønne. Hos URBAN TREE har de fusioneret to ideer – et ønske om at have mere natur i byerne og deres passion for at reducere det materielle aftryk.

Deres løsning er et multifunktionelt stykke design, der kan styrke biodiversiteten i byområder, lagre regnvand og fungere som en oversvømmelsesbuffer. Det skal tilføre mere grønt i bylivet og gøre det til et sted, som borgerne kan nyde.

Det er en regnvandsopsamler, lavet af genbrugte materialer og grøntcement. Betonen er vandpermeabel, så vandet kan genbruges. Det er formet som et træ, hvor der er en bænk, rundet om. Den er selvstående så man ikke behøves at grave ud de fleste steder, eller lægge dræn. Med bænken er der også et socialt aspekt for borgerne og vandbeholderen kan sættes steder hvor man normalt ikke kan plante træer. Bonus er at den hjælper til ved skybrud. Skelettet er lavet af industrielle affaldsstrømme, der ellers ville ende på affaldspladsen – træet består af 2 tons industriaffald. Skelettet af affald giver træet sin form og gør det stærkt nok til at rumme op til 2500 liter vand. Her bruges det indvendige vand til at vande planterne på ydersiden.

Multifunktionelt design fra URBAN TREE

Vil du høre mere om NJORD og URBAN TREE?

Du kan deltage på Building Green København og høre mere om de to virksomheders tanker om grøn livsstil og grøn byudvikling. Mød de to startups på balkonen i Forum, hvor de har fået plads i det nye område Start Up + Meet Up. Ønsker du at få mere information om de 8 startupvirksomheder kan du læse mere om dem her. Du kan læse mere om Building Green København her og tilmelde dig gratis her.

Flere artikler
Oplev Jeba arkitekter på Building Green København når det taler om kulturel bæredygtighed
Arkitektur skal kunne meget mere end blot at være ‘bæredygtig’