Nyt samarbejde om at rykke SMV’er i en mere bæredygtig retning

Nyt samarbejde om at rykke SMV’er i en mere bæredygtig retning

Den landsdækkende byggemarkedskæde STARK og Building Green går sammen om et nyt område i Forum på Building Green den 3.-4. november. Her vil de sætte fokus på bæredygtighed i praksis for håndværkere og SMV’er gennem rådgivning, konkret viden og netværk.

Det nye samarbejde udspringer af et fælles ønske om at rykke hele byggebranchen i en mere grøn retning. De små og mellemstore håndværksvirksomheder står for den største andel af byggeriet i Danmark. Dermed har de altafgørende indflydelse på, hvor hurtigt vi rykker byggeriet i en bæredygtig retning, men ifølge STARK mangler mange af dem viden:

– Fra STARKs årlige Bæredygtighedsundersøgelse ved vi, at mere end halvdelen af alle håndværkere ser positivt på at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Hver tredje håndværker forventer også, at de kommer til at bygge mere bæredygtigt fremover. Men mange af dem savner viden og rådgivning, og det er præcis det, vi skal hjælpe dem med, udtaler Britta Korre Stenholt, administrerende direktør i STARK Danmark A/S.

Det skal være lettere for håndværkere at bygge bæredygtigt

Som Danmarks største leverandør og distributør af byggematerialer er STARK helt tæt på de håndværkere, der skal omsætte nogle ofte lidt luftige bæredygtige visioner og målsætninger til konkret byggeri. Derfor er samarbejdet med Building Green en måde at hjælpe med at gøre bæredygtigt byggeri til en naturlig del af fremtidens håndværk:

– Vi skal gøre det lettere for håndværkerne at bygge bæredygtigt ved at tilbyde dem et stort udvalg af bæredygtige materialer, kompetent rådgivning og let tilgængelig dokumentation. Det behøver ikke være svært; allerede i dag handler det meget om at bruge de gode løsninger, der allerede findes. Gennem samarbejdet med Building Green kan vi forhåbentlig øge interessen for bæredygtigt byggeri blandt håndværkerne og fungere som bindeled mellem dem, der fremstiller byggematerialer, og dem, der udfører byggeriet, fortæller Britta Korre Stenholt.  

Området hedder Bæredygtighed i praksis, og det vil gøre det nemt for SMV’er og håndværkere at få praktisk viden med hjem fra Building Green. Over de to dage byder området på rådgivning, viden fra områdets scene, gode eksempler og succeshistorier og ikke mindst mulighed for dialog og netværk mellem håndværkere, arkitekter og ingeniører.

SMV’er er en del af programmet

At flytte byggeriet i en mere bæredygtig retning kræver, at vi får hele værdikæden med. Derfor har SMV’er også fået en større rolle på resten af programmet på Building Green, og på Main Stage kan de besøgende blandt andet høre en debat om hvordan SMV’er kan spille en grøn nøglerolle i byggebranchen.

Building Green ser frem til samarbejdet med STARK og glæder sig til at invitere flere håndværkere indenfor:

– Med Building Green er det vores mål at samle hele branchen om vidensdeling og de vigtige diskussioner på tværs af værdikæden, men vi har ikke haft godt nok fat i SMV’erne, og det gør vi noget ved nu! STARK har fingeren på pulsen i forhold til SMV’er og håndværkerne, og sammen kan vi forhåbentlig rykke på den bæredygtige dagsorden. Vi gør ikke hele byggebranchen bæredygtig på to dage i Forum, men forhåbentlig kan vi skubbe branchen små skridt i en grønnere retning, så vi hele tiden rykker os lidt tættere på, afslutter Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Området Bæredygtighed i praksis kan opleves på Building Green København i Forum den 3.-4. november. Læs mere og se programmet for scenen her.

Flere artikler
Karina og Claus om det blå-grønne byrum
Blå-grønne byrum, øget biodiversitet, rekreative løsninger – mulighederne er mange