Hvem skal vinde Det Bæredygtige Element?

For 7. gang uddeler Building Green og InnoBYG bæredygtighedsprisen Det Bæredygtige Element – Personprisen og Produktprisen.

Det Bæredygtige Element hædrer en inspirerende person og et innovativt produkt, der gør en bæredygtig forskel i byggebranchen og som har medvirket til at gøre byggebranchen grønnere. Prisen bliver uddelt på Building Green København hvert år, hvor vi hylder årets ildsjæl og vinderprodukt.

Hjælp os med at synliggøre dem, der går forrest i bæredygtighedens tegn, og indstil din kandidat for 2020. Deadline for indstillinger er den 28. september 2020, kl. 12.00. Du kan læse mere om indstilling, juryen og det praktisk herunder, og du kan også se de tidligere års vindere.

Juryen

Det Bæredygtige Element overrækkes fra Main Stage på Building Green København. Til at bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en kompetent jury, som i 2020 består af følgende medlemmer:

Kasper Lynge Jensen, Aarhus School of Engineering
Lasse Lind, GXN
Lone Feifer, Velux
Niels Bjørn, URBAN
Tina Saaby Madsen, TinaSaaby.com
Harpa Birgisdottir, BUILD v/ Aalborg Universitet

Fagjuryen udvælger 3 nominerede i hver kategori og ud fra de nominerede findes vinderne af henholdsvis produktprisen og personprisen.

Begrundelse for indstilling

Ved indstillingen er det vigtigt, at du forklarer, hvorfor du mener at netop din indstilling er årets bæredygtige element. Du kan med fordel inddrage de tre ben inden for bæredygtighed: det sociale, det miljømæssige og det økonomiske ben. Indstillingen skal omhandle bæredygtighed og byggeri. Vær opmærksom på bedømmelseskriterierne:

– Have gjort en bæredygtig forskel
– Være et eksempel til efterfølgelse
– Have givet inspiration til byggebranchen

Ved indstillingen er der også andre kriterier, som er nødvendig for juryens bedømmelse.

Her kan du indstille din kandidat til Det Bæredygtige Element 2020.

Tidligere vindere af Det Bæredygtige Element

Martha Lewis, Henning Larsen Architects // Personprisen 2019

Mængden af skadelige stoffer i vores byggematerialer er steget med 58% siden 2002. Det er hverken godt for planetens sundhedstilstand, siger Martha Lewis, der inviterede de to andre nominerede til Personprisen med op på scenen til prisoverrækkelsen: – Det er en pris til os alle tre. Hvis vi skal lykkedes med den bæredygtige dagsorden, skal vi stå sammen.

LCAbyg ved Harpa Birgisdottir, SBi // Produktprisen 2019

Med LCAbyg kan vi træffe mere bæredygtige valg og slanke vores bygningers klimabelastning, fortæller seniorforsker Harpa Birgisdottir, som har udviklet redskabet sammen med sine kolleger på SBi. Hun forsætter: – Jeg er virkelig glad for at vi får prisen. Det er en virkelig stor anerkendelse for mig og mine kolleger på SBi.

Det er både meget overvældende og meget dejligt, at nogle sætter pris på, at man hver dag forsøger at gøre sit bedste. Og så er jeg jo ikke alene, for jeg har heldigvis en lang række dygtige kollegaer – både på universitet og ude i industrien. (Dagens Byggeri 31/10/2018).
Per Heiselberg // Vinder af Personprisen 2018

Lampen er ikke løsningen på alle problemer, men et bidrag til at holde brug- og smid-væk-kulturen i skak. Vi skal desuden helt holde verdens temperaturstigning på under 1,5 grader, og jeg håber, at prisen er med til at vise, at det kan betale sig at arbejde videre for at nå det mål(Building Supply 31/10/2018).
Fischer Lighting // Vinder af Produktprisen 2018

At vinde Personprisen 2017 har været en stærk anerkendelse og et vigtigt signal i en branche, hvor jeg hver dag arbejder for at vise, hvordan det kan lade sig gøre at forene klimaansvar og socialt ansvar med økonomisk vækst. Det er muligt at skabe en bæredygtig verden med regenerative byer og bygninger. En verden med cirkulær økonomi. Prisen har givet mig og Lendager Group anerkendelse for det arbejde, vi gør for at skabe den verden.
Anders Lendager & Kasper Guldager // Vinder af Personprisen 2017

Prisen betød, at REN fik en start, man kun tør drømme om. Kendskabet til produktet blev øget markant, hvilket gav merforretning og skabte troværdighed til os som producent. Opmærksomheden fra medierne var massiv, og vi mærker stadig effekten af denne synlighed, fortæller den stolte prisvinder.
Rasmus Jørgensen, KALK // Vinder af Produktprisen 2017