Træbyggeriets epicenter – Build in Wood samler branchens bedste

Building Green inviterer for syvende år træentusiaster til at netværke, dele viden og udforske de nyeste tendenser inden for træbyggeri den 22.-23. maj, hvor over 300 fagfolk fra branchen samles.

Vi befinder os i en tid, hvor træ spiller en afgørende rolle i omstillingen til mere bæredygtigt byggeri. Men vi ved også, at vi skal bruge træet med omtanke og maksimere dets potentiale for at skåne vores planets ressourcer, lyder det fra Building Green. Build in Wood er nu blevet branchens årlige forum, hvor deltagerne får praktiske erfaringer og knytter afgørende forbindelser for fremtidens projekter.

– I al den tid vi har arrangeret Build in Wood, har vi været vidne til en stor udvikling inden for træbyggeri i Danmark. Vi laver løbende research og taler med relevante aktører i branchen, og det er tydeligt, at antallet af træbyggerier er vokset. Derfor er der nu flere erfaringer, som skal deles på tværs af branchen, og det er netop det, Build in Wood faciliterer. Vi har fyldt programmet med endnu flere praktiske erfaringer fra igangværende og afsluttede projekter, og det er her, disse erfaringer bliver delt, fortæller Sarah Elhauge, direktør for Building Green.

Konferencen bliver afholdt i den ombyggede fabriksbygning The Plant Cph, og branchen kan se frem til en konference i en professionel atmosfære, hvor innovation, viden og netværk smelter sammen.

Træeksperter fra Norden og Tyskland på programmet

Årets program er fyldt med viden og erfaringer med træbyggeri både fra Danmark og udlandet. En af de helt store trækplastre på konferencen er Vera Hartmann, arkitekt, partner og direktør hos den tyske tegnestue Sauerbruch Hutton, der er førende inden for træbyggeri og har stået bag mange spændende transformationsprojekter med træ. Deltagerne får også indsigt fra de prisvindende tegnestuer Waugh Thistleton Architects, Snøhetta og White Arkitekter, når Kirsten Haggart, Marius Hauland Næss og Jonas Runberger deler ud af deres erfaringer.

Fra Danmark er der også masser af eksperter på programmet. For eksempel kan deltagerne se frem til at høre et spændende oplæg af Marie Kjærgaard Knudsen, der er project development manager hos NREP. Hun vil fortælle om processen med projektet UN17 Village, der blev færdiggjort i slutningen af 2023, og hun håber, det vil inspirere deltagerne og give dem konkrete værktøjer til at integrere mere bæredygtige principper og tiltag i deres egne projekter.

Marie Kjærgaard Knudsen, project development manager, NREP

– Mit vigtigste budskab er vigtigheden af at se med et helhedsorienteret perspektiv på bæredygtigt byggeri. Det omfatter ikke kun tekniske løsninger, men involverer også samfundsmæssigt engagement og beboerinddragelse. Potentialet for træbyggeri i fremtiden er enormt. Der er mange muligheder for at sammentænke løsninger, præfabrikere og så videre, og det naturlige element er let at forstå for brugerne, hvilket skaber en solid efterspørgsel. Den bæredygtige udvikling bevæger sig virkelig hurtigt lige nu, og stor specialistviden er afgørende for at få succes. Det kan være gavnligt at kigge mere mod udlandet som for eksempel Norge og England for at hente ekspertviden og løsninger på træbyggeri, men vi har også behov for arkitekter og rådgivere med et bredere holistisk perspektiv, der kan samle fremtidens løsninger til gode byggerier, fortæller hun.

Læs mere om Build in Wood her.

Flere artikler
Building Green Talks
Gratis Building Green Talks på HÅNDVÆRK