Byggebranchen var samlet til Building Green Aarhus og satte fokus på byer og bæredygtighed

Building Green Aarhus oplevede stor opbakning, og mere end 3100 tog del i eventen, der strakte sig over to dage i Aarhus Congress Center. Til åbningen var der en lang kø i arkaden af en bred vifte af nysgerrige og videbegærlige fagfolk fra byggebranchen, der ville være med til at sætte fokus på gode og sunde byer.

Man skulle måske ikke tro det med den lidt traditionelle byggebranche, men i opsummeringen på eventens første dag lød det fra moderator Lise Lyngfelt Molander, forretningschef, Teknologisk Institut, at der havde været et særligt fokus på fællesskab, omsorg og kærlighed på scenen. Efterspørgslen efter siddepladser ved hovedscenen var så stor, at ekstra stole måtte findes frem, og der var fuld gang i dialoger, netværk og vidensdeling rundt omkring i gangene og ved de mange stande. Building Green er derfor også fuldt ud tilfredse:

– Vi er både stolte og glade over årets afholdelse. Der har simpelthen været så god en stemning hele vejen rundt. Det var første gang i Aarhus Congress Center sidste år, og vi skulle lige lære stedet at kende. I år har vi gjort meget ud af at indretningen og blandt andet sørget for grønne træer og flere områder til ro og arbejde, så de besøgende har lyst til at være her længere tid, og det synes jeg, vi kom godt i mål med. Vi oplevede, at eventen blev brugt som et stort netværksevents af beslutningstagere i branchen. Det føltes næsten som en fætter-/kusine-fest. Derfor er det vigtigt, vi også er til stede i Aarhus, og det bliver vi selvfølgelig ved med, lyder det fra Sarah Elhauge, administrerende direktør, Building Green.

Spændende talere og debatter om livgivende byer

Det helt store omdrejningspunkt var temaet ’Livgivende byer og arkitektur’, og på de tre scener blev gode og sunde byer debatteret flittigt. Der var især fokus på at bygge inden for de planetære grænser, byggestop og Reduction Road. Der er gang i mange spændende projekter i og omkring Aarhus, og der blev for eksempel talt om transformationen af amtssygehuset til boliger, det kommende TRÆ på Sydhavnen, Aarhus Ø, det nye stadion i Kongelunden og meget mere.

Et af de mange højdepunkter på Main Stage var, da bystrategisk chef i Aarhus Kommune Bente Lykke Sørensen og byudvikler Rune Kilden i en samtale modereret af journalist og tv-vært Christian Degn satte ord på deres erfaringer fra Aarhus Ø og deres ønsker for den fremtidige byudvikling i Aarhus. Rune Kilden pegede på, hvordan nogle af de mest smukke og interessante byer i verden er bygget af diktatorer, og selvom borgerinddragelse i de forskellige projekter er smukt og vigtigt, så bliver man også nødt til at have sammenhængende områder, hvor der er en klar rød tråd både i forhold til økonomi, mennesker og bæredygtighed.

Der var kræset for detaljerne hos udstillerne

De mange udstillere i Aarhus Congress Center havde skruet ekstra godt op og kræset for detaljerne, så hele udstillingen hang sammen på fornemmeste vis. Udstillingen bestod også af fire specialudstillinger, hvor de besøgende kunne gå på opdagelse i innovative løsninger hos startups på BG Innovation Jam, uddannelser til byggeriet på udstillingen Next Gen af University College Lillebælt og VIA University College og VIA Pavillion med forskningsprojektet ’Fra marken til byggeri’. Derudover imponerede anlægsgartnergruppen ideverde og Opland med et loungeområde The Power of Natur, hvor de med blandt andet buske, grene, træstubbe og flis viste, hvordan naturen kan indtage byen. Der var mange nye udstillere med i årets afholdelse og en af dem var Harris Tegl, der også var meget tilfredse med eventen:

– Det er første gang, vi er med på Building Green Aarhus, men vi skal også med på Building Green København til oktober. Vi er med, fordi vi har nogle produkter, som vi synes passer godt til eventen. Vi har genbrugsklinker og ubrændte lerblokke til bagvægge, som er en ret stor nyhed. Vi har haft en forrygende event, hvor vi har oplevet masser af interesse, og efter første dag var vores brochurer og prøver alle delt ud. Det er jo bare dejligt, så det har alt i alt været en succes, fortæller Annemarie Harris, ejer, Harris Tegl.

Flere artikler
Mærk stemningen fra Building Green i København.
Mærk stemningen fra Building Green i København