Stor tilslutning til konference om urban biodiversitet

I sidste måned afholdte Building Green konferencen Build for Biodiversity med mere end 300 deltagere og talere. Det er fjerde gang at konferencen løber af stablen med fuldt fokus på urban biodiversitet.

De mere end 300 deltagere kunne blandt andet se frem til et stort og omfattende program med 26 dybt dedikerede eksperter og fagpersoner fra branchen, der stillede skarpt på urban biodiversitet og bynatur, rewilding af vores byer, biodiversitetsmonitorering, kortlægning og meget mere. Derudover kunne deltagerne i løbet af dagene også lægge deres vej forbi de mange udstillere i netværksområdet, hvor der var godt gang i en masse gode snakke og netværk.

På konferencen kunne deltagerne efter frokost begge dage vælge imellem flere forskellige fagspor, for at komme i dybden med et særligt interesseområde inden for biodiversiteten. På konferencens første dag kunne deltagerne vælge at dykke med i driftsudbud og offentlig-private samarbejde eller biodiversitetskortlægning og måling. På henholdsvis spor 1 og 2 kunne deltagerne få indblik i driftsbeskrivelser til udbud og dynamisk samarbejde eller høre mere om netværket WildDrone og en ny fælles tilgang til måling af biodiversitet.

Spor 5: Guidet gåtur på IKEAS taghave

På konferencens anden dag havde deltagerne efter frokost mulighed for at vælge mellem tre forskellige spor blandt andet spor 3: Arealprioritering, hvor deltagere blev klogere på hvordan vi skal prioritere arealanvendelse i landet. Valgte man spor 4: Plads til biodiversitet kræver handling – hvad gør vi nu? Kunne man være med i en workshop og reflektere over dagenes indhold, om hvordan man kan bruge den nye viden i ens dagligdag. Det sidste spor, spor 5, bød på en guidet gåtur på IKEAs taghave, hvor Trine Trydeman og Jacob Kamp fra 1:1 Landskab guidede deltagerne gennem IKEAs nye taghave med vild bynatur.

Teamet bag Building Green vil gerne takke for 2 fantastiske konferencedage, hvor vi blev klogere på urban biodiversitet, fik netværket og inspireret hinanden.

Næste år bliver konferencen afholdt den 26. & 27. februar 2025.

Flere artikler
Byggebranchen skal til at tage det komplekse og bæredygtige verdensbillede til sig