Building Green drømmer stort og lancerer nyt program

Building Green drømmer stort med temaet ’Det regenerative byggeri’, når de inviterer byggebranchen til årets vigtigste event inden for bæredygtighed i byggeriet. De har også krydret programmet med stjernedrys fra udlandet og får blandt andet besøg af de to britiske arkitekter Michael Pawlyn og Amanda Levete.

Building Green lancerer et stort og ambitiøst program for eventen i Forum den 1.-2. november. Det er trettende gang, de afholder det store event og endnu engang skruer de op for ambitionerne. Sammen med resten af byggebranchen retter de kikkerten mod det regenerative byggeri og drømmer stort. Det handler ikke kun om bæredygtigt byggeri, der ikke gør skade på planeten. De drømmer om en regenerativ fremtid og vil se mod tiltag i byggeriet, der kan bidrage til regeneration ved at genoprette og bidrage positivt til de omkringliggende økosystemer.

– Vi er meget imponerende over hvordan talere og vores partnere har grebet det meget ambitiøse tema i år. Det, de kommer med, ligger så langt fra hvad man tror er muligt. Men hvis vi skal tage klimaet seriøst og arbejde benhårdt for den grønne omstilling, bliver vi nødt til at tro på, at det umulige kan lade sig gøre. Vi er derfor meget stolte over årets program, der har et meget højt niveau og virkelig kommer med gode bud på hvordan vi kan se mod regenerativt byggeri i fremtiden, hvad det er og hvad vi kan gøre lige nu og her, fortæller Sarah Elhauge, direktør, Building Green.  

En af dem, der har grebet temaet og vil være med til at være ambitiøse, er det rådgivende ingeniørfirma Søren Jensen:

– Vi deltager i flere sessioner på Building Green København. Vores fokus er på at facilitere en diskussion af, hvordan byggebranchen kan bidrage til et regenerativt samfund og hvordan regenerativt byggeri adskiller sig fra bæredygtigt byggeri. På scenen Learning Sessions vil vi helt konkret præsentere nyeste skud på vores tilgang til regenerativt byggeri, hvor vi nu har fået lavet 12 konkrete målepunkter til at evaluere om vi leverer på vores målsætning om at bygge regenerativt, fortæller Frank Jensen, ejer og bestyrelsesformand, Søren Jensen.

Stærkt talerfelt med danske og udenlandske eksperter

Det er et stærkt felt af danske og internationale talere på de fem scener, som Building Green løfter sløret for i årets program. De får blandt andet besøg af den britiske arkitekt Michael Pawlyn, der er kendt og anerkendt for sit arbejde med regenerativt design og cirkulær økonomi. Den walisiske, prisvindende arkitekt Amanda Levete fra AL_A lægger også vejen forbi Forum med en tale om hvordan vi kan bringe mennesker og natur mere sammen. Lara Kaufman fra den anerkendte amerikanske tegnestue Studio Gang inspirerer også den danske byggebranche og taler om, hvordan vi kan omsætte idealisme til handling.

Af danske eksperter får Building Green besøg af Katherine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi & leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet, der åbner eventen. Fremtidsforsker Anne Skare tager de besøgende med på en flyvetur ud i fremtiden, og overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen fortæller om arbejdet i København og vejen mod verdens bedste by. Derudover får eventen besøg af de danske arkitekter Jan Gehl, Anders Lendager, Flemming Rafn og mange flere eksperter fra branchen.

Udover de fem scener kan de besøgende også gå på opdagelse i en stor udstilling af produkter og løsninger med bæredygtige tiltag. Mere end 170 udstillere kommer til at stå klar til at inspirere den danske byggebranchen med deres produkter og innovative løsninger.

Læs mere om Building Green København

Se hele programmet med alle talere, debatter og aktiviteter

Hent din gratis billet og vær med til at drømme stort

Flere artikler
Værdibyg lancerer publikationen Den Bæredygtige Byggeproces. Læs mere her og deltag på Building Greens konference.
Man kan ikke bygge bæredygtigt alene