Rekordstort fremmøde på Building Green Aarhus

I helt nye omgivelser i Aarhus Congress Center inviterede Building Green endnu engang til årets event med fokus på bæredygtighed i byggebranchen. Der var et rekordstort fremmøde og mere end 3000 mennesker lagde vejen forbi til to dage med hovedtemaet ’urban transformation – til gavn for mennesker og planet’.

Køen fyldte hele arkaden uden for Aarhus Congress Center, da Building Green slog dørene op. Scenerne og gangene mellem standene blev hurtigt fyldt med nysgerrige og videbegærlige gæster, men med de nye rammer var der også plads til alle og til flere aktiviteter og scener end de tidligere år. Det var tydeligt at mærke på summen i lokalet, at der blev udvekslet mange ideer og erfaringer om bæredygtighed og urban transformation blandt de fremmødte. Alt i alt var eventen en stor succes:

– Vi er så glade for opbakningen og det store fremmøde, der er en kæmpe stigning i forhold til sidste år. Det var en stor beslutning for os at skifte lokation, men det var den helt rigtige. Det har givet os mulighed for at lave et endnu mere ambitiøst program med flere talere og en ekstra scene, invitere flere udstillere og tænke i helt nye baner med specialudstillinger. Det var godt, vi havde et større venue i år, og der er mulighed for endnu mere næste år, fortæller Sarah Elhauge, direktør, Building Green.

Meget mindre Dubai

De tre scener var særdeles velbesøgte i løbet af de to dage – også den nye scene Innovation Stage med bud på innovative løsninger til byggeriet. Mange måtte stå eller sidde på gulvet, men stemningen og spørgelysten var i top. Et af de helt store trækplastre var grundlægger af Gehl Architects Jan Gehl, der trak fuldt hus foran hovedscenen og to kæmpe bifald fra publikum. Han var selv rørt over det store fremmøde og han bemærkede at alle valgte at bruge en eftermiddag på at lytte til ham i stedet for at spise hveder. Han gav en meget underholdende og inspirerende tale om hans tanker om byudvikling.

– Mit råd for fremtidens byer er at fokusere på at skabe gode byer for mennesker. Det er det enkleste og billigste man kan gøre. Det kan bruges over alt i verden, og det er til gavn for alle – også klimaet. Og man kan gå i gang med det samme. Gode vilkår for mennesker i byer adresserer både levende, bæredygtige, sunde og gode byer. Det betyder for eksempel meget mindre Dubai og fjollede bygninger, lød det fra Jan Gehl på scenen.

Jan Gehl, grundlægger, Gehl Architects

Der var også international inspiration fra den engelske Andrew Waugh, grundlægger af Waugh Thistleton Architects, der kom til Smilets By for at inspirere den danske byggebranchen med sin store viden om træbyggeri og innovative konstruktioner. En af hans hovedpointer var at vi skal sørge for at træ- og andre biobaserede materialer ikke bare bliver et modefænomen, så vi skal fortsætte det ambitiøse arbejde med disse materialer langt ind i fremtiden.

Udstilling fyldt med liv og inspiration

I de nye lokaler var der også plads til fire specialudstillinger, hvor byggebranchen kunne blive klogere på biobaserede materialer på Build Biobased, bæredygtighed i håndværkerhøjde hos STARK, nyeste teknologier og services hos Construction Center Denmark og brandtest af biobaserede konstruktioner hos VIA University College Aarhus. Rundt på gangene ved de mange udstillerstande var der også stor aktivitet og summen af dialog, debat og videndeling. En af dem var Natural Greenwalls, der sælger plante- og mosvægge:

Daniel Holmberg Jepsen, kommunikationsansvarlig, Natural Greenwalls

– Vi er med på Building Green Aarhus, fordi det er et super godt sted at møde arkitekter, bygherrer og byggerådgivere, og den målgruppe er normalt svær at finde andre steder. Vi har haft nogle skønne dage med masser af gode snakke med relevante mennesker. Det er både spændende at tale med nye studerende og med arkitekter, der er klar til at tegne vores produkter ind lige så snart de har fået den rette rådgivning og hjælp, fortæller Daniel Holmberg Jepsen, kommunikationsansvarlig, Natural Greenwalls.

Building Green Aarhus blev afholdt den 3. og 4. maj 2023. Vi ses igen til næste år den 10.-11. april 2024.

Flere artikler
Hvordan vil covid-19 ændre fremtidens byrum?
Hvordan vil covid-19 ændre fremtidens byrum?