Eco Island - floating systems

Hvordan sikrer vi som samfund at klimatilpasningen af byer bliver et aktiv

I Eco Island er de begejstrede for løsninger, hvor det lykkes at skabe flere fordele på samme tid. Det kan være projekter, der på en og samme tid løser nogle af de store klimaudfordringer og skaber mere natur. Det kan eksempelvis være etablering af flydende parker i byernes kanaler, der på en og samme tid fungerer som fiskebørnehave, flydende insekthotel og biologisk filter, der forbedrer vandkvaliteten.

Det afgørende er, at vi som samfund hele tiden tænker natur, biodiversitet og grønne områder ind, hvor vi kan, så vi skaber byer, der er gode at bo i – ikke kun for mennesker, men også for naturen og miljøet. 

I løbet af de senere år er bæredygtighed blevet et udbredt begreb også i byudvikling, men ofte er der særligt fokus på selve bebyggelsen, hvor bæredygtighed indtænkes i alt fra materialevalg til klimasikring og udluftning. 

Hos Eco Island går de skridtet videre. Her er målet at skabe en bevægelse der driver verdens omstilling mod en regenerativ fremtid, hvor der er balance mellem produktion og forbrug af naturlige ressourcer, hvor der er fokus på genopbygning af de naturlige økosystemer, hvor der er plads til naturen og den inddrager den som en forudsætning for at kunne skabe regenerative byer. 

Det har Eco Island gjort ved at skabe flydende haver og flydende parker, der kan aktivere byernes blå-grønne infrastruktur. Deres løsning er inspireret af naturlige vådområder, og de bruger naturens kræfter til at løse flere samfundsudfordringer såsom forurenet vand, tab af habitater og faldende biodiversitet.

Udover at den flydende ø kan fungere som habitat og tiltrække insekter, fugle, padder og fisk, så ønsker Eco Island at skabe nye oplevelser og læringsområder for alle besøgende og få både børn og voksne til at interagere med naturen på en sjov og anderledes måde. Det oplevede de besøgende i Center Parcs de Huttenheugte i Holland også tilbage i 2022, da Eco Island sammen med Center Parcs anlagde et stort skaleret projekt i en sø, som netop havde til formål at være bringe biodiversiteten helt tæt på gæsterne og give parkens besøgende en uforglemmelig oplevelse. 

Fakta:

Eco Island udvikler og implementerer multifunktionelle, naturbaserede og klimaresiliøente løsninger til brug i byerne. Du kan kontakte Eco Island på berit@ecoisland.dk

Du kan møde Eco Island på Stand 1 på Building Green Aarhus den 3. & 4. maj. Derudover kan du også høre et indlæg med Berit Nørgaard på Innovation Stage.

Sponsoreret indhold i samarbejde med Eco Island.

Flere artikler
Flere og flere svanemærkede byggerier skyder i disse år op i Jylland bl.a. på Søtorvet i Silkeborg, som ses på billedet
Markant fremgang i svanemærkede byggerier i Jylland