Spændende og innovative projekter i Aarhus om omegn på programmet

Vil du høre om spændende og innovative projekter i Aarhus og omegn? Building Green Aarhus den 3.-4. maj bliver du inspireret af projekter i lokalområdet, der alle har bæredygtige tiltag på forskellige måder. Hør blandt andet om Trælasten, TRÆ og NYE.

Du får sat fokus på temaet ‘Urban transformation – til gavn for mennesker og planet’, og du kan opleve 3 scener med mere end 80 talere. Husk at vi er flyttet i nye og større lokaler i Aarhus Congress Center, hvor du kan være med til 2 dage med bæredygtighed i byggeriet i fokus – helt gratis!

Fotokredit: Dimension Design

Trælasten – en ny bydel i Aarhus, der forbinder by og natur

I Aarhus’ midtby er det nye bykvarter Trælasten ved at tage form. Den tidligere industrigrund gennemgår en transformation, der skal munde ud i en ny blomstrende bydel. Trælasten forbinder by og natur og er en ny bydel i Aarhus, der har fokus på byliv, bæredygtige tiltag, boliger og natur. Som kun den anden bydel i Danmark er Trælasten præ-certificeret til højeste niveau af bæredygtighed i DGNB-ordningen – DGNB Platin.

Hør mere om Trælasten i debatten ‘Nyt byfællesskab – fra nedlagt industrigrund til blomstrende bydel’ faciliteret af Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

TRÆ – Danmarks højeste hybridbygning

Kontorhuset TRÆ i Sydhavnen i Aarhus bliver Danmarks højeste træhus på 78 meter og 20 etager. TRÆ bliver bygget i træ, beton og glas, og mange af materialerne arbejdes der på at genbruge som for eksempel kasserede vindmøllevinger. TRÆ er udviklet i et samarbejde mellem PFA ejendomme, Kilden & Hindby, Lendager arkitekter, MOE og entreprenør Kaj Ove Madsen med støtte fra Aarhus Kommunes klimafond.

Hør Rune Kilden fortælle om erfaringerne med udviklingen af TRÆ på Building Green Aarhus

Fotokredit: Ib Sørensen

NYE – naturbaseret byudvikling

Uden for Aarhus er Tækker i gang med et byudviklingsprojekt, hvor bæredygtighed er i fokus. I NYE kan der bygges boliger til 13.500 indbyggere og skabes en ny forstad til Aarhus. Der er fokus på en naturbaseret byudvikling og den sociale interaktion mellem beboerne. Boligerne kommer til at ligge tæt og det meste af området ejes af en fælles grundejerforening, der kan sikre at områderne forbliver naturlige.

Debatten ‘Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed’ faciliteret af Danske Arkitektvirksomheder tager afsæt i blandt andet NYE-casen og andre.

Læs mere om Building Green Aarhus den 3. & 4. maj.

Hent din gratis billet her.

Flere artikler
Behind the scene / Building Green 2020
Behind the scene / Building Green 2020