Vi skal lære fra byggebranchens vigtige erfaringer med træbyggerier

Der er træbyggeri på agendaen, når Building Green endnu en gang inviterer til Danmarks største trækonference Build in Wood til maj. Der er sket en hel del siden konferencen så dagens lys for første gang i 2018, og rundt om i Danmark og udlandet ser vi nu spændende eksempler på træbyggeri – både nogle der er i gang med at blive bygget, nogle der allerede står færdige og dem der er på tegnebrættet.

Building Green har netop lanceret årets program til trækonferencen, der finder sted for 6. gang den 23. og 24. maj i The Plant CPH. Med årets program tager Build in Wood en status på træbyggeri i Danmark og ser samtidig nærmere på både afsluttede, igangværende og kommende træprojekter i ind- og udland. Mere end 40 talere står klar til at give den danske byggebranche den nyeste viden om træbyggeri.

Når byggebranchen mødes om træbyggeri, bliver det med særligt fokus på at dele erfaringer. De mange talere vil blandt andet fortælle om banebrydende træprojekter som Marmormolen i København, den 80 meter højkonstruktion TRÆ i Aarhus, Moholt i Trondheim, Bygningsstyrelsens kontorbyggeri Woodhub og mange flere. Det omfattende program deler sig i to spor begge konferencedage, så deltagerne får specialiseret viden inden for transformation, brandsikring, akustik og fugtstrategier og valg af træ.

Netværksstemning på Build in Wood 2022

Ifølge Building Green er trækonferencen allerede nu kommet godt fra start, og den har tradition for at samle træentusiaster fra hele den danske byggebranche.

– Vi har sammensæt programmet i samarbejde med branchen, og vi har et stort fokus på, at vi skal lære fra de vigtige erfaringer, branchen allerede har gjort med træbyggeri. Det helt afgørende er, at branchens parter er åbne omkring ’do’s and don’ts’, så vi alle kan blive klogere på, hvordan vi bruger træet som ressource på den mest hensigtsmæssige måde for mennesker og planet. Det glæder vi os til at være med til at facilitere, fortæller Ditte Rosenquist, Head of Sustainability hos Building Green.

Dansk og international inspiration om træbyggeri

Årets program for den store trækonference er fyldt med store navne fra både Danmark og udlandet. Deltagerne får blandt andet viden og inspiration fra norske Minna Riska fra MDH Arkitekter, Kasper Guldager Jensen fra Home.Earth, Anders Lendager fra Lendager og vicedirektør Lise Aaen Kobberholm fra Bolig- og Planstyrelsen. Som et af de helt store trækplastre har Build in Wood også den canadiske træpioner Michael Green på programmet, der gæster konferencen for første gang. Den prisvindende arkitekt grundlagde tegnestuen MGA i Vancouver i 2012, og han er især kendt for at have udvidet grænserne for træbyggeri og har bygget nogle af de højeste moderne træbyggerier i verden som for eksempel The Wood Innovation Design Centre og T3 Minneapolis.

Michael Green, founder, Michael Green Architecture

– Vi er rigtig glade for, at det endelig er lykkedes at få lokket Michael Green fra Canada til Build in Wood. Han er en frontrunner inden for træbyggeri, så det har været et stort ønske for os fra starten.  Det bliver spændende at høre om nogle af hans træbyggerier rundt omkring i verden, men han er også kendt for at tænke innovativt. Jeg tror, at nogle af hans visioner for fremtidens byggeri vil skubbe lidt til den danske byggebranches forestilling om fremtiden, lyder det fra Ditte Rosenquist.

Fakta om Build in Wood 2023

Flere artikler
Værdibyg lancerer publikationen Den Bæredygtige Byggeproces. Læs mere her og deltag på Building Greens konference.
Man kan ikke bygge bæredygtigt alene