Mater design om relancering

Lancering af Mater Circular Material: Et patenteret kompositaffald

Mater lancerer en stole- og bordserie designet i 1958 af møbeldesignere og arkitekter, Børge Mogensen og Esben Klint. Det er første gang, at et Børge Mogensen-design relanceres i et andet materiale end originalen. Et nyt bæredygtigt og cirkulært materiale lavet af affald, udviklet og patenteret af Mater, danner stolens sæde og ryglæn.

Sæde og ryglæn på den nye stol er lavet af Mater Circular Material, som består af et recyclet fiberbaseret materiale af affald og plastik som i dette tilfælde også blandes med savsmuld fra FSC-træet fra stolens ben.

Teknologien er patenteret af Mater og kan bruges til at formpresse alle slags møbler. Teknikken gør det muligt for Mater at recycle industriaffald mere effektivt, og samtidig reducere CO2 udslippet. Til Conscious 3162 stolen er der brugt industriaffald fra Grohe og BKI Kaffe.

Barnebarn af Børge Mogensen, ­­Emilie Ventujol Mogensen:

– Vi har en gensidig forståelse i familien, at bare fordi man kan producere et af Børges designs, er det ikke ensbetydende med, at man skal. Det skal give mening på parametre, man ikke nødvendigvis kan måle. Og det skal gøres med visionære mennesker, som ikke accepterer verdens status quo. Sådan opfatter vi Mater. De er på en vigtig mission i deres arbejde med cirkulær produktion. Fremtiden kalder på virksomheder, der tager den type ansvar og formår at gøre det til en solid og lukrativ forretning, og det vil vi gerne understøtte med vores families navn og værdier.

Stifter af Mater og Head of Circular Transformation, Henrik Marstrand:

– At arbejde med familien Mogensen har været en fantastisk mulighed for Mater. Det har været meget motiverende at sætte en kollektion fra 1950’erne i produktion i nye cirkulære materialer. Det giver møblerne et helt nyt udtryk og materialitet.

Henrik Marstrand er også ansvarlig for produktudviklingen af kollektionen og samarbejdet med Emilie og Sarah (Børge Mogensens børnebørn). Han siger:

– Når Mater lancerer en ny kollektion, skal den altid understøtte visionen om at bruge genbrugt plast og andre affaldsmaterialer. At Mater samtidig også bliver betroet med et design fra en af Danmarks største designere, vil hjælpe os med at få det cirkulære budskab ud i verden.

­­­

Designet til at kunne genanvendes

Det patenterede Mater Circular Material giver samtidig Mater mulighed for at for genanvende kompositmaterialet op til fem gange. Dette er et vigtigt skridt på vejen mod at blive hundrede procent cirkulær.

Så du Maters stole og borde på Building Green den 2. & 3. november?

Sponsoreret indhold i samarbejde med Mater Design.

Flere artikler
Living Places - Velux Commercial
Tiden er inde til en positiv forandring