Da vi blev til indendørsgeneration

Da vi blev til indendørsgenerationen

”Fra år 1800 til 2000, er procentdelen af folk der arbejder udenfor faldet fra 90% til mindre end 20%. På meget kort tid er vi gået fra at være udendørsvæsner til at tilbringe det meste af vores tid i mørke huler.” Dr Russel Foster

Tilgængeligheden af kunstigt lys i løbet af sidste to århundreder samt omstruktureringen af vores arbejdsdag har tilsyneladende bragt os længere væk fra naturen. Men en stor mængde af forskning viser, at denne ’’skilsmisse’’ fra naturen indebærer mange omkostninger for vores sundhed, velvære og samfundet som helhed. Allerede før Covid-19 pandemiens mange begrænsninger, var vi ved at blive til en indendørs-generation. For mange af os var vores eneste oplevelse af dagslys og frisk luft begrænset til morgenpendlerturen til arbejde eller skole, en hurtig frokostpause udenfor eller et stop i supermarkedet på vej hjem. Ikke desto mindre har undersøgelser vist, at folk stadig stærkt foretrækker dagsbelyste rum frem for dem, der mangler naturligt lys, og at naturligt lys giver en større arbejdsglæde på arbejdspladsen. Arkitektur har en betydelig indflydelse på vores liv, og behovet for at skabe sundere og lysere indendørsmiljøer med bedre adgang til dagslys og naturen er stort.

Ovenlysløsninger kan bidrage til at gøre vores arbejdsmiljøer mere behagelige ved at bringe lys og frisk luft direkte ind i hjertet af bygningen. Der er mange forskellige typer af ovenlysløsninger til kommercielle bygninger, som f.eks. glastage, lyskupler af polykarbonat, og lysbånd.

Hent VELUX Commercial’s eBog ‘Design af dagslysløsninger til kommercielle bygninger’ for at læse mere om design med dagslys

Sponsoreret indhold i samarbejde med VELUX Commercial

Flere artikler
Fra ovenlys og glaskonstruktioner til bl.a. offentligt- og industrielt byggeri, skoler og indkøbscentre - VELUX har dagslysløsninger til alt.
VELUX Commercial udvider sit produktprogram