Barren er hævet for Det Bæredygtige Element i år

Det Bæredygtige Element uddeles hvert år under Building Green København. Formålet er at hylde de personer og produkter, der leverer et særligt bidrag til en grønnere og mere bæredygtig byggebranche. WE BUILD DENMARK og Building Green står bag uddelingen af Det Bæredygtige Element.

Som noget nyt uddeles der er i 2022 en tredje pris – nemlig samarbejdsprisen. Den uddeles til samarbejde og initiativer på tværs af aktører i værdikæden, som har haft bæredygtighed med i hele processen eller projektet. Det kan være mellem flere virksomheder, mellem organisationer eller andre typer samarbejde.

De to andre priser uddeles som tidligere til ”løsningen” og ”ildsjælen”. Sidste år vandt virksomheden Legacy førstnævnte pris, mens Anne Beim fra Det Kongelige Akademi og Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen delte hæderen for årets ildsjæl.

Barren er hævet

I år er rammen for uddeling af Det Bæredygtige Element temaet ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed”. Lone Feifer, der er direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX og medlem af den jury, der skal bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vindere, har følgende at sige om årets tema:

– Vi har i de seneste syv år fokuseret på forskellige dele af byggeriets værdikæde. Ingeniører, arkitekter, produkter, forskere, entreprenører og digitale løsninger. I år er det overordnede tema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed”. Vi har én planet at bygge for, og derfor skal vi fremme løsninger, som kan sørge for, at vi i byggebranchen holder os inden for grænseniveauet af én planet, når vi bygger og renoverer. 

Bedømmelseskriterier for indstillinger

Hvis du ønsker at lave en indstilling til Det Bæredygtige Element, skal den leve op til følgende kriterier:

  • have gjort en bæredygtig forskel
  • være et eksempel til efterfølgelse
  • have givet inspiration til byggebranchen
  • i år gives der ydermere ekstra point til stillingsstagen til årets hovedtema ”Vejen mod Absolut Bæredygtighed”.

Der er deadline for indstillinger den 30.09 2022, kl. 12.00. Du kan indstille på WE BUILD DENMARK’s hjemmeside her.

Det Bæredygtige Element uddeles på Building Green København den 2.-3. november. Læs mere og hent en gratis billet her

Flere artikler
Den prisvindende arkitekt Shigeru Ban kommer til København