Maltfabrikken - Fra malt til kunst, erhverv og iværksætteri
Maltfrabrikken af Jens Lindhe

Fra malt til kunst, erhverv og iværksætteri

Den karakteristiske røde Maltfabrik fra 1861 er placeret i hjertet af Ebeltoft, og er et godt eksempel på, hvordan arkitektonisk kulturarv kan bevares og udvikles i en kombination af restaurering og transformation.

Lokale ildsjæle satte en stopper for nedrivningen

Helt frem til 1998 producerede fabrikken malt, men herefter forfaldt bygningerne og var i en overgang truet af nedrivning. Lokale ildsjæle satte dog en stopper for nedrivningen og er nu skyld i, at der igen er liv på fabrikken. De historiske bygninger bliver nu brugt som et centralt element i udviklingen af Ebeltofts bymidte og fungerer i dag som byens mødested for kunst, kultur, byliv og iværksætteri. Stedet rummer nu flere spisesteder, butikker, et bryggeri, spillested, atelierpladser og værksteder.

På borgerdrevet initiativ blev Maltfabrikken overtaget af en nystiftet fond som har til formål at istandsætte og udvikle den gamle fabriksbygning, udleje dens lokaler til kunstnere, kulturelle organisationer og kreative erhverv.

Hør mere om Maltfabrikken på Build for Creativity
Maltfrabrikken af Jens Lindhe

Kunstneriske greb og kreative løsninger

Efter mere end 10 års udviklingsarbejde og en samlet investering på 165 mio. kroner, blev der den 9. februar 2018 taget det første spadestik og Maltfabrikken er blevet restaureret, fornyet og udbygget med respekt for det oprindelige. Alt fra gamle maskiner til graffiti er bevaret. I transformationen af fabrikken er der er blevet arbejdet med kunstneriske greb og kreative løsninger for at binde det rå og upolerede sammen med det æstetiske og funktionelle.

Bag projektet står Praksis Arkitekter og landskabsarkitekterne ved Kristine Jensens tegnestue, som sammen vandt Maltfabrikkens arkitektkonkurrence blandt mange internationale forslag.

Maltfabrikken - hør mere på konferencen Build for Creativity
Maltfrabrikken af Jens Lindhe

Hør mere om udviklingen af Maltfabrikken

På konferencen Build for Creativity kan du høre mere om Maltfabrikken og tankerne bag projektet. Mette Tony, der er arkitekt og Founding partner i Praksis Arkitekter, står bag det spændende projekt og renoveringen af Maltfabrikken. Forstærke, forbinde og forankre blev en central del af projektet for at skabe rammerne for det rige liv og al den aktivitet, der allerede var til stede.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig på her.

Flere artikler
Lokale projekter får hovedrollerne på Building Green Aarhus