Vær med i debatten om transformationen af Gellerup i Aarhus - Building Green aarhus
Gellerup af R. Hjortshøj

Gellerup – en ny bydel i gamle klæder

En massiv transformation af Gellerup og Toveshøj, et stort alment boligområde, skal skabe en positiv forandring for nuværende og fremtidige beboere og skabe samhørig til resten af Aarhus by. Arbejdet med transformationen af Gellerup og Toveshøj sker i et tæt samarbejde mellem Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune.

Building Green Aarhus den 15. og 16. juni kan du være med i debatten om transformationen af Gellerupparken. Vi inviterer et kompetent panel til blandt andet at diskutere om transformation og social bæredygtighed kan forenes og den egentlige plan for projektet.

Gellerup under forandring

I Brabrand i det vestlige Aarhus ligger boligområdet Gellerup, der siden det blev bygget i 1960’erne har udviklet sig til et socialt udsat boligområde. Nu er det planen at transformere og udvikle Gellerup og området omkring til en attraktiv bydel i Aarhus for at skabe en positiv forandring. Formålet med transformationen af bydelen er at skabe en unik og mangfoldig bydel, der tager afsæt i de eksisterende boliger, men også tilføjer noget nyt til området.

Læs om transformationen af gellerup i Aarhus

En bydel i udvikling

Gellerup og Toveshøj er boligmæssigt domineret af almene boliger i form af murstens- og betonhøjhuse, som nu skal renoveres og få et markant nyt udseende. Derudover skal der bygges nye rækkehus og byhuse, et kollegie og erhverv, som skal transformere Gellerup til en attraktiv og spændende bydel, man har lyst til at bo, besøge og arbejde i. Nuværende og fremtidige beboere får mulighed for at kunne bo i et område med spændende arkitektur, varieret beboersammensætning, nye arbejdspladser, grønne områder og oaser.

Nye veje- og trafikmønstre og grønne områder skal fremadrettet omringe Gellerup. Det nye vejsystem skal løbe gennem Gellerup og skal sikre at det er nemt for beboere eller besøgende at komme til og fra området. Den spændende bypark skal fungere som et grønt åndehul med områder til sport, leg og udeliv. Parken får også sociale opholdssteder, haver og stilleområder, hvor man kan nyde det grønne område.

Læs om den bæredygtige transformation af gellerup i Aarhus

Vær med til at debattere transformationen

På Building Green Aarhus kan du høre mere om det spændende projekt, når vi åbner for debatten ’Transformation af Gellerup – en ny bydel med afsæt i eksisterende bebyggelse’. Paneldeltagerne består af Anna Mette Exner, der er arkitekt hos Anna Mette Exner Arkitektur, Katinka Hauxner, byudviklingschef i A. Enggaard, Kristian Würtz, der er direktør i Brabrand Boligforening og Sara Kruse, der er sektionsleder for Integration og Bydelsudvikling i Aarhus Kommune. Ph.d. og urbanist Niels Bjørn vil moderere debatten.

Vær med når vi blandt andet beder paneldeltagerne diskutere hvad målet er med Gellerup og hvordan transformation og social bæredygtighed kan forenes? Hvordan skaber vi nye bygninger i gamle klæder og hvordan spiller arkitekturen en rolle i byudviklingen?

Læs mere om konferencen og tilmeld dig: www.buildinggreen.eu/aarhus/

Helhelsplanen for Gellerupparken finder du her: www.helhedsplangellerup.dk

Flere artikler
Johannes Walthertalks about timber construction
Authorities are not yet familiar enough with timber construction