Building Green er tilbage i Aarhus

Building Green er tilbage i Aarhus

Den bæredygtige byggeevent er tilbage i Aarhus og er allerede i fuld gang med forberedelserne. Når Building Green slår dørene op til Centralværkstedet i juni, retter eventen fokus mod bæredygtige valg og undertemaerne transformation, materialer og bynatur.

Efter to års aflysninger indtager Building Green igen Aarhus den 15. & 16. juni 2022. Standsalget er allerede i fuld gang, og de sidste detaljer i programmet er ved at være på plads. Teamet bag har brugt ekstra lang tid på at lave research over de sidste par år, hvor corona-situationen har forhindret eventen i at blive til noget.

– Vi glæder os helt vildt til at være tilbage i Aarhus og møde dem, der kommer der. Vi har kredset ekstra meget for programmet, og det er blevet finjusteret over flere omgange. Derudover har vi meget spændende og store udenlandske navne på, så vi kan næsten ikke vente med at lancere programmet i starten af det nye år, siger Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Lokalt i Aarhus ser de også frem til igen at kunne debattere bæredygtigt byggeri. Aarhus Kommune kommer for eksempel til at facilitere en debat om bæredygtig æstetik.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at Building Green kommer til Aarhus igen. Der er rigtig mange i vores del af landet, der arbejder for at den grønne omstilling får fart, så det er dejligt, at vi igen kan mødes i Jylland – og mærke at vi er mange. Jeg ser frem til at møde professionelle, studerende og private der er på udkig efter inspiration og konkrete løsninger, og det finder man på Building Green – og en masse gode debatter som motiverer og udfordrer status quo, fortæller Darma Louise Duus, udviklingskonsulent og arkitekt, Teknik og miljø, Aarhus kommune.

Bæredygtige valg på programmet 

Omdrejningspunktet for de to dage i Centralværkstedet bliver temaet bæredygtige valg med undertemaerne transformation, materialer og bynatur. Emner der er meget oppe i tiden inden for bæredygtigt byggeri lige nu, hvilket Darma Louise Duus er enig i:

– Der skal en ny tilgang til for at være med til at bære den brede omstilling. Årets deltema omkring transformation og renovering spiller direkte ind i den nye måde at se vores byggerier på, ligesom temaet omkring materialevalg gør, så derfor er jeg meget spændt på at følge de debatter og præsentationer der kommer til Aarhus til marts.  

Bæredygtigt byggeri handler om valg, lyder det fra Building Green, og i årets program har de valgt at sætte fokus på tre områder, hvor der er mange valg og dermed også mange muligheder for at vælge bæredygtigt.

– Vi er nødt til at have den rette viden, så vi kan tage de svære valg. Skal vi tage et valg om at bygge nyt eller transformere en eksisterende bygning, hvilke materialer skal vi vælge og hvor meget prioriterer vi at gøre plads til naturen i byudviklingen? Det bliver udgangspunktet for programmet, afslutter Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Læs mere om Building Green Aarhus og tilmeld dig gratis

Flere artikler
Lau Raffnsøe på Bæredygtig transformation om cirkulær økonomi
Transformation er den ultimative cirkulære økonomi for byggebranchen