På Building Green København kan du møde Milva der arbejder for en bæredygtig byggebranche
Milva

Med teknologi og data skal vejen til en bæredygtig byggebranche findes

Hos startupvirksomhederne Milva og Enyday arbejder de for, at teknologi og data kan hjælpe til en mere bæredygtig byggebranchen. Du kan møde dem på Building Green København den 3.-4. november i det nye Start Up + Meet Up område.

Milva og Enyday er nogle af de innovative startupvirksomheder, du kan møde i det nye område Start Up + Meet Up på Building Green København. De er to ud af de 8 startups, der har fået muligheden for at vise deres grønne og bæredygtige løsning frem på balkonen i Forum og arbejder begge mod en mere bæredygtig byggebranche.

Enyday

Enyday tilbyder en app og automatiseret løsning til drift af energifællesskaber. Dette kan være en fordel for kontorer, lejligheder eller rækkehuse med kollektiv elforsyning og fælles solceller og batterilager. 

Appen viser elforbruget i jeres energifællesskab i realtid og fordeler strøm fra solceller, elnet og eventuelt batterilager time for time, så alle får en letforståelig elregning og belønnes for grøn adfærd.

Løsningen laver automatisk udarbejdelse af lovpligtige elforbrugsregnskaber med integration til gængse boligadministrationssystemer. 

Platformen gør det let og attraktivt at udnytte delte energiressourcer, her kan fælles solceller muliggøre, at det kan betale sig at installere flere solceller end for eksempel krævet i energirammen.

Med Enydays løsning kan boligselskaber, ejendomsudviklere og boligforeninger nu let drive energifællesskaber og opnå betydelige CO2-mæssige- og økonomiske fordele.

Enyday

Milva

Hos Milva siger de, at fremtidens cirkulære byggeri starter inden nedrivningen. Milva er det første digitale miljø- og ressourcekortlægningsværktøj. Milva kortlægger hele bygningsmassen i ejendommen og lokaliserer, katalogiserer og kvantificerer farlige stoffer såvel som potentielt genbrugelige eller genanvendelige materialer. Automatiserede processer genererer sanerings-, håndterings- og sundhedsvejledninger, så arbejdet kan udføres sikkert og effektivt, og samtidig bliver genanvendelige og genbrugelige materialer automatisk sat i udbud fra adressen.

Milvas logik er baseret på en grundig metodeteknik og de store mængder data, vi har indhentet ved at lave over 600 digitale kortlægninger. Det er på den baggrund, at Milva udvikler og tilpasser sig forskellige nedrivnings- og renoveringsprojekter. Med tiden vil Milva blive mere præcis, og vi vil kunne bidrage til den cirkulære omstilling med et fast udbud af dokumenterede rene, genbrugelige og genanvendelige materialer. 

Milva

Vil du høre mere om Enyday og Milva?

Du kan deltage på Building Green København og høre mere om de to virksomheders tanker om brug af data og teknologi til at hjælpe os mod en mere bæredygtig hverdag. Mød de to startups på balkonen i Forum, hvor de har fået plads i det nye område Start Up + Meet Up. Ønsker du at læse mere om de 8 startupvirksomheder kan du gøre det her. Du kan læse mere om Building Green København her og tilmelde dig gratis her.

Flere artikler
Little Island - bynatur på Hudsonfloden. Hør fra Lisa Finlay på Building Green
Bynatur og inspirerende projekter i hele verden