Mød startups på Building Green med fokus på mere bæredygtighed og sammenhæng

Mindre spild, mere sammenhæng og bæredygtighed i byggebranchen

En større sammenhæng og fokus på bæredygtighed i byggebranchen og mindre spild af byggematerialer er noget af det, der er fokus på hos startupvirksomhederne Woodsense og Entwine. Du kan møde dem på Building Green København den 3.-4. november i det nye Start Up + Meet Up område.

Building Green har i år gjort plads til et nyt område, hvor du kan møde innovative startups. Her er Entwine og Woodsense to af de virksomheder du kan møde i området Start Up + Meet Up. De er nogle af de heldige startups som har fået en plads i området og vil her vise deres bæredygtige løsninger frem.

Entwine

At designe en bæredygtig bygning kan være en kompleks udfordring, der kræver stort samarbejde mellem de forskellige brancher. Entwine er en virksomhed der tilbyder konsulent service, til arkitekter og entreprenører. De har lavet en software som kan analysere opbygningen af det arkitektoniske design og i appen/softwaren kan de løbende se omkostninger, se hvordan bygningen ser ud, se miljø og energi omkostninger for på den måde at hele tiden at få den optimale viden til designet af bygningen.

Virksomheden er specialiseret i bæredygtighed gennem datadrevet design. Fra byggeriets første dag etablerer Entwine et feedback-loop mellem det arkitektoniske design og byggebranchen. Med dygtig rådgivning og tilpassede digitale værktøjer støtter de arkitekter i udarbejdelsen af bæredygtige, effektive og komfortable bygninger.

Samarbejdet er enkelt, effektivt og skræddersyet til hvert projekt. Det fungerer på således:

1. Det arkitektoniske 3D-koncept er implementeret i Entwines workflow. Plug-in integration til Rhinoceros tillader smidig fejlfri deling af data.

2. Arkitekten kan kvantificere, hvordan designet påvirker forestillinger – sammenligne alternativer med en holistisk forståelse og modtage dygtig rådgivning til forbedringer.

3. De sørger for, at design omfatter de højeste standarder for bæredygtighed og effektivitet.

Entwine

Woodsense

Hos Woodsense arbejder de for at forebygge skader i træ. Deres intelligente sensor kan finde og forebygge skader i træ gennem trådløse målinger af træets fugtighed sammenholdt med omkringliggende temperatur og luftfugtighed. Ved at sammenholde dataindsamling fra træet med det omkringliggende miljø, er det muligt at reagere på situationer, hvor der kan forekomme fugtskader. Dermed reduceres ressourcespildet i byggebranchen, og det bliver mere fordelagtigt at bygge i træ.

Deres sensor kan anvendes i alle stadier af byggeriet – fra fabrik til byggeplads og videre til drift. Sensoren kan derfor også anvendes til at monitorere træets fugtighed i eksisterende bygninger og understøtte bevarelsen af disse.

Ved hjælp af sensorløsningen og gennem dataindsamlingen bidrager woodsense med at fremme den bæredygtige byggebranche.

Woodsense

Vil du høre mere om Woodsense og Entwine?

Du kan deltage på Building Green København og høre mere om de to virksomheders tanker om større sammenhæng og mindre spild af byggematerialer. Mød de to startups på balkonen i Forum, hvor de har fået plads i det nye område Start Up + Meet Up. Ønsker du at læse mere om de 8 startupvirksomheder kan du gøre det her. Du kan læse mere om Building Green København her og tilmelde dig gratis her.

Flere artikler
Vær med i debatten om transformationen af Gellerup i Aarhus - Building Green aarhus
Gellerup – en ny bydel i gamle klæder