Little Island - bynatur på Hudsonfloden. Hør fra Lisa Finlay på Building Green

Bynatur og inspirerende projekter i hele verden

Alt er forbundet – mennesker, naturen og klimaet – og langt hen ad vejen er vi blevet afkoblet fra den forbundethed. Mange inspirerende projekter forsøger at genskabe den forbindelse med fokus på natur, involvering og kreativitet i byerne: For eksempel højbaneparken The High Line i New York, et involverende hovedkontor til avisen Kieler Nachrichten og en park på Hudsonfloden med plads til oplevelser og mikroklimaer.

Building Green København den 3.-4. november kan du blandt andre opleve Charles Renfro, Sinus Lynge og Lisa Finlay, der står bag de tre inspirerende projekter.

The High Line

Charles Renfro is speaking at Building Green Copenhagen. Hear more about the High Line

The High Line er en nedlagt højbane på Manhatten, som New York-tegnestuen Diller Scofidio + Renfro har omdannet til en park i 3. sals højde. Projektet forvandlede en forfalden højbane-strækning til en verdenskendt park, og tanken var at tage udgangspunkt i en hverdagsting i det offentlige rum og give det en ny identitet. High Line-projektet viser værdien i at bevare fremfor at rive ned, og langs parken er der opstået biodiversitet efter højbanen blev til en ruin, der nu er blevet til en række af urbane mikroklimaer.

Hør Charles Renfro, Partner, Diller Scofidio + Renfro, der taler om ‘Second Life Image’ og byfornyelse.

Kielhöfe

EFFEKT har netop vundet et projekt om at designe et nyt hovedkontor for den tyske avis Kieler Nachrichten. I mere end 100 år har avisen holdt til i centrum af Kiel og rummet alle aspekter af en avisproduktion fra nyhedsredaktion til print og distribution. Med Kielhöfe vil avisen skabe et bæredygtigt powerhouse, som inviterer alle ind for at dele og opleve Kiels kultur sammen. Projektet strækker sig over 11.000 kvm. og 7000 kvm kælder, og vil både bestå af en transformation af den eksisterende bygning og nye kvadratmeter overvejende i træ.

Hør Sinus Lynge, der er partner i EFFEKT, tale om overgangen fra ego til øko og nye proaktive og innovative projekter

Little Island

Little Island er en offentlig park på Hudsonfloden, der huser tre nye performance-steder. Øen fungerer som en grøn oase for mennesker og dyreliv, og den kan besøges via en landgangsbro. Øen er designet af Heatherwick Studio, og udgangspunktet er oplevelsen: begejstringen ved at være over vand og følelsen af at forlade storbyen for en stund. Øen er holdt over vand af skulpturelle ‘blomsterkummer’, der rummer mere end 100 forskellige arter af vildtvoksende træer og planter – og hvert hjørne af øen repræsenterer et forskellig mikroklima.

Oplev Lisa Finlay, Partner & Group Leader, Heatherwick Studio, der taler om bynatur og menneskelig tilgang til design.

Læs mere om Building Green København her og hent din gratis billet her.

Topbillede: Little Island, Foto: Timothy Schenck

Flere artikler
De 4 bygningskonstruktør-studerende bag GreCo Union nu sessions for studerende på KEA byg, for at bidrage til viden om bæredygtigt byggeri.
Mindre snak, mere bæredygtigt pensum – GreCo