Build for Water samler nøgleaktører til at dele viden og erfaringer om vand

Gitte Gylling Hammershøj Olesen er sustainability director hos COWI, og den 10. og 11. december er hun moderator på Building Greens klimatilpasningskonference Build for Water, hvor hun vil tage alle deltagerne godt igennem konferencens to dage og være moderator på flere spændende debatter.

I denne artikel kan du læse et interview med Gitte Gylling Hammershøj Olesen.

Hvad er din rolle på Build for Water og hvad håber du deltagerne får ud af det?

Som moderator på Build for Water er min rolle at facilitere de to interessante dage med oplægsholdere, paneldebatter og diskussioner og sikre en levende og engagerende dialog mellem scenen og salen. Jeg håber, deltagerne får nye indsigter, inspiration og praktiske eksempler og løsninger samt muligheden for at udforske forskellige perspektiver på klimatilpasning.

Hvorfor har du valgt at være med på konferencen?

Jeg har valgt at være moderator på konferencen, fordi jeg arbejder for at fremme dialogen om bæredygtighed i bred forstand og på tværs af branchen. Mit eget faglige udgangspunkt er jo byggebranchen og der er der, jeg ved langt mest, og netop derfor er det enormt spændende at komme tættere på vandområdet – i lyset af vores planets tilstand er al tværfaglig nysgerrighed og viden fuldstændigt central. Rollen som moderator giver mig mulighed for at komme helt tæt på eksperter og praktikere fra forskellige områder og forhåbentligt kunne bidrage til at skabe meningsfulde diskussioner.

Hvorfor tror du, det er vigtigt med en konference som denne?

En konference som Build for Water er vigtig, fordi den samler nøgleaktører fra forskellige sektorer til at dele viden og erfaringer om vand. Det er gennem denne tværfaglige tilgang, at vi kan udvikle innovative løsninger, der adresserer de presserende udfordringer inden for vandressourcer i forbindelse med klimaændringer.

Hvilke muligheder og udfordringer inden for klimatilpasning ser du lige nu og hvorfor?

I øjeblikket ser jeg store muligheder i integration af naturbaserede løsninger og teknologi i klimatilpasningen som for eksempel biodiversitetsvenlig byplanlægning, skovrejsning, grønne elementer på og omkring bygninger og permeable belægninger. De nye fokusområder der følger med ESG og CSRD bidrager også til at stille skrapt på vandet og de mest interessante løsningsrum findes nok i virkeligheden i samspillet mellem naturen, teknologien og politikken.

Hvorfor synes du, man skal deltage på Build for Water?

Jeg mener, at man skal deltage på Build for Water, fordi det er en skøn mulighed for at engagere sig med eksperter, lære om de nyeste tilgange og bidrage til diskussioner, der er afgørende for fremtiden for vores vand og hvordan vi kan håndtere det. Deltagelse vil ikke kun berige ens egen forståelse, men også give mulighed for at skabe netværk og samarbejde om vigtige initiativer. Og så er det enormt vigtigt, at vi er mange forskellige med forskellige tilgange og perspektiver, der mødes på kryds og tværs af aktørerne i værdikæden.

Vil du også med? Læs mere og tilmeld dig Build for Water her.

Flere artikler
Se de nominerede til Det Bæredygtige Element 2024