Tidligere etableret blomstereng ved en af Ørsteds arealer

idverde Danmark lægger skinnerne til fremtidens bylandskaber

I en tid, hvor tab af biodiversitet og klimaforandringer bliver umulig at ignorere, og hvor der aldrig har boet flere mennesker i byerne, er det oplagt at samtænke levedygtige urbane miljøer med skabelsen af mere natur og natur af høj kvalitet.

Det kræver, at flere aktører på tværs af værdikæder er åbne for at prioritere mere og bedre, når det kommer til grønne kvadratmeter. Naturen kan ikke længere komme til sidst, men skal prioriteres i sammenhæng med byggeriet. Det mener idverde – Danmarks førende anlægsgartnergruppe.

Spørger man idverdes markedsdirektør Rasmus Karkov skal markedet skubbes helt derhen, hvor vi end ikke i vores vildeste fantasi kan forestille os fremtidens grønne bylandskaber.

– Vi er klar til at gribe den opgave sammen med landets dygtige landskabsarkitekter. Det kræver bare, at bygherrerne tør – og prioriterer økonomien til det’.   

Natur+ koncept skal gøre det simpelt at øge biodiversitet

På den baggrund lancerer idverde et nyt biodiversitetskoncept kaldet ’’Natur+’’. Lanceringen sker i forbindelse med Building Green København i Forum den 30-31. oktober 2024.

Konceptet er skabt med ambitionen om at gøre det simpelt, tilgængeligt og attraktivt for virksomheder, kommuner og offentlige selskaber at etablere natur og landskaber med en langt større artsrigdom. Rasmus Karkov uddyber: 

– Vi ser en kæmpe efterspørgsel på hjælp til at omdanne arealer til natur, som understøtter større biodiversitet og som man samtidig kan monitorere og følge udviklingen af. Det er både på rådgivningssiden, men også den konkrete udførsel og den efterfølgende pleje. Kompleksiteten og den påkrævede specialistviden gør dog, at mange nøler med at komme i gang.

Den knap så smukke, men sjældne bakketidsel, som ved et tilfælde dukkede op på et af Ørsteds arealer

Men naturen har ikke tid til at vente. Biodiversitetskrisen er nu, og de nye løsninger kræver tid for at rodfæste sig i naturens symbioser. Vi kan ikke tæmme naturen til større biodiversitet – vi må samarbejde og løbende hjælpe naturen på vej, lyder det fra idverde.

Samarbejdet med naturen i byerne er omdrejningspunkt for idverdes specialudstilling på dette års Building Green samt de mange ’talks’ på messen, som idverde igen i år faciliterer – denne gang sammen med datterselskabet Malmos – en del af idverde.

Case: idverde & Ørsted

I tæt samarbejde med Ørsted Workplace Sustainability er idverde netop nu i gang med et Natur+ pilotprojekt på flere af Ørsteds adresser. Aktuelt observerer idverde på de allerede tilstedeværende arter og det potentiale, som arealerne rummer, mens der fra næste år skal sættes strøm til en række idéer og initiativer, der skal øge forudsætningen for biodiversitet.

Eksempel på registrering af natur på en af Ørsteds arealer

Vil du høre mere?

Mød idverdeBuilding Green København den 30. & 31. oktober på balkonen, hvor de lancerer deres nye biodiversitetskoncept ’’Natur+’’. Derudover kan du også finde dem i flere talks og oplæg rundt på scenerne i Forum.



Flere artikler
Mød startups på Building Green med fokus på mere bæredygtighed og sammenhæng
Mindre spild, mere sammenhæng og bæredygtighed i byggebranchen