Planlægningen af HÅNDVÆRK 2025 er allerede i gang: de besøgende stiller krav om meget mere end udstillede produkter

Til februar slår HÅNDVÆRK dørene op for anden gang, og planlægningen er allerede godt i gang både hos Building Green, der er teamet bag festivalen, hos de helt store partnere og udstillere. De rå rammer i Lokomotivværkstedet sætter scenen for et mangfoldigt miks af faglige oplæg, debatter og udstillere med aktive og indbydende stande. STARK er partner og Festool udstiller; de er begge godt i gang med at planlægge den mest værdifulde oplevelse for de besøgende.

HÅNDVÆRK er en festival i hjertet af København. Den så dagens lys i januar i år, og til februar gentager arrangørerne den store succes i håb om at sætte endnu mere skub i virksomme og vigtige dialoger mellem byggebranchens udførende og leverandørerne.

Mere end 4.000 håndværkere og unge fra landets erhvervsskoler besøgte den første HÅNDVÆRK-festival. Opbakningen og tilbagemeldingerne var ifølge Sarah Elhauge, direktør hos Building Green, overvældende; mere end 62 procent af de adspurgte udstillere tilkendegav, at deres overordnede vurdering af HÅNDVÆKR var, at de var meget tilfredse eller yderst tilfredse, mens 28 procent var tilfredse.

– Både besøgstal og efterfølgende feedback har været meget positive, og det underbygger vores antagelse om behovet for denne form for arrangement målrettet de udførende. Derfor gør vi det igen til februar, siger Sarah Elhauge og uddyber:

– Vores ønske med HÅNDVÆRK er at sætte de udførende håndværkere i centrum af de debatter og udfordringer, som er en del af byggebranchen. HÅNDVÆRK har potentialet til at blive den platform, hvorfra de udførende kan tale om og blive klogere på klima, dokumentation, arbejdsmiljø og powertools.

Opbakning fra landets største leverandør af byggematerialer

Flere af udstillerne, der var med i januar, har allerede tilsluttet sig næste års HÅNDVÆRK. Én af dem er STARK. Mads Aagaard Jensen, der er marketingchef hos landets største byggematerialeleverandør, ser stor værdi og et enormt potentiale i, at leverandører sammen med andre dygtige fagfolk – i øjenhøjde – kan klæde de udførende på til fremtidens byggebranche.

– Det særlige ved HÅNDVÆRK er, at vi kan gå i dialog med håndværkerne på deres præmisser. Konferencernes sædvanlige taler og oplæg er skiftet ud med fysiske events og materialer, og det betyder, at vi får mange anledninger til at tale sammen om noget konkret. Som for eksempel når de besøgende konkurrerer om at bygge den hurtigste racerbil af powertools, siger Mads Aagaard Jensen og fortsætter:

– Og så giver HÅNDVÆRK et muligt rum for at snakke om det gode gamle håndværk og om det nye, der er kommet for at blive, herunder bæredygtighed. Det er altid godt, når faglighed og god underholdning går hånd i hånd. Og det gør det uden tvivl på HÅNDVÆRK.

Hele 74 procent af de besøgende i januar har tilkendegivet, at de kom for at blive opdateret på viden.

– Det betyder altså, at der er et behov, og det har vi med to dages HÅNDVÆRK-festival muligheden for at imødekomme. Det forpligter selvfølgelig ift. hvem vi inviterer på scenerne, men også rundt omkring på standene er det vigtigt, at udstillere formår at række ud til de besøgende gennem relevante aktiviteter, gode snakke om fremtidens materialer og produkter, udtaler Sarah Elhauge.

Stande og scener skal fungere side om side

For maskinvirksomheden Festool var kombinationen af faglige oplæg på scenerne og muligheden for at snakke med og fremvise produkter for målgruppen spot on og årsag til, at de ligesom STARK har en stand på HÅNDVÆRK igen til februar.

– På Festool-standen gjorde vi meget ud af, at besøgende kunne få vores produkter mellem hænderne og det foranledigede gode dialoger om bl.a. arbejdsmiljø og cirkularitet. Det kommer vi også til at gøre næste år om end i lidt større skala, da vi har en stand med mere plads. Det kræver planlægning og den er allerede i gang, da de besøgende stiller krav om meget mere end blot udstillede produkter, fortæller Rikke Geert, Eventansvarlig hos Festool Danmark.

Det er ifølge Sarah Elhauge vigtigt at, udstilleres stande i tråd med scenerne er relevante og inviterer besøgende til samtaler om, hvad der rører sig ude på byggepladsen.

– Scenerne og standene er ikke elementer, der skal udelukke hinanden. Det er derimod vores ambition, at de supplerer hinanden, ved at scener såvel som stande bliver omdrejningspunkter for videndeling og snakke om materialernes potentiale, klima og cirkularitet, udtaler direktøren.

Hun afslutter:

– Ifølge Danmarks Statistik udgjorde de små og mellemstore virksomheder i byggebranchen mere end 95 procent i 2022. Selvfølgelig skal de mange faglærte dedikeres en festival, hvor de på deres præmisser kan tage del i debatten om den grønne omstilling – uanset om den foregår på scenerne eller på udstillernes stande. Vi glæder meget til igen at byde branchens udførende indenfor i Lokomotivværkstedet.

Flere artikler
Build in Wood i Hamborg
Stor succes på Building Greens første event i Hamborg