Plushusene i Køge fik monteret Stål Plus Tagrender pga. zinkforbud i Køge kommune

Kom forbi Plastmo stand nr. 76 på Building Green i København og hør hvorfor deres tagrendeløsninger er så velegnet til bl.a. DGNB certificeret byggeri. Plastmo arbejder i udviklingen af tagrender med tre miljøudfordringer, som alle får betydning for fremtidens tagrender, nemlig CO2-regnskabet, udledning af miljøfarlige stoffer samt øgede nedbørsmængder.

I takt med den øget fokus på dokumentation af CO2-reduktion i byggebranchen har Plastmo A/S, der er markedsleder inden for tagrender i Danmark, de seneste år arbejdet på at miljøvaredeklarere både sine tagrender i stål og PVC.

Lavt CO2-aftryk

EPD-deklareringerne af produkterne Sort Stål og Stål Plus viser et lavt CO2-aftryk, og senest har Plastmo fået produktspecifik EPD på sin PVC-tagrendeløsning, der viser markedets laveste CO2-aftryk i produktkategorien.

Her kommer et par eksempler på projekter, hvor Stål Plus og Sort Stål Tagrender er blevet valgt:

Plushusene i Køge Nord måtte fravælge zinktagrender pga. zinkforbud

Flere og flere kommuner har af miljømæssige årsager forbud mod brug af zink i byggeriet, som f.eks. det DGNB-Guld certificeret projekt ”Plushusene” i Køge Nord, der fik monteret 2.400 m Stål Plus Arkitekt Tagrender pga. zinkforbud i Køge kommune og ambition om DGNB-Guld certificering.

Bygherrer ønskede et zink-look og valgte derfor Stål Plus-serien fra Plastmo. I takt med patineringen får disse nemlig et zinklook, uden på noget tidspunkt at udlede zink. Ståltagrenderne tilbydes også i en prælakeret Sort Stål serie.

Begge serier er populære, fordi de kan indgå i et DGNB-certificeret byggeri, hvor der er restriktioner mod zink og fokus på dokumentation.

Slagelse kommune har fået sin første DGNB Guld daginstitution

Skovsøbakken er en ny daginstitution på knap 2000 kvadratmeter for 200 børn i Slagelse Kommune. Ca. 200 m Sort Stål Tagrender afleder regnvandet fra taget. Projektleder Andreas Marcher fra Georg Berg A/S siger bl.a. følgende om tagrenden fra Plastmo, at ”det har gjort det nemt for både os og rådgiveren at godkende produktet, da løsningen har en produktspecifik EPD, desuden var den lange garanti på 25 år på tagrendeløsningen vigtig for entreprenørfirmaet, som vægter det højt at bruge løsninger, som ikke giver reklamationer og som holder i mange år.

Mere og mere vand

Udover udfordringerne med CO2 og zinkudledning skal fremtidens tagrender også håndtere og aflede mere og mere regnvand som følge af klimaforandringerne. De øgede regnmængder stiller naturligvis nye kapacitetskrav til tagrenderne, ligesom mange huse i dag opføres med ensidig taghældning, så der kun er tagrender på den ene side af huset, kræver naturligvis tagrender, der kan aflede større mængder af vand.

Plastmo oplever derfor en markant stigning i efterspørgslen på især deres største halvrunde tagrende på 150 mm samt den store arkitekttagrende i Sort Stål og Stål Plus.

Artiklen er sponsoreret i samarbejde med Plastmo .

Flere artikler
Netværksgrupper lever videre i nye rammer
Netværksgrupper lever videre i nye rammer