BoligVærkstedet høster international anerkendelse

Det banebrydende boligprojekt, BoligVærkstedet, vinder to internationale arkitekturpriser fra American Institute of Architects (AIA) og cementerer dermed betydningen af byggeprojektet i Jernbanebyen i København på den internationale arkitekturscene.

Pressemeddelelse fra VELUX og EFFEKT.

BoligVærkstedet, der er bygget af VELUX Gruppen, EFFEKT arkitekter, Artelia ingeniører og Enemærke & Petersen som entreprenør, har vundet to internationale priser fra American Institute of Architects (AIA). AIA har netop offentliggjort, at den danske tegnestue EFFEKT, tildeles priserne Sustainable Future Award og Merit Award for Architecture for BoligVærkstedet.

Med AIA’s Sustainable Future Award og Merit Award for Architecture, anerkendes BoligVærkstedet for dets enestående design og for at demonstrere, at det er muligt at forbedre menneskers sundhed, energieffektivitet og forvaltning af vores svindende ressourcer gennem meningsfuldt, bæredygtigt og integreret design. Læs mere om priserne her: www.aiainternational.org/design-awards-2023-winners.

”Vi er meget beærede over priserne fra AIA. Levesteder som konceptog BoligVærkstedet i Jernbanebyen viser, hvordan vi allerede i dag kan bygge boliger med et ultra lavt CO2-aftryk, som er til at betale og har et førsteklasses indeklima. AIA giver projektet et fornemt kvalitetsstempel. Vi håber, at projektet kan være med til at sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri, og vi glæder os til at skalere det,” siger Lone Feifer, Direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen.

Hos EFFEKT, der er arkitekterne på projektet, har nyheden om de to internationale priser også vakt stor begejstring. ”Vi er meget glade og taknemmelige og sender en stor tak til AIA International og dommerpanelet for at anerkende BoligVærkstedet. Med eksempelprojektet har vi fremvist løsninger, som forhåbentligt kan være med til at vise vejen frem for hele industrien. Vi har allerede oplevet stor interesse i Danmark, og det er fantastisk, at projektet også får international bevågenhed, fordi løsningerne kan implementeres og skaleres – også på globalt plan. Den grønne omstilling er en holdsport, der kræver et nyt niveau af vidensdeling mellem alle byggeriets parter og et tæt samarbejde gennem alle faser mod et fælles mål. BoligVærkstedet er netop resultatet af et sådant partnerskab. Tak til VELUX Gruppen, Artelia og Enemærke & Petersen for modet og viljen til at gå foran,” siger Sinus Lynge, medstifter og kreativ direktør i EFFEKT.

I september vandt BoligVærkstedet EY’s Sustainability Award i kategorien Innovation for dets innovative og nytænkende bud på fremtidens boliger og tidligere i Oktober modtog BoligVærkstedet Bo Bedre’s design award for Årets Innovative.

Om BoligVærkstedet

I april åbnede VELUX Gruppen, EFFEKT, Artelia og Enemærke & Petersen dørene til BoligVærkstedet i Jernbanebyen. BoligVærkstedet er den første prototype på det overordnende koncept Levesteder, og visionen med projektet er at gå forrest i byggebranchen og vise, hvordan nytænkningen af byggeri og bygninger kan være med til at løse nogle af de globale klima- og sundhedsudfordringer. Det banebrydende boligprojekt viser, at det er muligt at bygge boliger med 2/3 lavere CO2-aftryk pr. m2/ . år sammenlignet med den danske standard og samtidig sikre et førsteklasses indeklima.

For yderligere information, kontakt venligst:
Christine Boeriis Dannisøe, Senior Global Media Relations Manager i VELUX Gruppen:
christine.dannisoee@velux.com, +45 28978072

Liv Elbirk, Senior Communications Manager i EFFEKT:
le@effekt.dk, +45 35353631

Flere artikler
’RESPOND – rammerne for den nye hverdag’