DAMPA

75 % Post-Consumer Akustiklofter Sikrer Lav GWP-Værdi 

DAMPA har produceret akustikløsninger i metal siden 1951, og som led i den grønne omstilling kan arkitekter og bygherrer nu opføre fremtidens byggerier med akustiklofter i 75 % post-consumer aluminium, hvilket tæller positivt på det samlede CO2-regnskab.  

Nyt produkt sænker CO2-aftrykket

Når aluminium først er udvundet, åbnes døren til en evig cyklus af genanvendelse uden tab af metallets mange egenskaber. Det gør aluminium til et materiale med en række fordele for fremtidens byggeri. 

Mogens Kjærgaard, Head of R&D & Sustainability hos DAMPA, forklarer: “Vores nuværende aluminium består af genbrugsmaterialer fra interne processer og resulterer i 57 % lavere CO2-udledning pr. kg end Østens aluminium. Men med vores 75 % post-consumer aluminium reducerer vi yderligere CO2-udledningen med hele 69 % sammenlignet med vores aktuelle løsning. Det er en præstation, vi er stolte af.” 

En investering for fremtiden

Investeringen i metallofterne repræsenterer en langsigtet beslutning, idet materialet er robust og ikke kræver samme vedligeholdelse som alternative løsninger. “Når aluminiummet har gennemgået en cyklus blandt slutbrugerne, er der naturligvis begrænsninger i forhold til tilgængeligheden. Derfor ligger nøglen i at prioritere affaldssortering og genanvendelse – både i store byggeprojekter, men også derhjemme,” påpeger Mogens Kjærgaard, Head of R&D and Sustainability. Med en forventet levetid på over 50 år er disse lofter en investering, der strækker sig langt ind i fremtiden. 

Nye cirkulære tiltag er på vej

DAMPA bidrager i forvejen med EPD’er for stål- og aluminiumslofter. Fremadskuende udvider man med produktspecifikke EPD’er, der giver en mere præcis vurdering af produkternes miljømæssige påvirkning. Derudover arbejder DAMPA på takeback-ordninger, der giver gamle lofter muligheden for et nyt liv på andre projekter, hvilket er kernen i den cirkulære tilgang. Michael Nykjær, CEO hos DAMPA, uddyber: “Vi har fx genopfrisket et loft fra Varde Skole efter 20 års tro tjeneste. Ved at vælge disse lofter til nye projekter er CO2-aftrykket allerede reduceret til nul.” 

DAMPA er stolte af at være en del af den grønne bevægelse i byggebranchen og ser frem til at fortsætte med at udvikle og levere cirkulære løsninger, der bidrager til en ansvarlig fremtid for byggeriet. 

Sponsoreret indhold i samarbejde med DAMPA

Flere artikler
Troldtekt: Sådan bygger du med et dokumenteret bæredygtigt indeklima
Troldtekt: Sådan bygger du med et dokumenteret bæredygtigt indeklima