The plus - ovenlysmoduler

Præfabrikerede ovenlysmoduler giver dagslys, sikrer ventilation og røgudsugning

“The Plus” er en af verdens mest miljøvenlige og transparente møbelfabrikker. Med BREEAMs højeste miljøcertificering, “BREEAM Outstanding”, vil bygningen gå over i historien som et internationalt projekt. Samtidig er dens enestående arkitektur en genklang af Vestres industrielle historie.

Fabrikken er designet som et stort plustegn set fra oven, deraf navnet “The Plus”. Bygningsstrukturen er opført i overensstemmelse med passivhusstandarder og har en bærende konstruktion af massivt træ. Selve konstruktionen er lavet med lavkarbonbeton og genanvendt stålforstærkning.

Sammen med gode varmeisoleringsværdier og ovenlys, der hjælper med at minimere energiforbruget, overgår “The Plus” Paris-aftalens mål ved at reducere energiforbruget med op til 90%. Det er helt i tråd med de mål og ambitioner, Vestre A/S havde for bygningen.

“The Plus” er i sandhed en integreret del af naturen. De træer, der blev fældet for at gøre plads til bygningen, er blevet inkorporeret i bygningens konstruktion. Når det gælder biodiversitet, har Vestre med hjælp fra en hyret økolog simpelthen løftet skovbunden op på taget af “The Plus”. Der, blandt skovens egen flora og fauna, er der omkring 900 solpaneler i perfekt harmoni med ovenlysmodulerne fra VELUX Commercial.

Ovenlysmoduler og effektivt samarbejde

Hovedentreprenør Ø. M. Fjeld opførte bygningen i sin helhed. Da de allerede havde gode erfaringer med både VELUX Commercial’s produkter og kundeservice, var samarbejdet let at etablere.

Jonas Nykänen, projektleder hos Ø. M. Fjeld, fortæller, at ovenlysmodulerne blev specialdesignet til projektet, fordi de skulle være meget store. Med ovenlysmodulerne fik “The Plus” en elegant løsning til komfortventilation, samtidig med at man opnåede en effektiv løsning med hensyn til røgventilation.

Vellykket installation førte til en serviceaftale

VELUX Commercial’s egne montører var ansvarlige for at installere ovenlysmodulerne på “The Plus”. Efter det veludførte installationsarbejde ønskede kunden at etablere en yderligere serviceaftale. Dermed vil VELUX Commercial følge op med det årlige og lovpligtige eftersyn af modulerne i den smukke møbelfabrik.

Læs mere om “The Plus” Magnor

Sponsoreret indhold i samarbejde med Velux Commercial

Flere artikler
GWS: Hvorfor tænker vi ikke bæredygtigt vandforbrug ind i vores byggerier?
Hvorfor tænker vi ikke bæredygtigt vandforbrug ind i vores byggerier?