DBI vil forene bæredygtighed og brandsikkerhed

DBI vil forene bæredygtighed og brandsikkerhed

Bæredygtighed rimer ikke just på brandsikkerhed. Men det kan det komme til, for DBI stiller sin store viden og erfaring til rådighed for at finde måder at anvende bæredygtige materialer i byggeriet, som både er brandsikre og lever op til lovgivningen.

DBI arbejder således ikke kun for at sikre liv og værdier, men fokuserer også i stigende grad på at forene bæredygtighed og brandsikkerhed.

Hvordan bygger DBI bro mellem bæredygtighed og brandsikkerhed?

DBI tilbyder blandt andet effektive skalerede brandtests til byggevareproducenter og sparring ved produktudvikling (fra idé til produkt), hvilket åbner op for brugen af nye materialer. Skalerede brandtests gør produktudviklingen hurtig og mere effektiv, reducerer ’Time to Market’ og understøtter samtidig den grønne omstilling i byggeriet. Desuden har DBI flere omfattende forskningsprojekter på tegnebrættet, som fokuserer på at fjerne brandmæssige barrierer for den grønne omstilling. Blandt andet arbejder DBI på at finde veje, der hjælper producenter af biobaserede og genanvendte byggematerialer ved udviklingen af nye produkter, uden at brandkrav bliver en stopklods i udviklingen.

Svært at bygge både bæredygtigt og brandsikkert

Genbrug af byggematerialer og cirkulært byggeri er vigtige elementer i fremtidens byggebranche. Problemet er blot, at der ikke findes nogen metode til at brandteste og klassificere genbrugsmaterialer. Det betyder, at de genbrugte materialer ikke kan anvendes, hvis der stilles krav til dem – f.eks. i forhold til styrkeevne eller brandegenskaber. Af samme grund genanvender man i dag kun materialer, hvor der ikke stilles brandkrav, hvilket primært vil sige i mindre projekter med forholdsvis beskedne materialekrav. Det er en af de udfordringer, som DBI arbejder på at finde løsninger for både i aktuelle og kommende projekter.

Book en kort ’speeddate’ på video

Med den digitale omlægning af Building Green bliver det i år ikke muligt at komme forbi DBI’s stand og få en snak om brandsikkerhed og bæredygtighed. I stedet tilbyder DBI, at du kan booke en kort video-’speeddate’ med én af deres eksperter på udvalgte områder – i uge 45, 46 eller 47.

På speeddaten kan du og DBI få en indledende snak om dine udfordringer og behov i forhold til brandsikkerhed og finde ud af, om der er basis for videre dialog.

Ønsker du at booke en kort, uforpligtende video-’speeddate’ med DBI? Klik her og læs mere

Sponsoreret indhold i samarbejde med DBI.

Flere artikler
Ny Cembrit-facadeplade forvandler bygninger til lærreder
Ny Cembrit-facadeplade forvandler bygninger til lærreder