Lad os styrke samarbejdet i branchen og fremme den grønne udvikling

Der er en betydelig efterspørgsel efter løsninger, der kan drive den grønne omstilling i bygge- og ejendomssektoren, og jeg erkender, at jeg selv spiller en aktiv rolle i at imødekomme denne udfordring.

Artiklen er skrevet af Søren Schødt, founder af Upsite

Ligesom mange andre mener jeg, at digitalisering spiller en afgørende rolle i omstillingen af vores branche. Digitale innovationer kan effektivisere sektoren, øge gennemsigtigheden og skabe bæredygtige resultater. Det står klart, at vores branche halter bagefter, især når det kommer til digitale arbejds- og beslutningsprocesser og beslutningsgrundlag.

Dog har store ejendomsejere og virksomheder gjort betydelige fremskridt, og jeg er positiv over for den store udvikling og de ambitioner, der udvises på dette område. Men vi skal alle være med, hele vejen fra tanke til handling.

At der skal handling til, er naturligvis lettere sagt end gjort. Dog mener jeg, at der er nogle åbenlyse ting, vi kan arbejde videre med og blive bedre til, så byggebranchen kan bidrage positivt til den grønne omstilling. Det kræver, at vi arbejder sammen.

Der er et enormt potentiale i de ejendomsdata, vi allerede besidder, kan indsamle og dele. Min vision indebærer at gøre disse ejendomsdata mere tilgængelige – til gavn for alle involverede parter, inklusive dem der arbejder praktisk med projektering og udførelse.

Integration af avancerede teknologier såsom AI åbner op for uendelige nye muligheder i arbejdet med ejendomsdata, og det skal også hjælpe til at gøre bygge- og ejendomssektoren mere bæredygtig. Datagennemsigtighed og automatiserede processer kan hjælpe os til at træffe de bæredygtige beslutninger på et dokumenteret grundlag.

For virkelig at skabe fremdrift er det afgørende, at vi arbejder tættere sammen og deler data samt erfaringer på tværs af branchen.

Vores brancheomstilling kræver en ændring i vores arbejdsgange og en øget gennemsigtighed. Det er på høje tid, at vi går sammen som en forenet front, lærer af hinanden og udforsker innovative løsninger, der fremmer den grønne omstilling.

På konferencen Bæredygtig Transformation den 4. & 5. oktober kan du møde virksomheden Upsite.

Sponsoreret indhold i samarbejde med Upsite.

Flere artikler
Building Green Together
VELUX Commercial understøtter dine dagslysløsninger hele vejen