Høje ambitioner og høj tilslutning til Building Green København

Ambitionerne var tårnhøje, da årets største bæredygtige event Building Green blev afholdt. Med stor succes og høj tilslutning fra byggebranchen tiltrak årets tema ’Vejen mod absolut bæredygtighed’ rigtig mange, der ville være med til at skabe de nødvendige forandringer for at rykke branchen tættere mod målet.

Lange køer snoede sig hele vejen rundt om Forum begge dage, da Building Green inviterede byggebranchen indenfor til inspiration og viden om bæredygtigt byggeri. Det var Building Greens mest ambitiøse tema, og det betød spændende talere og debatter med jordens ressourcer og de planetære grænser i fokus. Det blev taget godt imod af byggebranchen:

– Vores største problem var, at køen var så lang, fordi så mange ville ind. Heldigvis var stemningen virkelig god, og vi kunne mærke at folk glædede sig til at komme ind og opleve scenerne og udstillerne, der stod klar til at vise deres bud på bæredygtige løsninger, fortæller Ditte Rosenquist, Head of Sustainability, Building Green.

Der var ikke stole nok foran hovedscenen

Det ambitiøse tema var også tydeligt i det store program og på de fem scener, hvor især Main Stage var fyldt ved hvert indlæg. Der manglede simpelthen stole. På eventens første dag var de helt store trækplastre britiske Kate Raworth og japanske Shigeru Ban. Kate Raworth inspirerede den danske byggebranchen med hendes økonomiske doughnutmodel, der tager højde for jordens planetære grænser og menneskers grundlæggende behov. Den japanske stjernearkitekt Shigeru Ban, der især er kendt for sine shelters til katastroferamte bygget af papruller, trak også fulde huse, og han indtog scenen med en rørende tale, som de besøgende nok ikke glemmer lige foreløbig. Shigeru Bans tale om sit inspirerende arbejde med humanitær arkitektur gjorde et stort indtryk og efterlod folk med gåsehud.

Shigeru Ban, Founder, Shigeru Ban Architects

Kø ved standene

Mange af de 180 udstillere oplevede trængsel og kø af besøgene, der gerne ville høre mere om deres løsninger til bæredygtigt byggeri. Udstillingen i år var præget af både velkendte og mange nye udstillere med interessante løsninger.

– Vi er med for første gang, og det har været super. Vi har haft masser af besøgende ved vores stand og fået mange spændende kontakter. Vi har mødt nuværende og kommende kunder og beslutningstagere, ejere, arkitekter, studerende og alle mulige forskellige og interessante mennesker. Vi har i hvert fald fået bekræftet, at der er stor efterspørgsel på vores danskproducerede Muteboxe, så vi har været ovenud tilfredse. Temaet omkring absolut bæredygtighed synes vi er rigtig godt, vi arbejder også hele tiden på, hvordan vi kan gøre vores produkter mere bæredygtige, fortæller Mikkel Brohus, Country Manager, Mutebox.

Mikkel Brohus, Country Manager, Mutebox

Endnu mere Building Green i 2023

Næste gang Building Green slår dørene op, bliver i Aarhus den 3. og 4. maj 2023. Building Green afholder også de specialiserede konferencer Build in Wood, Build for Biodiversity, Bæredygtig Byggeproces, Biobaserede Byggematerialer, Build for Water, Build for Creativity, Bæredygtig Transformation og Sustainable Infrastructure i 2023. Derudover lover de flere internationale events.

Se alle events her.

Flere artikler
Når mennesker trives og bor tæt sammen
Når mennesker trives og bor tæt sammen, kan vi skabe en bæredygtig byudvikling