KE Fibertec på Building Green med godt indeklima

Godt indeklima uden aftryk

KE Fibertec deltager på dette års Building Green i København i dagene 2.-3. november med et endnu stærkere bæredygtigt program af ventilationsløsninger, der sikrer effektiv luftfordeling og et godt indeklima.

Building Green er Danmarks største fagmesse for bæredygtige og energieffektive løsninger til byggeriet, hvor et bredt udvalg af udstillere præsenterer produkter og løsninger, der imødekommer fremtidens krav.

Bæredygtigt byggeri er nødvendigvis ikke kun de materialer og løsninger, der anvendes, men i høj grad også brugen af bygningerne, herunder indeklimaet. Et godt indeklima er nøglen til medarbejdernes sundhed, trivsel og produktivitet. I hele optimeringen af indeklimaet er bæredygtighed et rigtig godt udgangspunkt, da man med en certificering ofte kan opnå et bedre indeklima, end det kræves af lovgivning og reglementer, fordi mange kriterier bliver opfyldt.

KE Fibertec har en klar holdning til miljø og energi. Vi ønsker at passe på miljøet så meget som muligt i både produktionen og transporten af vores produkter. Samtidig har vi fokus på energibesparende tiltag og udvikling i virksomheden, der kan bidrage til vores målsætning om at blive CO2-neutral i 2030. At indtænke bæredygtighed har været en del af vores fundament i mere end 10 år, og vi har løbende nået flere vigtige milepæle på vej mod dette mål.

I forlængelse af virksomhedens Cradle to Cradle-certificering tilbage i 2012, er næste målsætning at man med udgangen af 2022 har indgået strategiske samarbejdsaftaler eller optimeret interne processer til at genanvende al restmateriale af tekstiler. Alle restgarner bliver i dag genanvendt til at producere vulstsnore til montage af tekstilkanaler, hvilket har resulteret i en reduktion på 7 tons spild. Samtidig har man indgået aftaler med eksterne virksomheder om genbrug af affald fra det tekstilmateriale, der bliver spild fra produktionen herunder en aftale med en virksomhed, der genanvender tekstilaffald fra KE Fibertec til at lave akustikplader. Samlet set forventes det at op mod 40 tons affald vil blive genanvendt og indgå i en cirkulær økonomi, som alt er Cradle to Cradle og brandgodkendt.

Hos KE Fibertec ser man affald som en værdifuld ressource, som ofte tidligere er blevet håndteret og bortskaffet forkert. Men med et stort materialekendskab i hele forsyningskæden, får man store muligheder for at vende det til nye løsninger. Det betyder så også samtidig at virksomheden i dag stiller højere krav til underleverandører og samarbejdspartnere om højere grad af materialekendskab og genanvendelighed.

Ved at kombinere fiberteknologi og bæredygtighed skaber vi et godt indeklima og understøtter fremtidens byggeri. Tekstilbaserede ventilationsløsninger belaster miljøet mindre, fordi vi tager hele produktets livscyklus i betragtning. KE Fibertec arbejder konkret med bæredygtighed i egen produktion og tager højde for fremtidig ressourceknaphed og miljømæssigt aftryk. Udover at levere Cradle to Cradle-certificeret ventilation, tilbyder vi komplet dokumentationsmateriale til en certificering af bæredygtigt byggeri efter DGNB og BREEAM standarderne samt den Frivillige Bæredygtighedsklasse.

Med en omfattende viden om effektiv luftfordeling og et bredt materialekendskab opbygget på eget væveri tilbyder KE Fibertec også ventilationsløsninger, der med lavere vægt, kortere montagetid end stålkanaler og længere levetid er det rigtige valg til en mere bæredygtig ventilationsløsning. Med tekstilbaseret ventilation fra KE Fibertec er man garanteret et sundt og godt indeklima i lokaler, hvor mange mennesker er samlet, uanset om det er på kontorer, i skoler, kantiner eller andre komfortmiljøer med krav til effektiv og trækfri luftfordeling. Læs mere her.

Ses vi på Building Green København?

Kig forbi stand 121 på dette års Building Green i dagene 2.–3. november i Forum, København og hør mere om vores stærke produktprogram af tekstilbaserede ventilationsløsninger til dit næste bæredygtige byggeprojekt.

Stand: 121
Sted: Forum, København
Dato: 2.-3. november 2022

Sponsoreret indhold i samarbejde med KE Fibertec.

Flere artikler
ETA Danmark om dokumentation af byggematerialers tekniske egenskaber
Dokumentation af byggematerialers tekniske egenskaber