Biobaserede løsninger og iværksætteri indtager Forum

Biobaserede byggematerialer får en særlig plads, når Building Green slår dørene op til Forum den 2. og 3. november. Building Green har dedikeret en hel udstilling til leverandører af biobaserede materialer og en hel dag på scenen Innovation Stage, hvor byggebranchen kan blive klogere på materialerne og få inspiration til nye måder at bygge med dem på.

Vi står foran en klimakrise, og vi har brug for mere end noget andet at skære ned på klimaaftrykket inden for en kort periode, og det kan ikke lade sig gøre ved ’business as usual’. En del af løsningen kan være at tænke alternativt og få de spirende bud på bæredygtige materialer frem i lyset, lyder det fra Building Green, der giver en platform til dem, der står bag materialerne på den store bæredygtighedsevent i november.

Stor specialudstilling med blandt andet tang, skaller og søgræs

Specialudstillingen Build Biobased har fokus på biomaterialer og kan findes på balkonen i Forum. Den består af en stor stand, hvor blandt andet EcoCocon, Havnens Hænder og udvalgte rådgivere står klar til at inspirere til mere brug af biobaserede materialer, og to stande med virksomhederne Søuld og AISTI. Derudover præsenterer Building Green i samarbejde med Boligfonden Kuben fem startups, der alle har udviklet innovative og biobaserede produkter til byggebranchen:

– Biobaserede byggematerialer er fremtiden, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling af byggebranchen. Derfor vil vi gerne støtte de unge iværksættere, der arbejder med biobaserede byggematerialer med en stand på Building Green København, så de kan vise deres innovative materialer frem, fortæller Sidse Buch, direktør, Boligfonden Kuben.

Der bliver allerede nu arbejdet hårdt på at lave en flot og spændende udstilling af de fem startups. En af udstillerne er Studio Kathryn Larsen, en tegnestue med fokus på materialedesign og arkitektur, og hun ser frem til dagene i Forum, hvor hun har flere innovative produkter med:

– Jeg håber at finde et netværk af potentielle samarbejdspartnere og potentielle kunder/bygherrer. Jeg ønsker at finde folk, der ligesom jeg er trætte af status quo og er klar til at prøve noget nyt. Jeg samarbejder med Søuld og snedker Maria Mawla fra Green Living Nørrebro for at skabe en udstilling af tang, skaller og søgræs, hvor de besøgende kan lege med tangmaling, biobaseret beton fra skaller, tang-bioplastik og møbler af søgræs.

Kathryn Larsen, Studio Kathryn Larsen

Biobaseret iværksætteri på Innovation Stage

De biobaserede materialer og iværksætteri får også plads på scenen Innovation Stage, hvor eventens anden dag er dedikeret til iværksættere med biobaserede materialer. Her vil spændende talere og startups fortælle om deres bud på løsninger og hvordan de vil være med til at skubbe byggebranchen i en grønnere retning. Selvom biobaserede materialer er mere kendte nu end for få år siden, er det stadig vigtigt at få materialerne højere op på agendaen, og det er vigtigt at Building Green sætter fokus på materialerne som en mulighed til fremtidens byggeri, lyder det fra Mischa Stæhr, arkitekt og CEO i Hampbyg, der både taler på Innovation Stage og udstiller i specialudstillingen:

– Da HampByg startede sin rejse i 2019 var “hempcrete” et ukendt ord blandt de fleste arkitekter og ingeniører. Ofte mødte vi reaktionen, at biobaserede byggematerialer hørte økolandsbyerne og de såkaldte “hippier” til. I dag, blot 3 år senere, har vi fået henvendelser fra alle landets regioner, heriblandt kommuner, erhverv og private. Vi tror på at bæredygtig forandring sker gennem inspiration, læring og nysgerrighed. Vi håber på at kunne vække interesse for biobaseret byggeri på Building Green København, i særdeleshed hos de aktører i byggebranchen, der ikke allerede kender til materialerne i forvejen.

Mischa Stæhr, arkitekt & CEO, Hampbyg

Oplev specialudstillingen på Building Green København den 2. og 3. november. Læs mere og tilmeld dig gratis her.

Flere artikler
Vinderne af Circular Construction Challenge på Building Green København
Nytænkende partnerskaber er helt afgørende