PP Nordica om bæredygtig metode til at armere betonkonstruktioner

Bæredygtig metode til at armere betonkonstruktioner

PP Nordica Denmark vil vise den danske bygge- og anlægsbranche, at der findes en ny og mere bæredygtig metode til at armere betonkonstruktioner. Ved at udskifte konventionelle stålarmerede konstruktioner, med DurusEasyFinish fibre, kan der spares ressourcer og tid i byggeprojekter, samtidig kan arbejdsmiljøet, den økonomiske fordel, og CO2- regnskabet forbedres væsentligt.

PP Nordica Denmark kan dokumentere en grøn, og bæredygtig profil for betonapplikationer i byggerier. Miljøvaredeklarationen (EPD) af DurusEasyFinish fibre, dokumenterer en CO2 besparelse på op til 90%, sammenlignet med stålarmering.

Den grønne løsning 

Ved etableringen af en ny lagerhal hos Brande Metalkøb, blev armeringsstålet i terrændækket, punktfundamentet og stribefundamentet, erstattet med PP Nordica Denmark DurusEasyFinish fibre.

Byggeriet vil med en traditionel stålarmering, udlede 6457 kg CO2. I stedet valgte Brande Metalkøb en grønnere og bedre løsning, som gav en økonomisk optimering, et forbedret arbejdsmiljø i byggeprocessen, og som besparede dem væsentlige mængder af tid.

Brande Metalkøb har sammenlagt opnået en CO2 besparelse på 4817 kg på 1375 m2 ved at vælge DurusEasyFinish, som er makrosyntetiske plastfibre, der blandes i betonen på betonværkerne. Alle uanset geografisk placering, kan få leveret færdigarmeret DurusEasyFinish-fiberbeton direkte til byggepladsen, klar til øjeblikkelig støbning.

Hos PP Nordica Denmark har man et ønske om, at støtte det bæredygtige byggeri, og udvise social ansvarlighed. I det kommende årsskifte, vil der indfases klimakrav til nybyggeri. Der vil indføres krav til CO2 udledning for nybyggeri over 1000 m2, og CO2-kravet skal indgå i bygningsreglementet. Ligeledes vil der blive indført krav om Livscyklusvurderingen (LCA) af alle bygninger fra 2023.

PP Nordica Denmark har løsningen, der kan bidrage til byggeriets miljøcertificering, en væsentlig reducering af CO2, og samtidig støtte op om klimamål, og gøre markante fremskridt imod den grønne omstilling.

Indholdet er sponsoreret i samarbejde med PP Nordica

Flere artikler
Torben Klitgaard om suverænt samarbejde
Suverænt samarbejde sikrer dansk-ledet EU Green Deal projekt