Savnet Building Green tilbage i Aarhus

Med stor succes var den bæredygtige byggeevent Building Green endelig tilbage i Aarhus. Building Green samlede den danske byggebranche vest for Storebælt til viden, netværk og inspiration om bæredygtigt byggeri med fokus på bæredygtige valg.

Der var sol, blå himmel over Smilets By og kø foran indgangen til Centralværkstedet begge dage, da Building Green inviterede indenfor til to dages bæredygtighedsfest efter flere års fravær. Mange talere og udstillere stod klar med viden, inspiration og vigtige debatter omkring bæredygtigt byggeri til alle de fremmødte deltagere. Ifølge Building Green var de to dage en stor succes:

– Det har været så skønt endelig at være tilbage i Aarhus, og rart at høre at vi har været savnet. Vi er virkelig glade for, at så mange fra vores primære målgruppe af rådgivere og arkitekter lagde vejen forbi. Det er vores indtryk, at der er blevet netværket på kryds og tværs og mange nye kontakter er skabt, og det er jo hele essensen af vores formål med Building Green, fortæller Sarah Elhauge, administrerende direktør, Building Green.

De mange rådgivere og beslutningstagere blev også bemærket af udstillerne på standene, hvor der var stor tilfredshed med årets afholdelse:

Jeg synes, det har været super godt at være med. Jeg har mødt rigtig mange rådgivere, ingeniører, arkitekter og nogle håndværkere, som går ind for bæredygtighed og som i virkeligheden gerne vil det, men som mangler vejen derhen og søger den på eventen her. Jeg har fået nogle rigtig gode snakke med meget relevante folk, som jeg skal hjem og arbejde videre med. Alle de oplæg, der har været på scenerne, har tiltrukket de folk, der er relevante inden for bæredygtigt byggeri, og det er jo det, det drejer sig om, når vi er med som udstillere, siger Rasmus Jørgensen, CEO, Kalk.

Rasmus Jørgensen, CEO, Kalk

Lokale profiler trak fyldte scener

Eventen lagde ud med en åbningstale af Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard, der talte om hvordan man skaber en klog og bæredygtig byudvikling i en by med behov for flere boliger og en ambition om høj kvalitet. Jacob Bundsgaard er glad for at Building Green er tilbage i Aarhus:

– Det er afgørende vigtigt, at de fagfolk, der skal drive udviklingen, har nogle rum at mødes i, da vi står overfor en gigantisk udfordring med vores byer, så de både er klimamæssigt og socialt bæredygtige, og derfor har vi brug for at træffe de rigtige valg og det er det, der bliver sat fokus på her. Jeg oplever en enorm nysgerrighed og et ønske om at gøre noget inden for byggeriet, så det er godt og meningsfyldt at være med et sted som her, både for at få ny viden og erfaringsudveksle, fortæller Jacob Bundsgaard.

Programmet for de to dage lagde blandt andet vægt på lokale profiler og projekter, og det var især dem, der trak fyldte scener. Der var specielt rift om pladserne ved scenerne, da Olav de Linde og Aarhus-arkitekten Glenn Elmbæk fra Arkitema talte, og da transformationen af Gellerup var til debat.

Building Green vender tilbage til Smilets By 3. og 4. maj 2023.

Flere artikler
Vi skal tage vare på vandet og behandle det som vores fineste råvare