Klimakrav vil forandre byggeriet - hør mere på Building Green Aarhus

Internationale stjernearkitekter gæster Building Green Aarhus

Efter 2 års coronaaflysninger åbner den bæredygtige byggeevent Building Green Aarhus endelig dørene i Centralværkstedet igen i næste uge den 15. og 16. juni. Building Green lover et brag af en sommerfest med bæredygtigt byggeri som omdrejningspunkt og med både lokale og internationale eksperter på programmet.

Mange har allerede forhåndstilmeldt sig eventen i næste uge, hvor det lokale har tradition for at fylde en del på programmet. I år er ingen undtagelse, men Building Green har også sikret sig topnavne fra udlandet til at inspirere den danske byggebranche til bæredygtige valg. De to stjernearkitekter Thomas Rau og Césare Peeren indtager scenen i Aarhus, og Building Green glæder sig meget til at invitere dem indenfor:

– Vi er meget stolte og glade over at vi har kunnet tiltrække så store navne til Aarhus. Sidst Thomas Rau gæstede Building Green kunne vi mærke, at hans indlæg gjorde stort indtryk på mange og har haft effekt på bæredygtigt byggeri i Danmark. Vi glæder os også til at byde velkommen til Césare Peeren og høre mere om det spændende arbejde Superuse Studio laver. De kommer begge med en masse international inspiration, som vi glæder os til at høre og dele med resten af branchen, fortæller Sarah Elhauge, administrerende direktør hos Building Green.

Et inspirerende gensyn med den cirkulære frontløber Thomas Rau

Den prisbelønnet arkitekt Thomas Rau, der er grundlægger af RAU Architects, er kendt for sit arbejde med bæredygtighed og cirkulært byggeri. Den hollandske arkitekt er blandt de mest inspirerende arkitekter i verden, og nu er han igen klar til at inspirere den danske byggebranche med en tale om innovation og transformation og hans perspektiv på fremtiden. Thomas Rau har designet bæredygtige bygninger siden 1992, og når vi ser mod fremtiden, er han ikke tvivl om, hvad der skal til for at fremme bæredygtigt byggeri:

– For omkring 12 år siden gik det op for mig, at udviklingen inden for bæredygtighed og cirkularitet kun handler om optimering, men optimering alene ændrer ikke systemet, og vi har brug for en større forandring. Selvom cirkulær økonomi stille og roligt vinder frem i byggebranchen, så er det mest med fokus på optimering og ikke den transformation, vi har brug for.

Thomas Rau står bag flere banebrydende projekter. Blandt andet projektet Triodos Bank i Zeist i Holland; En kontorbygning i træ, der er designet, så det kan skilles ad og monteres igen. Kontorbygningen fungerer også som en midlertidig materialebank med et minimalt CO2-fodaftryk. Et andet interessant projekt, som Thomas Rau står bag, er det æggeformet Tij Observatory, der ligger i et naturreservat i Scheelhoek. Fugleobservatoriet er designet med de mest optimale former og positioner, og det kan også skilles ad og genanvendes ligesom Triodos Bank.

Medstifter af Superuse Studio Césare Peeren på programmet

Endnu en international frontløber gæster Building Green, når den visionære arkitekt, designer og entreprenør Césare Peeren indtager scenen. Césare Peeren er medstifter af den Rotterdam-baseret arkitekt- og tegnestue Superuse Studios, der gennem de sidste tyve år har været med til at udvikle metoder og værktøjer til at skabe arkitektur og design ved at genanvende de ressourcer og den arbejdskraft, der er til rådighed lokalt. Tegnestuen er især kendt for projekter, hvor rest- og skrotmaterialer får nyt liv med elegante og bæredygtige løsninger.

Césare Peeren vil inspirere den danske byggebranche med en præsentation af et integreret syn på arkitektur, transformation og cirkulær tænkning. Med udgangspunkt i de 3 hovedprincipper cirkulær og nulenergiarkitektur, urban agriculture og urban metabolism vil han fortælle om hans tilgang til bæredygtig arkitektur illustreret af Superuse-projekter.

– Vi har ventet længe på at være tilbage i Aarhus. Der er stor tilslutning fra branchen både fra partnere, udstillere og forhåndstilmeldinger fra deltagere, og vi håber mange fra branchen vil støtte op og være med. Jo flere, der kommer, jo større en bæredygtighedsfest kan vi holde – og jo mere kan vi rykke på den grønne omstilling sammen, afslutter Sarah Elhauge. 

Building Green Aarhus finder sted den 15. og 16. juni i Centralværkstedet. Begge dage er der åbent fra 9.00-16.30. Gratis tilmelding. Hent din billet her.

Flere artikler
Little Island - bynatur på Hudsonfloden. Hør fra Lisa Finlay på Building Green
Bynatur og inspirerende projekter i hele verden