I samarbejde med AlmenNet og Danmarks Almene Boliger kickstarter FSC Danmark i disse dage en hjælpende hånd til almene boligorganisationer.

Grøn saltvandsindsprøjtning til almene boligorganisationer

I samarbejde med AlmenNet og Danmarks Almene Boliger (BL) kickstarter FSC Danmark i disse dage en praktisk hjælpende hånd til almene boligorganisationer, som via strategiforløb vil få hjælp til at blive mere bæredygtige og øge brugen af træ.

I denne artikel kan du læse et interview med Henriette Aarslev Clausen, projektleder for FSC, og høre, hvem der kan få gavn af projektet, og hvordan man bliver en del af det.

FSC – det er jo jer med træ – hvad ved I om bæredygtig omstilling?

”Vi arbejder ikke kun med ansvarligt skovbrug og certificeret træ. Vi har gennem en del år hjulpet danske virksomheder, særligt i træ- og papirbranchen, med at blive mere bæredygtige gennem strategisk sparring og konkrete indspark. Vi arbejder med Sustainable Brands’ værktøj ”Transformation roadmap”, der er et håndgribeligt værktøj til at vurdere organisationers bæredygtighedsarbejde i et 360 graders perspektiv.


Samtidig har vi øje for de mekanismer, der skal til, for at vi som mennesker ændrer adfærd, og den organisation, de er en del af, kan blive mere bæredygtig. Vi har hjulpet rigtig mange virksomheder med at omsætte strategier om ansvarligt træ til certificerede produkter og har dermed god erfaring med at hjælpe organisationer med at føre grønne ideer ud i livet med inddragelse af alle niveauer og afdelinger.”

Hvad får de almene boligforeninger ud af at være med?

”Helt konkret får de et gratis strategiforløb, som vil hjælpe dem med at blive mere bæredygtige og tage stilling til den grønne omstilling på en lavpraktisk måde. Det kan være fluffy, for hvor skal man starte, hvad giver mest mening at kaste sig over, og hvad gør man helt konkret?”
Det er nogle af de spørgsmål, som vi hjælper dem med at få besvaret. Og så hjælper vi også boligforeningerne med at forbedre de tiltag og initiativer, der allerede er i gang, for vi ved, at der er gang i rigtige mange spændende ting derude.”

Hvordan foregår det i praksis?

”Strategiforløbene består af to faser. I den første analyseres boligforeningens eksisterende arbejde med bæredygtighed og identitet gennem et spørgeskema, som boligforeningens bestyrelse og dernæst medarbejdere, skal udfylde.


I den anden fase bruger vi denne ”analyse” som afsæt til en fælles samtale og diskussion om, hvordan organisationen kommer videre med bæredygtighedsinitiativer. Vi tilpasser naturligvis hvert forløb til den enkelte boligorganisation og tager udgangspunkt i, hvor den er og hjælper derfra.”

Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil vide mere?

”Så skal man deltage i Building Green Aarhus den 15. og 16. juni og besøge FSC Danmark og vores partnere i loungeområdet på balkonen i centralværkstedet. Under overskriften ”FSC – træ til fremtidens byggeri” har vi over de to eventdage fokus på, hvordan den almene sektor i Danmark bliver mere bæredygtig, hvordan byggeriet sikrer ansvarlig brug af træ og FSC-projektcertificering. Der vil være relevante oplæg fra bl.a. Al2Bolig, Byggeskadefonden, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Scandi Byg.


Sidst men ikke mindst faciliterer FSC Danmark en workshop om, hvordan en strategiproces mod at blive en mere bæredygtig boligorganisation kan se ud i praksis. Så hvis du kommer fra en almen boligorganisation og tænker at et bæredygtighedsforløb er interessant for jer, så er der mulighed for at få en få en smagsprøve på forløbet til workshoppen d.16/6 kl.12-14. Man tilmelder sig her.”

Flere artikler
Mærkningsordning for bygningers samlede indeklima
Mærkningsordning for bygningers samlede indeklima