ECOSUND ER AKUSTIKMILJÖS EGEN UNIKKE LYDABSORBENT

EcoSUND er Akustikmiljös egen unikke lydabsorbent

EcoSUND er udviklet i samarbejde med akustikere og råvareleverandører i 2010. Al produktion foregår i det sydlige Sverige, nærmere bestemt i Halland.

EcoSUND er kernematerialet, som alle produkter fra A.M. Akustik er fremstillet af. Nogle produkter er beklædt med tekstil eller akustisk textil. EcoSUND produkter fås som standard i 20, 40 og 50 mm tykkelse og i farverne hvid, sort, grå og bronze. EcoSUND har positive effekter, uanset om du bruger det i loftet eller på væg.

Lydabsorption er en indviklet proces. Enkelt forklaret virker det ved, at lydbølgerne trænger ind i EcoSUND-materialet, absorberes, når det kolliderer med fibersammensætningen og omdannes der til termisk energi – og dermed bliver lydløst. Dette reducerer støjbilledet.

Genanvendt og ressourceeffektiv

EcoSUND er fremstillet af 100% polyesterfiber (PET), hvoraf 50% er genanvendte PET-flasker. Da EcoSUND er lavet af et og samme materiale, er det derfor fuldstændig genanvendeligt. Produktet har en lang levetid og kan genbruges igen og igen.

Miljømærkning

EcoSUND opfylder kriterier for miljømærkning i Basta, SundaHus og Byggvarubedömningen. Fibrene er certificeret efter Øko-Tex Standard 100. Ingen emissioner eller farlige fibre. EcoSUND er helt fri for bindemidler og afgiver derfor ingen emissioner eller gasser. En EPD vil blive gennemført i løbet af 2021/22.

Ingen emissioner eller farlige fibre

EcoSUND er helt fri for bindemidler og afgiver derfor ingen emissioner eller gasser.

Emissionsmålingerne opfylder kravene i SS-EN ISO 16000-9:2006 for TVOC, formaldehyd og ammoniak. Absorbentens struktur gør, at fibrene både er fugtbestandige og kan dermed ikke mugne, ligesom de heller ikke afgiver støv eller andet, der giver anledning til allergi.

Lydabsorptionstest

Lydabsorption er testet i henhold til standard ISO 354 og ISO 11654. Testresultater fås hos os på Akustikmiljö og også på Acoustic Facts. Eksempler på testresultater for 50 mm EcoSUND:

Direkte monteret, Klasse A αw 0,9

50 mm luftspalte, Klasse A αw 0,9

200 mm luftspalte, Klasse A αw 0,95

Brandtest

EcoSUND er testet i henhold til EN 13501-1:2007 + A1 2009, EN 13823 og EN ISO 11925-2 med godkendt rating B-s1,d0 *

*Også testet med polyester overfladelag materiale og Trevira CS.

Lyder interessant? Tøv ikke med at kontakte Akustikmiljö på info@akustikmiljo.se  eller andreas@akustikmiljo.se

Flere artikler
Prioriteringen af biodiversitet vejer tungt i Anlægsgartner Gottliebs arbejde
Prioriteringen af biodiversitet vejer tungt i Anlægsgartner Gottliebs arbejde