På Building Green kan du høre om Expandias nye og miljøvenlige skolemodul, S3000.
820 m2 Expandia S3000-skolemoduler i to etager på Lundtofte Skole i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Fremtidens grønne skolemodul

På Building Green København den 3.-4. november kan du høre om Expandias nye og miljøvenlige skolemodul, S3000.

Onsdag den 3. november slår Building Green dørene op i København. Her kan du blandt andet møde Expandia, der er en af Nordens førende moduludlejere.  I seks år har virksomheden arbejdet systematisk med at mindske sin miljøpåvirkning ved konstant at nytænke måden, som modulerne bliver udviklet, produceret, transporteret og renoveret på.

Vi kommer aldrig i mål. Og det skal vi heller ikke, når det kommer til den grønne omstilling. Men i Expandia arbejder vi benhårdt på at skubbe den grønne indsats ud i hele værdikæden og hele tiden gøre tingene bedre, smartere og mere bæredygtigt. Det er vores nyeste skolemodul et godt eksempel på, forklarer Torben Færch, adm. direktør i Expandia Moduler A/S.

All-in på energi

Bedre isolering i vægge, lofter og gulve. Smartere vinduer og døre. LED-armaturer. Og et nyudviklet ventilationsanlæg med større kapacitet. I S3000-modulet fra Expandia er der tænkt høj energieffektivitet ned til mindste detalje.

– Med S3000 er vi gået all-in og har udviklet markedets måske mest energieffektive skolemodul. Ikke kun for miljøet og økonomiens skyld, men for at alle kan bruge et S3000-modul med god samvittighed. Og vil man tænke endnu højere i forhold til miljø og energi, kan man endda få installeret solpaneler på taget, fortæller Torben Færch.

99 % mindre CO2

S3000-modulet er bygget i træ, som er let at genanvende, lagrer CO2 og minimerer miljøbelastningen i forhold til produktionen af andre byggematerialer. Modulerne bliver lavet indendørs i store serieproduktioner, og det er blandt andet med til at reducere byggeaffaldet, mindske risikoen for fugt og effektivisere produktionen. Men også når det kommer til transport, er miljøet i fokus.

– Vi er den eneste udlejningsvirksomhed i Norden, som bruger tog til at transportere modulerne. Det gør vi overalt i Sverige, hvor vores moduler også bliver produceret. Faktisk kan vi reducere CO2-udledningen med op til 99 procent, når vi transporterer på skinner i stedet for asfalt, forklarer Torben Færch.

Grønt på hvidt

Expandia-moduler er gode eksempler på byggeri, der bygger på en cirkulær tankegang. Modulerne bruges igen og igen og kan runde 30 år, når de løbende vedligeholdes, renoveres og energioptimeres. Og dokumentation er en vigtig del af miljøarbejdet hos Expandia.

– Vores CO2-aftryk skal kunne dokumenteres, vurderes og bruges af vores kunder i deres egen grønne omstilling. Derfor udgiver vi hvert år en 36 sider lang miljørapport, hvor man kan få information om vores nyeste tiltag, miljøstyring, certificeringer og meget andet. Grønt på hvidt, slutter Torben Færch.

Klik her og læs mere om Expandias miljøarbejde

Sponsoreret indhold i samarbejde med Expandia

Flere artikler
WE BUILD DENMARK
WE BUILD DENMARK vil accelerere udviklingen af bæredygtige løsninger