Bæredygtighed som løftestang for vækst og partnerskaber

Bæredygtighed som løftestang for vækst og partnerskaber

Klima og bæredygtighed står højt på den politiske dagsorden. Der stilles store krav til bæredygtigt byggeri, og med den kommende nationale strategi på området, er der uden tvivl mere i vente. Det kræver et videns- og kompetenceløft af hele bygge- og anlægssektoren og flere og bedre samarbejder. Og så kræver det, at der er nogen, der faciliterer og koordinerer de indsatser, hvis alle skal med på vognen. Det er her, at WE BUILD DENMARK, Danmarks erhvervsklynge for byggeri og anlæg, kommer ind i billedet. En erhvervsklynge, som understøtter danske virksomheders bæredygtige forretning.

En af de virksomheder, der er gået all in på bæredygtighed og samarbejdet med WE BUILD DENMARK, er Komproment fra Aalborg. De har været på en lang og sej rejse, men de er heller ikke i tvivl om, at bæredygtighed er kommet for at blive og skaber værdi.

Er bæredygtighed en god forretning for jer? Mads Røge, CSR- og Miljøchef hos Komproment, tøver lidt, da han får spørgsmålet. Komproment sælger tag- og facadeløsninger og arbejder fokuseret med bæredygtighed. Et arbejde, der koster tid, kræfter og penge. Men kan det betale sig? Ja, på sigt, siger Mads. For Komproments arbejde med bæredygtighed og certificering åbner døren for dialog og dermed nye kunder og samarbejdspartnere.

Bæredygtigheden i Komproments arbejde omfatter materialer, produktion, brug og produkternes efterliv, og det inddrager underleverandører, transportører og samarbejdspartnere i byggebranchen. Det kræver dedikation på den lange bane, for det er ikke venstrehåndsarbejde – og så er det svært at gøre alene.

WE BUILD DENMARK skal bidrage til en bæredygtig udvikling

– Vi forventer et engageret og stærkt netværk, som har lyst til at gøre en forskel. Vi skal udrette noget og have målbare resultater. Det vi gør, og udvikler sammen, skal være levedygtigt og ikke ende i en skuffe et sted. Hvis det her skal blive en succes, skal der lyttes til virksomhedernes praksisnære erfaringer og virkelighed. Derudover kræver det partnerskaber, der rækker udover vores egne butikker.

FAKTA

Uddannelses- og Forskningsministeriet udpegede i oktober 2020 WE BUILD DENMARK som den officielle erhvervsklynge for byggeri og anlæg i Danmark.

WE BUILD DENMARK forretningsudvikler branchen inden for bæredygtigt byggeri og cirkulær økonomi, digitalisering og automatisering og Smart City og intelligente bygninger.  

WE BUILD DENMARK støttes økonomisk af Uddannelses- og Forskningsministeriet, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Realdania, en række kommuner via regionale samarbejdsorganisationer, Dansk Industri samt via medlemmernes kontingentbidrag.

Sponsoreret indhold i samarbejde med WE BUILD DENMARK

Flere artikler
Indendørs luftkvalitet er centralt for elevers velbefindende
Indendørs luftkvalitet er centralt for elevers præstationer og velbefindende