The Farmhouse er et højhus-projekt i træ. Hør mere på Build in Wood

The Farmhouse integrerer træ, arkitektur og landbrug i et højhus-koncept

The Farmhouse er et højhus-koncept i et træbaseret modulsystem, der forbinder mennesker i byen med bæredygtighed og selvforsyning. Det er udviklet af Studio Precht, der består af østrigske Chris Precht og hans kone Fei Tang Precht. De har arbejdet på konceptet siden 2017.

På trækonferencen Build in Wood den 18.-19. maj kan du møde Chris Precht. Her kan du blandt andet høre ham tale om, hvorfor vi burde stoppe op og genoverveje termet ’Smart City’.

Højhus og landbrug i samhørighed

Chris Precht og Fei Tang Precht er flyttet fra Beijing til Østrig, hvor de nu bor afsondret i bjergene og lever så selvforsynende som overhovedet muligt. The Farmhouse er udviklet med baggrund i ønsket om at genforbinde mennesker med deres sanser og afgrøder og at leve mere bæredygtigt – ved for eksempel at minimere transporten af fødevarer.

The Farmhouse har indbygget fødevareproduktion og et madmarked i stueetagen. Modulerne i bygningen gør det muligt at plante egne afgrøder langs de A-formede sider, til glæde for den enkelte og de andre beboere i bygningen. Ved at bygge opad, giver skyskraberen mulighed for en højere mængde afgrøder per plantet område i forhold til normalt landbrug.

Både mad og husly er to vigtige menneskelige behov og The Farmhouse gentænker deres relation og skaber forbindelse mellem dem. Chris Precht mener blandt andet, at mennesker i dag har mistet forbindelsen til, hvordan fødevarer produceres. Det prøver han netop at genskabe med The Farmhouse.

Træmoduler i CLT som basis

The Farmhouse består af præfabrikerede A-formede moduler, lavet af CLT-træ (Cross laminated timber), fremstillet af krydslaminerede plader i massivt træ. Det er limet på kryds af træets fibre, der giver en stærk plade i alle retninger.

Hver af modulernes vægge er lavet af tre lag. Et indre lag, vendt indad mod hjemmet og som holder elektricitet og rør. Et mellem lag, som skaber struktur og isolation. Og det yderste lag, som holder alle haveelementer og vandtilførsel til afgrøder.

Med bygninger som The Farmhouse giver arkitekturen noget tilbage til den omkringliggende by. The Farmhouse viser også, at landskabet af cement- og stålbyggerier i byerne kan blive brudt med naturens egne former og farver.

Oplev Chris Precht direkte fra bjergene i Østrig

På Build in Wood den 18.-19 maj kan du opleve Chris Precht livestreamet direkte fra bjergene i Østrig. Han er kendt for at være en god virtuel taler og er meget inspirerende på en scene. Du kan høre Chris Precht fortælle mere om sine visioner med The Farmhouse og tanker om arkitektur og træbyggeri:

Træ taler direkte til vores sanser. Det indeholder svaret på mange af udfordringerne i vores generation, og det giver arkitekter og byplanlæggere mulighed for at skabe anderledes bygninger og sundere byer
 
 Find programmet og tilmeld dig på www.buildinwood.dk

Læs mere om The Farmhouse på: https://www.precht.at/the-farmhouse  

Flere artikler
Oplev Nina Koch på Biobaserede Byggematerialer
Biobaserede byggematerialer kræver, at vi kan og tør gøre tingene lidt anderledes