Halftime, Adidas' hovedkontor i den tyske by Herzogenaurach, er tegnet af Cobe. I projektet var det afgørende, at byggeriet blev fleksibelt.

Fleksibelt hovedkontor til Adidas

Cobe har tegnet Halftime, som er Adidas´ hovedkontor i den tyske by Herzogenaurach. I projektet var det afgørende, at byggeriet blev fleksibelt, så det ikke skulle rives ned for at bygge nyt, når de sociale behov ændrer sig.

Taget på Halftime er bygget i beton og består af ovenlysvinduer og solpaneler, således at bygningen er oplyst af naturligt sollys indvendigt og samtidig kan forsyne sig selv med energi. Alle rum og inddelinger under taget kan løbende omfordeles og skabe nye rammer for en ny situation. På den måde er det en multifleksibel bygning, der kan omkalibreres efter behov og fremtidssikre Adidas.

description

Billede af Rasmus Hjortshøj / COAST.

Udover at Cobe går meget op i, at en bygning skal kunne transformeres og bruges igen og igen på nye måder, er de også meget optagede af materialevalg. Her er CLT certificeret træ blevet tegnestuens favorit, som ikke kun er langt mindre miljøbelastende end beton, men som også har en afstressende og beroligende påvirkning på mennesker. For nylig vandt Cobe konkurrencen om at bygge et co2 neutralt museum af CLT certificeret træ i den svenske by Lund, der skal stå færdigt i 2024. Taget består udelukkende af solceller, og i hjertet af bygningen har de skabt en landskabsbiotop, så det er bygningen, der omslutter naturen. Når man er på museet, kigger man således ind i naturen fra alle steder.

I podcasten med Dan Stubbergaard grundlægger af Cobe kan du høre om tegnestuens tilgang eller du kan læse mere om Cobe-projektet på deres website.

Tekst tilhører Cobe og topbilledet skal krediteres til Rasmus Hjortshøj / COAST.

Flere artikler
Anders Lendager, en af Danmarks største frontløbere inden for cirkulær økonomi og bæredygtighed med fokus på fællesskab og bæredygtighed.
Ingen bæredygtighed uden fællesskab