Bæredygtighed er et emne, som er på alles læber i byggeriet. Få her de to trin der får dig tættere på bæredygtighed i byggeriet.

2 trin til en bæredygtig fremtid

Bæredygtighed er et emne, som er på alles læber i byggeriet. Og af god grund: For byggebranchen står for en stor del af den menneskeskabte CO2-udledning, helt præcist 39 %, og er derfor et oplagt fokusområde.

Det betyder også, at hver tredje forventer at bygge mere bæredygtighed i fremtiden. Det slår en helt ny rundspørge fast. Men hvordan øger du muligheden for at bygge mere bæredygtigt? Det får du svaret på her, hvor du bliver guidet til en mere bæredygtig fremtid i byggeriet.

Trin 1: Øg digitaliseringen i din virksomhed

En øget digitaliseringsindsats er et effektivt værktøj til at løse nogle af de klimaudfordringer, byggeriet står overfor. Og det er hovedårsagen til, at en gennemgribende digitalisering af byggebranchen er en forudsætning for fremtidens bæredygtige byggeri. Derfor er det selvsagt vitalt at kigge på, hvordan din virksomhed øger jeres digitale tilstedeværelse. Og her kan du med fordel tage udgangspunkt i disse 5 indsatsområder for at sikre en succesfuld digital fremtid:

  • Skab strategien

Den digitale strategi skal være en forankret del af forretningsstrategien og din virksomheds langsigtede målsætning om at arbejde mere digitalt. Og derfor skal digitaliseringsindsatsen altid være en ledelsesmæssig beslutning for at sikre rammerne og retningen. Hvis ledelsen ikke er støttende og bakker op, kan projektet hurtigt nedprioriteres til fordel for andre projekter.

  • Identificer udfordringerne

Identificer, hvor I oplever udfordringer i jeres projekter? Lige fra idé og design til projektering og udførelse. Kig på jeres processer og arbejdsmetoder i den forbindelse og definer, hvordan de kan understøttes digitalt til gavn for alle i organisationen.

  • Sæt holdet

Få overblik over, hvilke kompetencer, der er i jeres organisation og s så et hold, som er digitale skarpe og har stor faglig indsigt i jeres forretningsområder, som kan håndtere implementeringen. Jo mere motiveret og inspireret et team, jo større chance for succes.

  • Vær realistisk

Start småt for at høste de lavthængende frugter først. For det er vigtigt med succeser fra start, så det skaber positive associationer i organisationen at gå mere digitalt.

  • Sikr forankring

Digitalisering handler om mennesker: Hvordan man gnidningsfrit får forankret nye og mere effektive løsninger og arbejdsmetoder i organisationen. Her er forankring et nøgleord. Udarbejd derfor en plan for, hvordan de nye digitale løsninger skal introduceres og kobles til specifikke arbejdsområder og processer.

Trin 2: Identificer digitale løsninger, der understøtter bæredygtigt byggeri

Bæredygtigt byggeri dækker mange indsatsområder. Bl.a. er det vigtigt at nytænke måden, du har adgang til, behandler og distribuere byggedata. For det er vejen til at opnå meget større indsigt i byggeriet – både når det kommer til projekteringen, men også i forbindelse med bæredygtighedsanalyser. Men bæredygtighed handler også om at tænke både cirkulært, optimere på driften samt designfasen, byggeprocessen og samarbejde i helhed.

På alle indsatsområder kan du med de rigtige digitale løsninger sikre et langt mere bæredygtigt byggeri. Derfor får du i tabellen nedenfor det helt store overblik og inspiration til, hvilke løsninger, der kan hjælpe og understøtte dig og din virksomhed inden for de seks forskellige indsatsområder.

Design Materialer Analyser Byggeproces Drift Cirkulær økonomi
Generative design Structsoft MWF Wood LightStanza BIM 360 NTI FM 3D-scanning
Autodesk FormIt Autodesk Insight Solibri Revit
Dynamo AutoCAD Civil 3D NTI CONNECT
  Autodesk CFD
  MagiCAD
  NTI TOOLS Revit

Du kan læse meget mere om de forskellige løsninger på NTI’s website om bæredygtigt byggeri her.

Indholdet er sponsoreret i samarbejde med NTI.

Flere artikler
ECOSUND ER AKUSTIKMILJÖS EGEN UNIKKE LYDABSORBENT
EcoSUND er Akustikmiljös egen unikke lydabsorbent